Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Εμφανίσεις: 884

Σήμερα το πρωί, στις 11:30, με ελάχιστους προσκεκλημένους, πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Η τελική πρόβα πραγματοποιήθηκε χθες, στα μέτρα βεβαίως που έχει ορίσει η κυβέρνηση για την προστασία από τον κορωνοϊό. Ελάχιστοι ήταν οι προσκεκλημένοι στην σημερινή τελετή,  αφού η Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως της παρουσίας στην τελετή μόνο σε ελάχιστους κι όχι στο ευρύ κοινό.

Ηχηρή ήταν η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Μόλις 100 προσκεκλημένοι από την ΔΟΕ και την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων θα παραστούν στην Τελετή.

Η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας έχουν την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τελετής και τη μουσική επιμέλεια αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ,  Θανάσης Βασιλειάδης ο οποίος επιμελήθηκε την πρόβα, μίλησε για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που έχει λάβει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή και επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα, δηλαδή με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία, το ΕΚΑΒ και το Kέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας και κάθε δύο ημέρες έκανε συσκέψεις συνεκτιμώντας όλες τις εξελίξεις και λαμβάνοντας τις ανάλογες αποφάσεις, πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Συνεχής είναι και η επικοινωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και με την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» προκειμένου όλες οι αποφάσεις και οι ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας να λαμβάνονται από κοινού»

Μέτρα έχουν ληφθεί και για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η λαμπαδηδρομία με απώτερο σκοπό να μην διακινδυνέψει  ούτε στο ελάχιστο η υγεία των πολιτών.

«Σχετικές οδηγίες έχουν δοθεί και στους Λαμπαδηδρόμους για το ταξίδι της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους που αρχίζει αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ διαρκής είναι και η επικοινωνία με τους Δήμους των πόλεων που θα περάσει η Φλόγα, προκειμένου να εξελιχθεί η Λαμπαδηδρομία χωρίς προβλήματα και κυρίως να προβληθεί η χώρα μας στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν την τελευταία στιγμή αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για αλλαγή όλης αυτής της τιτάνιας προσπάθειας που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, η ενέργεια αυτή μόνο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει στις εκδηλώσεις που προβάλλουν τη χώρα διεθνώς και βγάζουν προς τα έξω, την καλύτερη εικόνα της Ελλάδας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας αυτήν την αποστολή, χωρίς να διακυβεύσει στο ελάχιστο την υγεία των πολιτών», επεσήμανε ο κ. Βασιλειάδης.

Να προσθέσουμε ότι πρώτη λαμπαδηδρόμος, που θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία, θα είναι η Άννα Κορακάκη, δις Ολυμπιονίκης της Σκοποβολής.