Τι καινούργιο χαράσσει στον Πολιτισμό η γραφίδα της RapMedia

Εμφανίσεις: 768

Μια νέα συνταξιδιώτισσα έρχεται στην RapMedia και στο Morias News, για να σας συμπαρασύρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Τέχνη και τον Πολιτισμό. Με κάρτα επιβίβασης διαρκείας και αφετηρία την Κόρινθο, βάζουμε πλώρη προς όλα τα πλάτη και μήκη της γης!

Με την ψηφιακή γραφίδα του Σήμερα, εγκαινιάζουμε ένα πολυμορφικό παράθυρο πρόσβασης σε όλα όσα μας εντυπωσίασαν στο Χτες.

Με ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν, καλωσορίζουμε στην ομάδα μας την MA αρχαιολόγο, Μαυρογονάτου Αφροδίτη, η οποία θα αρθρογραφεί σχετικά με τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον, στα πλαίσια εθελοντικής προσφοράς.

Καλοτάξιδη!

 

 

Δήμος Κορινθίων: «Λούνα πάρκ ανακύκλωσης» στην Παναγή Τσαλδάρη την Τετάρτη 10/11/2021

Εμφανίσεις: 679

«Λούνα πάρκ ανακύκλωσης» στην Παναγή Τσαλδάρη αύριο Τετάρτη στην Κόρινθο.

Ο Δήμος Κορινθίων, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος-ανακύκλωσης που υλοποιεί, διοργανώνει σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ, την εκπαιδευτική δράση ανακύκλωσης ‘’Λούνα Παρκ’’, με την συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κορινθίων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/11/2021 , 9:00 πμ – 13:00 μμ στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) στην πόλη της Κορίνθου, ενώ θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας Covid 19.

Η σημαντικότητά της εν λόγω δράσης έγκειται στην ενημέρωση σε θέματα ανακύκλωσης, μέσω εκπαιδευτικών παιχνιδιών από καταρτισμένο προσωπικό, των μικρών μαθητών δηλαδή μιας ομάδας ανθρώπων που τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν το κύριο μέρος της κοινωνίας.

Διακοπές με καθαρές παραλίες και θάλασσες: Ο δεκάλογος του υπεύθυνου ανακυκλωτή

Εμφανίσεις: 879

ΔΙΑΚΟΠΕΣ; Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΗ

1. Δεν αφήνουμε σκουπίδια στην παραλία.

2. Δεν πετάμε πλαστικά ή γόπες/αποτσίγαρα πουθενά στη διαδρομή, στην παραλία ή στην θάλασσα

3. Συσκευασίες από delivery ή take away φαγητού τις αδειάζουμε σχολαστικά από υπολείμματα και τις απορρίπτουμε στον πλησιέστερο μπλε κάδο

4. Στους μπλε κάδους πετάμε επίσης συσκευασίες από χυμούς,αναψυκτικά, μπύρες και κρασί

5. Για τις γυάλινες και μόνον συσκευασίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους μπλε κώδωνες εφόσον είναι κοντά σας

6. Ψάθες, ομπρέλες, παιχνίδια, ξαπλώστρες και άλλα χαλασμένα είδη θαλάσσης ΔΕΝ ανακυκλώνονται μέσω μπλε κάδου

7. Εφόσον δείτε λανθασμένη χρήση του μπλε κάδου από απορριμματοφόρο απευθυνθείτε στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου στον οποίο αναφέρεστε

8. Ότι ΔΕΝ ανακυκλώνεται μέσω μπλε κάδου, απορρίπτεται στους κοινούς κάδους σκουπιδιών

9. Δεν ανάβετε φωτιά για να κάψετε σκουπίδια – ακόμα κι αγριόχορτα, πούσια κλπ επ ουδενί!!

10. Τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό όπως τα θέτει η πολιτεία. Μάσκες, γάντια και self tests πρέπει να κλείνονται ερμητικά σε σακούλες σκουπιδιών και να πετάγονται στους κοινούς κάδους.

