Η Rap Media χορηγός επικοινωνίας στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών

Εμφανίσεις: 2052

- Τα αρχιτεκτονικά βλέμματα του κόσμου στρέφονται στην Κόρινθο από τις 4 έως τις 12 Ιουνίου

Δυναμικά εισέρχεται στο χώρο των Media η Rap Media αναλαμβάνοντας την επικοινωνία σπουδαίων διοργανώσεων.

Μια τέτοια διοργάνωση είναι και το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών το οποίο διοργανώνεται στην Κόρινθο το διάστημα 4-12 Ιουνίου και συγκεντρώνει τα πιο λαμπρά αρχιτεκτονικά μυαλά του κόσμου, την «ελίτ» της αρχιτεκτονικής (καθηγητές – φοιτητές – επιστημονικό προσωπικό) και την θέτει στην υπηρεσία της, αφού στόχος είναι, σύμφωνα με τα όσα καταθέτει  στον Συνεργάτη της Rap Media, Νίκο Νικολόπουλο, ο Γενικός Διευθυντής Οργανωτικού του Φεστιβάλ Γιάννης Γκεζερλής, να κατατεθούν προτάσεις, σχέδια και μελέτες τα οποία θα αναμορφώσουν και θα οδηγήσουν την Κόρινθο στο μέλλον! «Και αυτό το Φεστιβάλ θα είναι συγκλονιστικό για την πόλη μας. Πολλά πανεπιστήμια με καταξιωμένους καθηγητές και φοιτητές (117 τον αριθμό)  θα βρεθούν εδώ για να μας παρουσιάσουν μέσα από σχέδια και μελέτες το όραμα για την πόλη μας».

 

Πέντε Αρχιτεκτονικές σχολές απ’ όλο τον κόσμο θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο εργαστήρι στο Δημοτικό θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» το δεκαήμερο του Φεστιβάλ. Οι φοιτητές και οι καθηγητές τους θα παρουσιάσουν την δουλειά που έκαναν το προηγούμενο διάστημα πάνω στα 3 θέματα που είχαν καθοριστεί από τον διοργανωτή Δήμο Κορινθίων και την Περιφέρεια, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί το Φεστιβάλ. Τα θέματα αυτά είναι:

 

  • Δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης και αναγέννησης της περιοχής του παλιού αυτοκινητόδρομου από το κανάλι στην Αρχαία Κόρινθο.
  • Δυνατότητα  καλύτερης οργάνωσης και προστασίας των ιστορικών  και φυσικών πόρων στην παράκτια ζώνη, η οποία περιλαμβάνει το Αρχαίο Λιμάνι, την αρχαία πηγή στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, τον Μύλο και όλο το παραλιακό μέτωπο μέχρι και τις πηγές του Κοκκωσίου Αλμυρής.
  • Παραλιακό μέτωπο από το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου μέχρι το Περιγιάλι.

 

«Η περιφέρεια  και ο δήμος πιστεύω θα λάβουν υπ’όψιν τους τις προτάσεις, τις  προμελέτες, τις μελέτες που θα παρουσιαστούν στο δεκαήμερο αυτό για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε λίγο το μέλλον. Άλλωστε δε θα υπάρξει κόστος γι’ αυτές, αποτελούν ανταμοιβή των Σχολών για την φιλοξενία του Δήμου » θα σημειώσει ο Διευθυντής Οργανωτικού και «ψυχή» του Φεστιβάλ  Γ. Γκεζερλής δηλώνοντας παράλληλα υπερήφανος για την ένταξη της γενέθλιας γης του, της Σολυγείας, στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. «Ήταν για μένα θέμα τιμής στον τόπο που με γέννησε και με ανέθρεψε!»

Τα όσα θα παρουσιαστούν από τους 4ετείς φοιτητές των σχολών μπορούν να τα δουν και να τα θαυμάσουν όλοι! Η είσοδος είναι ελεύθερη τόσο στο χώρο της παρουσίασης, όσο και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, εκδηλώσεις που θ’ αγγίζουν ζητήματα μεγάλης γκάμας και θα αναλυθούν από σπουδαίους επιστήμονες.

 

Τα Πανεπιστήμια που μετέχουν στο Φεστιβάλ  είναι:

  • Αρχιτεκτονική Σχολή PESCARA Ιταλίας  καθ. Lucio Zazzara Αρχιτεκτονική
  • Αρχιτεκτονική Σχολή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  Ελλάδα καθ. Κώστας Βαρότσος
  • Αρχιτεκτονική Σχολή ΑΜΜΑΝ Ιορδανίας  καθ. Ali  abu  ghanimeh
  • Αρχιτεκτονική Σχολή Αλεξάνδρειας Αιγύπτου καθ. Ibrahim Maarouf
  • Αρχιτεκτονική Σχολή Βυρητού Λίβανος καθ. Hisham El-Arnaouty

Οι Καθηγητές που θα βρεθούν στην Κόρινθο είναι:

Angrilli Massimo, Calabrese Enzo, Clemente Antonio Alberto, Di Venosa Matteo Ghisetti Adriano, Giannantonio Raffaele, Potenza Domenico, Summa Franco, Ulisse Alberto, VisKovic Alberto, Νίκος Τσινίκας, Καθ. Μαυροθαλασσίτη  Βασιλική (Αρχαιολόγος), Καθ. Ζωή Ασλαματζίδου (Αρχαιολόγος), Καθ. Τσιαμπάσης Κωνσταντίνος (Αρχαιολόγος), Καθ. Χρήστος ΠΙΤΕΡΟΣ (Αρχαιολόγος), Καθ. Ραφτόπουλος Σωτήρης (Αρχαιολόγος).