ΕΠΑΣ Νεμέας: Ο «κοιμώμενος γίγαντας» που περιμένει να «ξυπνήσει»! (video)

Εμφανίσεις: 7659

Δρόμους κρασιού ακολούθησε ετούτη τη φορά η «Γη του Πέλοπα» και τα βήματα μας οδήγησαν σ έναν καλά κρυμμένο θησαυρό, έναν θησαυρό κρυμμένο στο μεγαλύτερο αμπελοτόπι των Βαλκανίων, τη Νεμέα. Στην καρδιά της φημισμένης αυτής αμπελουργικής ζώνης σχεδόν μια 20ετία τώρα «αναπνέει» η Επαγγελματική Σχολή Νεμέας . Αμπελουργία και Οινοτεχνία διδάσκονται εδώ σε μαθητές από όλη τη χώρα, σε παιδιά που επιθυμούν να λάβουν τεχνογνωσία και μελλοντικά να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, το δικό τους αμπελώνα, το δικό τους κρασί.

Η Σχολή με δικές της εγκαταστάσεις , ζηλευτές θα έλεγε κανείς, διαθέτει ακόμα και δικό της οινοποιείο, δικό της αμπελώνα αλλά και εργαστήριο που γίνονται όλες οι χημικές αναλύσεις , είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας. Περιμένει εκείνες τις προσπάθειες που θα την αναδείξουν και θα την αξιοποιήσουν στο έπακρον. Άλλωστε είναι η μοναδική στη χώρα και αν μη τι άλλο ετούτο το γεγονός θα πρέπει να τους κινητοποιήσει όλους.

Η εκπομπή , με συνοδοιπόρους τον Διευθυντή Παναγιώτη Σκοτιδάκη, τους καθηγητές αλλά και τους ίδιους τους σπουδαστές περιηγήθηκε, είδε από κοντά την διαδικασία ζύμωσης, βίωσε τις αναλύσεις και φυσικά.. γεύτηκε το αποτέλεσμα.

 Γευτείτε το και εσείς!

 

Δείτε το βίντεο