ΜΝΗΜΟΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Εμφανίσεις: 1515

Γράφει η Παυλίνα Μπεχράκη

“Ό,τι σώσεις με την αστραπή,
καθαρό στον αιώνα θα μείνει”
[Οδυσσέας ΕλύτηςΑξιον Εστί

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
Μνημονείτε, και αγρυπνείτε Ελληνες! Μας στέλνει το μήνυμα, ο Νομπελίστας Ποιητής μας φίλε αναγνώστη. Καί από την άλλη δεν υπάρχει μέρα τον τελευταίο καιρό, που να μη μας λένε Πολιτικοί, καθ’ ύλην αρμόδιοι για τα Εθνικά θέματα, που έχουν πάρει φωτιά, πως αν γίνει καμία στραβή, με τον γείτονα εξ ανατολών, θα είμαστε μόνοι μας….. Κάτι ξέρουν για να το λένε, αλλά και εμείς οι απλοί αλλά σκεπτόμενοι Πολίτες, δεν έχουμε καμία αμφιβολία γι’ αυτό, ή Ελληνική Ιστορία όπως ξέρουμε από τα φιαβάσματά μας, επιβεβαιώνουν αυτή τη σκληρή πραγματικότητα.

-Δεν θα πλατιάσουμε με πολλά παραδείγματα, αρκεί μόνο να θυμηθούμε, πως συμπεριφέρθηκαν οι φίλιες δυνάμεις, μετα το τέλος του Πολέμου, που η Ελλάδα μας ήλπιζε ακούγοντας λόγια μεγάλα, κατά τη διάρκεια του, που αγωνιζόταν σαν λιοντάρι εναντίον του εχθρού, ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, την ώρα που γύρω από το οβάλ τραπέζι των αποφάσεων, θα μιλούσαν οι πράξεις για τη Ελλάδα, για τις τόσες θυσίες της. Ότι θα κρατούσαν το λόγο τους, οι αξιόπιστοι Σύμμαχοί μας, για αυτά που δικαιούταν αυτός ο μικρός τόπος-ο μεγάλος!!!!!

-“Η Γαλλία, δια του Ντε Γκολ “Ό αγών, της Ελλάδας, και τα κατορθώματά της, δημιουργούν δια αυτήν, δικαιώματα αναμφισβήτητα”.
Η Αγγλία δια του Τσώρτσιλ “Ας μείνει ήσυχη η Ελλάδα, θα πάρει όλα όσα της ανήκουν. Θά αποκτήσει, όλα τα εδάφη, που της ανήκουν στο ακέραιο, και θα ζήσει περήφανη, και ηρωική, με τους νικητές”.
Η Αμερική υποσχόταν “Ποτέ δεν θα λησμονήσουμε, τις αδικίες που διαπράχθηκαν εις βάρος της Ελλάδας, όταν έλθει η μέρα της Κρίσεως”.
Η Μόσχα διακύρρησε “Έλληνες σας ευγνωμονούμε, και θα σας πληρώσουμε, για τις θυσίες σας”.

Τά σχόλια περιττά. Αύτά τα φωνάζει η Ιστορία είναι καταχωρημένα, στις σελίδες της. Τό μόνο που πρέπει να πούμε, είναι, ότι τίποτα δεν έμεινε από αυτά τα λόγια, καμιά συμφωνία δεν σεβάστηκαν, καί από τον Α’ και από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή Πατρίδα μας, τα ξέρει αυτά, και για άλλη μια
φορά μας κοιτάζει στη μάτια, και μας παρακαλεί, να κρατήσουμε άγρυπνες, τις κρυμμένες ιερές μας δυνάμεις. Καλεί τους Πνευματικούς της ανθρώπους, τους Έλληνες διανοούμενους, να βγούν από την εγωιστική τους ραστώνη, να κάνουν τα λόγια τους βόλια, να βάλουν φτερά εθνικής περηφάνειας στη σκέψη του Λαού, να δεί καθαρά τη πραγματικότητα, και να δρά συμμετοχικά, δημιουργικά! Αύτή πρέπει να είναι η Ελλάδα, Αύτοί πρέπει να είναι οι Έλληνες!

[Παυλίνα Μπεχράκη]

Από το εικονιζόμενο βιβλίο μου 2015

Εικαστικός, Συγγραφέας, Ποιήτρια