Διαγωνισμός ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία του δήμου Λουτρακίου

Εμφανίσεις: 8258

Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς στηρίζουν το σχολείο τους.

Μια σπουδαία δραστηριότητα ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και αφορά τον σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης με στόχο την επιβράβευση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.


Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολείο. Ξεκινάμε από το σπίτι όπου διαχωρίζουμε τα παρακάτω υλικά και τα φέρνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση:
• Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
• Μπαταρίες
• Τηγανέλαιο τοποθετημένο σε πλαστικό μπουκάλι του 1-1,5 lt
Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τους ανακυκλωτές και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης, ανά κιλό ανά υλικό.

Στόχος του Δήμου είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή και στα πρώτα σχολεία θα δοθούν χρηστικά δώρα.

Ο Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης υλοποιείται από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, την YDRIA WATERS, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την REVIVE. στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Υπάρχει επίσης, η ειδική ενότητα “ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” και εκεί μπορούν να δοθούν πόντοι επιβράβευσης στα σχολεία ή στα παιδιά ,ενώ γονείς, μπορούν να παρακολουθου΄ν τις επιδόσεις όλων των σχολείων. Όλα αυτά γίνονται μέσα απο την δημοτική πλατφόρμα www.followgreen.gr/loutraki