Το 1ο Φεστιβάλ Ναυπλίου συνεχίζεται...

Εμφανίσεις: 2028

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο τετραήμερο του 1ου  Φεστιβάλ Ναυπλίου, στο λιμάνι του Ναυπλίου, στις ενότητες Γαστρονομίας, Πολιτισμός, Οινογνωσία και Τουρισμός.

 

      Το Σάββατο 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ.Guest star της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός σκηνοθέτης κ. Μανούσος Μανουσάκης ενώ τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο πατέρας Κωνσταντίνος Σέρρος. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός και ο κ. Γιάννης Γκιόλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Σαρρής, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων  κ.Σταύρος Γαβρήλος, η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ κ. Αναστασίου Νάντια, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Λέντζος και πολύς κόσμος. To βράδυ του Σαββάτου επιστέφτηκε την έκθεση ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Στη συνέχεια έγινε μια περιήγηση στο χώρο της έκθεσης,  ενώ  προσκεκλημένοι και επισκέπτες  γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα, γλυκά και οίνο από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Τέλος ο τραγουδιστής Πάνος Μπούσαλης μάγεψε τις καρδιές του κόσμου με την ορχήστρα του και με εξαιρετική ποιοτική μουσική.

   Την Κυριακή 4 Ιουνίου  επισκέφτηκε τον χώρο της έκθεσης ο κ. Γιάννης Μανιάτης ο οποίος περιηγήθηκε στην έκθεση ενώ ο   Executive Chef Ηλίας Κόκκορης παρουσίασε πιάτα με βασικές πρώτες ύλες το σύγκλινο και το παστό Αρκαδίας.

   Την Δευτέρα 5 Ιουνίου  έγινε επίδειξη παρασκευής παραδοσιακού σαπουνιού με βάση το ελαιόλαδο από την κυρία Τσερπέλη Εύη εκθέτρια της έκθεσης ενώ ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο γινόταν παρασκευή παραδοσιακής τυρόπιτας  από την επιχείρηση Ποταμιά Αφοί Στεφανόπουλου.

 

   Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στις γεύσεις, τον πολιτισμό και τον τουρισμό  της Πελοποννήσου  θα μεταφερθούμε στην εβδομάδα του θεού Διονύσου  Θεός  του οίνου, του αμπελιού ,της χαράς και του κεφιού.

   Σας προσκαλούμε λοιπόν στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ και στη γιορτή κρασιού που θα διαδραματιστεί στην πλατεία Αριστοτέλη Ωνάση στις 9,10 και 11 Ιουνίου προσφέροντας οίνο από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό της Νεμέας, το Οινοποιείο Παπαντώνη, το Οινοποιείο Δασακλή και το κρασί της Οικογένειας Κοντογιάννη. 

      Βέβαια από ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί να λείπει η γαστρονομία έτσι θα είναι κοντά μας  ο Chef Τσακριλής Παναγιώτης που με τη βοήθεια των εκθετών μας θα πλημυρίσει  την έκθεση με μυρωδιές και γεύσεις της Πελοποννήσου.

 

 

      Μιλώντας για Πελοπόννησο βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τον τόπο που μας φιλοξενεί, την Αργολίδα και συγκεκριμένα το Ναύπλιο όπου ο κ. Αναστάσιος Μάλλιος  παραγωγός ζυμαρικών  του Ναυπλίου θα παρασκευάσει τραχανά παρουσιάζοντας και μαθαίνοντας την παράδοση μας στους επισκέπτες της έκθεσης.

Συνεχίζοντας  την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 19:30  οι Μ.Κ.Π νεανικό συγκρότημα θα μας διασκεδάσουν με τις υπέροχες μελωδίες τους.      

 

ΕΙΣΟΔΟΣ  -  ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η δεύτερη εβδομάδα ξεκινάει την Παρασκευή 9 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί τη Κυριακή 11 Ιουνίου

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017  ώρες  17:30μ.μ.  -  23:30μ.μ.

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 ώρες 10:00π.μ. – 23:00μ.μ.

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας:

 

  1. ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε.
  2. ΤΣΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
  3. «ARISTON HELLAS»
  4. Ζαχαροπλαστείο CHOCOLA
  5. ΑΛΕΥΡΙ & ΖΑΧΑΡΗ
  6. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΦΡΑΓΓΟΣ
  7. ΑΛΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
  8. ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
  9. ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΑΤΖΑΒΑΛΗΣ
  10. «ΠΟΤΑΜΙΑ» ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