Ένας βυθός «χωματερή» και μια ομάδα που λέει «stop»! (video)

Εμφανίσεις: 3931

Οι Loutraki Divers στην «Γη του Πέλοπα»

Σε μια χώρα που ακόμα και σήμερα δεν έχει κατορθώσει να διαχειριστεί τα απορρίμματα της η θαλάσσια ρύπανση είναι ένα τεράστιο «αγκάθι».

Οι αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στα… βαθιά ξεκίνησαν πριν από 3,5 χρόνια με την δημιουργία της ομάδας «Loutraki Divers” ομάδα εθελοντών δυτών που στόχο έχουν να καθαρίσουν τον βυθό από τα λογής – λογής απορρίμματα που συγκεντρώνονται εκεί, όλα απόρροια της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Με κεντρικό σύνθημα We dive, we clean επιχειρούν σε λιμάνια εντός και εκτός Πελοποννήσου έχοντας πραγματικά κατορθώσει έως σήμερα – εκτός από το να ανασύρουν πλέον των 25 τόνων απορριμμάτων- να ταρακουνήσουν πολίτες και φορείς φέρνοντας στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που οι περισσότεροι αν όχι όλοι θεωρούν πως είναι καλά κρυμμένο στο βυθό!

Η συγκλονιστικότερη δε αποκάλυψη είναι πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την θαλάσσια αυτή ρύπανση φέρουν οι επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι επιλέγουν τα σκουπίδια της βάρκας τους να τα πετούν στην θάλασσα!

Η Rap Media και η εκπομπή «Στη Γη του Πέλοπα» με την Χριστίνα Τσιορωτά σε μια προσπάθεια να αναδείξουν το πρόβλημα αλλά και την εθελοντική προσπάθεια των παιδιών ( η ομάδα απαρτίζεται από δύτες αλλά και από ομάδα στήριξης ξηράς) κατέγραψαν δυο βουτιές - επιχειρήσεις καθαρισμού, σε Κιάτο και Λουτράκι το διάστημα 23 Μαρτίου – 7 Απριλίου 2017 και σας τις παρουσιάζουν! Ας ταρακουνηθούμε, ας ευαισθητοποιηθούμε και φυσικά ας κινητοποιηθούμε ο καθείς από την πλευρά του!

 

Δείτε το βίντεο