Εκδήλωση: ”Σεβασμός στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο”

Εμφανίσεις: 1145

9 Μαΐου μια σημαντική εκδήλωση από το ”Μερτικοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Κιάτου για την καθιέρωση της ”Παγκόσμιας Ημέρας Πράξης Σεβασμού και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο”.

Η Καλλιτεχνική Ομάδα ”ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ” Μεταμόρφωση Εταιρία παραγωγής ευχαριστεί το Μερτικοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Κιάτου για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει την εκδήλωση στις 19 Μαΐου 2019 στο Πνευματικό τους Κέντρο με θέμα ”Σεβασμός στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο” ώστε η 23η Οκτωβρίου κάθε χρόνου να γιορτάζεται ως μια Ημέρα Πράξης Σεβασμού και Προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Η Ιδέα γεννήθηκε στις 16 Μαίου 2004 από την θεατρική συγγραφέα και σκηνοθέτιδα Κων/να Γιαμπουράνη κατά την διάρκεια μιας σημαντικής πολιτιστικής εκδήλωσης, που είχε φιλοξενηθεί στο θέατρο ”Τζένη Καρέζη” με το θεατρικό έργο «Το λουρί του Σωκράτη» σε σκηνοθεσία της ιδίας. Η εκδήλωση αυτή είχε Διοργανωθεί από την παιδική σκηνή Μουλκίου, τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Πολιτισμού και Άθλησης ( ΔΕΑΠΑΣ) του Δήμου Σικυωνίων και το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού μετά από πρόταση της σκηνοθέτιδος να δοθεί μια θεατρική παράσταση με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου ‘’Ελλάς’’ που εδρεύει στην Ακτή Ελεφαντοστού. 
Η Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του Aids (UNAIDS) Μέρω Κεσεσίογλου, στις 16 Μαΐου αγκάλιασε την Ιδέα δεσμευόμενη, στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο ”Τζένη Καρέζη”, να την προωθήσει ως θεσμό τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο (Ηνωμένα Έθνη).
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που μέχρι και σήμερα υποστηρίζουν και συνεχίζουν την προσπάθεια για την καθιέρωση αυτής της ΗΜΕΡΑΣ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χαρά μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση.

*ΜΕΡΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΑΤΟ -28ης Οκτωβρίου 17 
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΔΗΜΗΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Dimitris Athanasiou Δάσκαλος -Θεολόγος 
Η ομιλία θα πλαισιωθεί με τη Βυζαντινή Χορωδία Κορίνθου ”ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΩΔΟΣ”

Για την Καλλιτεχνική Ομάδα ”ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ”
Γεωργία Γιαμπουράνη