Παγκόσμια Ημέρα Χορού και Ευχής: Εορτασμός με την «επιστημονική» δύναμη ψυχής...Άλφα εις την Ν

Εμφανίσεις: 1158

Πόσο επίκαιρο στο σήμερα μπορεί να είναι ένα θεατρικό έργο γραμμένο το 1992, μέσα από το οποίο αναδύεται μια Ευχή, που ενεργοποιεί μια καινούργια "θεραπευτική" δύναμη της ψυχής μας; Δύναμη ψυχής Άλφα εις την ν; Πώς και κατά πόσο έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τον καθένα μας ξεχωριστά; Οι απαντήσεις πολλές και πολύπλευρες.

Η οικονομική κρίση, η πανδημία, η ανεργία και κυρίως η ανθρωπιστική και ηθική κρίση, που βιώνουμε καθημερινά, έχει επιφέρει πλήθος κοινωνικών προβλημάτων στην επιφάνεια και το θεατρικό έργο «Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν» έρχεται σαν δυναμίτης να μας τα υπενθυμίσει, να μας προβληματίσει, να μας (εκ)παιδεύσει και διδάξει, με απώτερο σκοπό στο τέλος να φθάσουμε στην κάθαρση, στον εξαγνισμό, σαν μια άλλη αρχαία αλλά πάντα επίκαιρη τραγωδία.

Η διέγερση των ψυχών των θεατών, του ελέους, του φόβου και τέλος της κάθαρσης αποτελούν τα βασικά συστατικά του συγκεκριμένου θεατρικού έργου, καλώντας τον καθένα μας να ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές και με τα συναισθήματά τους. Η γραφειοκρατική τρέλα, η οικονομική δυσχέρεια, η ολοένα αυξανόμενη ανεργία, η πρόκληση του φόβου και του άγχους αποτυπώνονται στον Άγγελο και την Αγάπη, δυο νέοι που κατοικούν στον πλανήτη ΑΡΠΑ-ΓΗ, οι οποίοι μάταια προσπαθούν, με όποια δύναμη τους έχει απομείνει, να κρατήσουν ζωντανή την επιχείρηση αλλά και την αγάπη τους. Η Ανάσταση και η Αιωνιότητα για τους δυο νέους αργεί να έρθει, δεν παύουν όμως να ελπίζουν σε ένα θαύμα, που θα τους φέρει την αγάπη, η οποία θα κυριαρχήσει στον πλανήτη, σε όλα τα όντα.

Οι πρωταγωνιστές ακροβατούν μεταξύ λογικής και παράλογου, το Χάος ολοένα και επικρατεί στον πλανήτη, όταν στο προσκήνιο εμφανίζεται ο Πάρης, σαν ένας άλλος Ομηρικός Πάρης, ο οποίος χάνει τα πάντα, προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο έναν επιπρόσθετο πόνο στον θεατή. Η αρπαγή της Ομηρικής Ελένης, ο έρωτάς τους για τη ζωή και την ευτυχία χάνονται μια για πάντα, αυτή τη φορά όχι από τον Φιλοκτήτη, αλλά από την πραγματικότητα, την ανέχεια, την οικονομική και ηθική δυσχέρεια και τα αποτελέσματα που επιφέρει η πανδημία.

Οι άνθρωποι όμως είναι αισιόδοξοι, παρόλες τις δυσκολίες, κοιτούν μπροστά και φτιάχνουν όμορφες ιστορίες. Η Ειρήνη, λοιπόν, δεν αργεί να έρθει και μαζί της φέρνει τη γαλήνη, την ευτυχία, την αισιοδοξία στον πλανήτη ΑΡΠΑ-ΓΗ. Μια αριστοφανική μορφή έρχεται να επισφραγίσει και να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη, σε έναν πλανήτη που μαστίζεται από τις καθημερινές δυσκολίες, προσπαθώντας με όλους τους δυνατούς τρόπους να κατασκευάσει την Πλατωνική Καλλίπολη, στην οποία θα κυβερνούν φιλόσοφοι και όχι στυγνοί τεχνοκράτες, ένα σύμπαν Αριστοτελικά φτιαγμένο με την αρμονική ένωση της ύλης και του πνεύματος, μια ζωντανή φύση.

Η Rap Media και ο Morias News, χορηγοί επικοινωνίας από την πρώτη χρονιά παρουσίασης του έργου, με πρωτοποριακό πνεύμα επιχειρούν μια νέα προσέγγιση της επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό και συσχέτιση με την ηθική και τον ουμανισμό και με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, υπενθυμίζουν σε όλους μέσα από το θεατρικό έργο, την ανάγκη για αγώνα, ελευθερία λόγου και δύναμη ψυχής. Ένα απόσπασμα της θεατρικής παράστασης το οποίο βιντεοσκοπήθηκε από την Rap Media μας υπενθυμίζει κάτι πολύ σημαντικό: Ένας χορός ακόμα και μέσα στην πίεση της καθημερινότητας μας δίνει χαρά ομορφιά αλλά και δύναμη ψυχής Άλφα εις την ν. The Power of the Soul, Alpha to the power of n, 2021 wish.