ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!!!!: “ΕΦΥΓΕ” ΤΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2019 Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Εμφανίσεις: 1545

Γράφει η Παυλίνα Μπεχράκη

-ΤΟΝ πήρε ο “ύπνος”, καθώς ονειρευόταν, αυτός ο ωραίος θνητός όπως οι λίγοι, οι ελάχιστοι ευλογημένοι.. Η πιό ακριβή, αμοιβή του Δημιουργού, του Σύμπαντος Κόσμου, σε Σπουδαίους ανθρώπους, που επετέλεσαν τον προορισμό τους εκτιμώντας τά δώρα του με ταπεινότητα, χαρίζοντάτας τα κι’ αυτοί με τη σειρά τους, στους άλλους, στο όλον! Δέν έχει αρχή και τέλος ο ερχομός του “Δράστης της Πρωτοπορίας” και όχι, διόλου ένας Συνθέτης στίχων, που έσμιξε στό Παρίσι, ύστερα από πολύχρονη Μαθητεία, στην Ελλάδα, από τη πρώιμη νιότη του, αρχικά στό ωδείο της Κορίνθου, με την παρέα των ονειροπαρμένων της εποχής, Ποιητών, Εικαστικών, Συνθετών, Συγγραφέων, Λογοτεχνών, Θεατρανθρώπων.

-ΓΥΡΙΣΕ στη Πατρίδα, και έγινε “Ευεργέτης της ακοής μας” φέρνοντας το καθαρό Οξυγόνο του ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ! Κάλυψε, με ταπεινότητα, σαν γνήσιος Πνευματικός Άνθρωπος, επιλέγοντας τους καλύτερους στιχουργούς, και τραγουδοποιούς, το μεγαλύτερο μέρος, της περιπέτειας της Πρωτοπορίας, ομολογώντας πίστη απόλυτη στη Ποιότητα, με την ελπίδα πως ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος, ακόμα και να σωθεί στη τελική, μόνο μέσα από την ομορφιά της Τέχνης. Το πάντα αδικημένο, και κακομεταχειρισμένο Ελληνικό κοινό σε όλα τα επίπεδα, από τη κάθε μορφή εξουσίας που το θέλει για να το χειρίζεται αμαθή, το πολύ πολύ ημιμαθή. Ο Σπουδαίος αυτός Έλληνας, αγαπούσε την Ελλάδα, και τον, Λαό, δέν τον είδε σαν Σπουργίτη, αλλά σαν Αετόί Θά τον θυμόμαστε πάντα τραγουδώντας!

[Παυλίνα Μπεχράκη]