Πρωτοποριακό πρόγραμμα και ενημέρωση για την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων στο Χαλάνδρι (video)

Hits: 13807

Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το εθνικό Μετσόβιο πολυτεχνείο

, ξεκίνησε πρόγραμμα συλλογής οικιακών ζυμώσιμων απορριμμάτων από το 2016 και  η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Waste4Think, HORIZON 2020.

Το Waste4Think θεωρήθηκε ένα από τα τρία καλύτερα έργα που επιλέχθηκαν από τις 97 προτάσεις που υποβλήθηκαν.

Στο πρόγραμμα αυτό, συμμετέχουν 19 εταίροι (πανεπιστήμια, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιοι φορείς, επιχειρήσεις κ.ά.) από επτά κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτός από το Χαλάνδρι εφαρμόζεται πιλοτικά σε άλλες τρεις Ευρωπαϊκές πόλεις. Στο Κασκάι (Πορτογαλία), το Ζαμούδιο (Ισπανία) και το Σεβέσο (Ιταλία).

 

Με αφορμή το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε ημερίδα  που έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, στο πλαίσιο της τακτικής εξάμηνης συνάντησης που πραγματοποιούν οι εταίροι του προγράμματος, και παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα από την πρώτη φάση εφαρμογής καθώς και οι καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται.

Για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ολυμπιακής Επιτροπής, μίλησαν στην κάμερα της Rap Media, o Διαχειριστής εταιρίας ανακύκλωσης απορριμμάτων “Rap Group”, Δημήτρης Ραψωματιώτης , ο Μηχανολόγος- Μηχανικός Ε.Μ.Π, Μ.S.c- P.H.D, Εξωτερικός Συνεργάτης  “Rap Group”, Χρήστος Μιχαλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο Καθηγητής Σχολής Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.- Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, Γεράσιμος Λυμπεράτος, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου,  Σίμος Ρούσσος και ο Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών τμήμα Χημικών μηχανικών, Μιχάλης Κορνάρος.

 

Δείτε την εκδηλωση

 

 

 

Γ.Μ.