Προστατεύουμε το Περιβάλλον ♻ Ανακυκλώνουμε Υπεύθυνα τις συσκευασίες μας στους μπλε κάδους

 

“Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου”: Ένα ισχυρό σύνθημα, μια νέα εκστρατεία | www.herrco.gr

Εμφανίσεις: 2971

Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου!”

Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε χθες στην πλατεία Συντάγματος η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Αθήνας για την ανακύκλωση συσκευασιών στους Μπλε Κάδους και Κώδωνες.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΑΑ κ. Μιχάλης Οικονομάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκαν εκεί, παρέα με μικρούς και μεγάλους, συζητώντας και ενημερώνοντας το κοινό για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών μέσα από σειρά ψυχαγωγικών δράσεων.

Με σύστημα και μεθοδικότητα συνεχίζουμε το έργο μας για την ανακύκλωση συσκευασιών. Γιατί οι μικρές και καθημερινές συνήθειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά για κάτι μεγαλύτερο. Ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας!

Μάθε περισσότερα για το έργο της ΕΕΑΑ στο site μας www.herrco.gr

Προστατεύουμε το Περιβάλλον ♻ Ανακυκλώνουμε

Υπεύθυνα τις συσκευασίες μας στους μπλε κάδους

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων: Μαθητική δράση με τίτλο «Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης!»

Εμφανίσεις: 3595

Ο <strong>Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων</strong>, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας υλοποιεί τη <strong>μαθητική δράση</strong> με τίτλο «<strong>Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης</strong>!», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, αναδεικνύοντας οικολογικές πρακτικές για τον περιορισμό των επιπτώσεων των πλαστικών μίας χρήσης.

Στη δράση που εξελίσσεται από τον Μάρτιο, συμμετείχαν 9 ομάδες μαθητών των γυμνασίων του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, οι <strong>μαθητές</strong> έστειλαν φωτογραφικό υλικό, είτε με είδη πολλαπλών χρήσεων, είτε με πρακτικές που έχουν αντικαταστήσει τα προς κατάργηση υλικά. Με αυτόν τον τρόπο, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, ενώ ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος και τη σπουδαιότητα της επανάχρησης των υλικών.

Το σύνολο των φωτογραφιών των μαθητών έχουν αναρτηθεί στην ειδική σελίδα «Σχολεία» της δημοτικής πλατφόρμας <strong>ανακύκλωσης</strong>, όπου τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους.

Συγκεκριμένα:

Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει έως και 3 εικόνες
Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει μόνο 1 φορά

Στο τέλος της <strong>δράσης</strong> όλες οι συμμετοχές θα λάβουν έπαινο συμμετοχής.

Καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα που λαμβάνουν μέρος στη Σχολική Δράση <strong>Ανακύκλωσης</strong>.

Τα έργα θα προβάλλονται στην πλατφόρμα έως την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων: Ανακυκλώνεις και κερδίζεις δώρα

Εμφανίσεις: 3765

Ο <strong>Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων</strong>, προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο <strong>ανακύκλωσης</strong>, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές - Green Missions».

Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα. Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «<strong>Πράσινη Αποστολή</strong>» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών!

<strong>Green Mission</strong>: Βάζουμε τέλος στη σπατάλη τροφίμων!

Λάβε μέρος και μπες στην κλήρωση για έναν μοντέρνο ανοξείδωτο Θερμό:

www.followgreen.gr/loutraki/Mission/Single/2927

Η αποστολή στοχεύει να προτρέψει τον χρήστη να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, ώστε να υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με έρευνες, τα τρόφιμα των ελληνικών νοικοκυριών, που καταλήγουν στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων είναι, κυρίως, εκείνα που καταναλώνονται καθημερινά, όπως:

 φρούτα και λαχανικά καταλήγουν στα απορρίμματα, γιατί χαλούν στα ράφια της κουζίνας και του ψυγείου, πριν ακόμη καταναλωθούν,
 γάλα και γιαούρτι, καθώς επέρχεται η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους,
 ψωμί ως αποφάγια,
 κρέας και ψάρια, καταλήγουν και αυτά στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων, αφού πρώτα έχουν μαγειρευτεί ως αποφάγια.

<strong>Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων</strong>

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση

Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.