Ο Δημήτρης Ζάρκος μιλά στην Rap Media για τα ΣΙΚΥΩΝΙΑ και την επανέναρξη των ανασκαφών στο Αρχαίο Θέατρο

Εμφανίσεις: 2802

Θεσμός αναγνωρισμένος και συνεχώς αναπτυσσόμενος τα ΣΙΚΥΩΝΙΑ για το δήμο της Σικυώνας, αποτέλεσαν και τη φετινή χρονιά  «σφραγίδα πολιτισμού» και στήριξης της τοπικής δημιουργίας, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα το οποίο «βγήκε» εκτός των τειχών της πόλης του Κιάτου.

«Ήταν η φιλοσοφία μας αυτή, να αποκεντρωθούν οι εκδηλώσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα» θα πει στην Rap Media και το Νίκο Νικολόπουλο ο Πρόεδρος της «ΜΗΚΩΝΗ», του Νομικού Προσώπου του Δήμου που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, Δημήτρης Ζάρκος.

Η τοπική δημιουργία βρίσκεται από το 2011 σε πρώτο πλάνο. Οι τοπικοί σύλλογοι έχουν ουσιαστικό λόγο και ρόλο και προς τούτο παρακολουθούμε στη διάρκεια των Σικυωνίων παραστάσεις και εκδηλώσεις με την δική τους πινελιά !

Τα ΣΙΚΥΩΝΙΑ είναι ένας θεσμός που στηρίζει και την κοινωνική προσφορά. Επιτυγχάνεται τούτο μέσα από το εισιτήριο που έχουν οι εκδηλώσεις τους, μέρος του οποίου προσφέρεται σε συγκεκριμένες κοινωνικές δομές κάθε φορά !

Η συνταγή της επιτυχίας του θεσμού; Δεν είναι άλλη από την πολλή δουλειά και την οργάνωση, δουλειά η οποία ξεκινά από τον Οκτώβριο μήνα για να ολοκληρωθεί περί τον Μάϊο, μια ανάσα δηλαδή πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων.

 

Ξεκινούν εκ νέου οι ανασκαφές στο Αρχαίο Θέατρο

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Rap Media και στο Νίκο Νικολόπουλο ο κ. Δημήτρης Ζάρκος αναφέρεται και στην σπουδαία εξέλιξη της επανέναρξης των ανασκαφών στο Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας. Μια γενναία επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ έδωσε τη δυνατότητα της επανέναρξης με στόχο βέβαια την πλήρη αποκάλυψη του Θεάτρου.

Δείτε το βίντεο

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολόπουλος / Εικονολήπτης: Σωτήρης Ζησίδης