"Ου Παντός" η νέα εκπομπή της Rap Media με το Γιώργο Ρουμελιώτη

Εμφανίσεις: 13401

Ηφαίστειο Σουσακίου: Ένας άσβηστος θρύλος

Η πρώτη εκπομπή «Ου Παντός» ξεκινά τη διαδρομή της από την «πύλη» της Πελοποννήσου και το Σουσάκι με το ομώνυμο ηφαίστειο που καθηλώνει και προκαλεί.

Με το τοπίο να μαγνητίζει και να μαγεύει τον επισκέπτη, αλλά και να προκαλεί το ενδιαφέρον ειδικών και μη, το ηφαίστειο Σουσακίου αποτελεί ακόμα και 2,7 εκατομμύρια χρόνια μετά, έναν άσβηστο θρύλο.

Με το έδαφός του ακόμα να εκπέμπει θερμότητα, αλλά και έντονη οσμή κυρίως λόγω του υδρόθειου, γίνεται ακόμα και σήμερα αντικείμενο έρευνας σπουδαίων και εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ τα αποτελέσματα των μελετών δημοσιεύονται σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά.

Ένας από τους βασικούς συντελεστές τέτοιων μελετών και επί σειρά ετών «επισκέπτης» στο ηφαίστειο Σουσακίου, είναι ο καθηγητής Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος – Ηφαιστειολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κων/νος Κυριακόπουλος. Η ξενάγηση του στο γνώριμο για τον ίδιο σημείο του ηφαιστείου, δείχνει ότι για να ασχοληθεί κανείς με μια τόσο εξειδικευμένη μελέτη που αφορά τα ηφαίστεια επί σειρά ετών, σημαίνει ότι αγαπά πολύ αυτό το αντικείμενο που για πολλούς θεωρείται απόμακρο…

Η εκπομπή προβάλλεται τηλεοπτικά από το supertv το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στις 19:30 το απόγευμα.

Αμέσως μετά θα είναι διαθέσιμη στο web της RapMedia