Διακοπές με καθαρές παραλίες και θάλασσες: Ο δεκάλογος του υπεύθυνου ανακυκλωτή

Hits: 169

ΔΙΑΚΟΠΕΣ; Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΗ

1. Δεν αφήνουμε σκουπίδια στην παραλία.

2. Δεν πετάμε πλαστικά ή γόπες/αποτσίγαρα πουθενά στη διαδρομή, στην παραλία ή στην θάλασσα

3. Συσκευασίες από delivery ή take away φαγητού τις αδειάζουμε σχολαστικά από υπολείμματα και τις απορρίπτουμε στον πλησιέστερο μπλε κάδο

4. Στους μπλε κάδους πετάμε επίσης συσκευασίες από χυμούς,αναψυκτικά, μπύρες και κρασί

5. Για τις γυάλινες και μόνον συσκευασίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους μπλε κώδωνες εφόσον είναι κοντά σας

6. Ψάθες, ομπρέλες, παιχνίδια, ξαπλώστρες και άλλα χαλασμένα είδη θαλάσσης ΔΕΝ ανακυκλώνονται μέσω μπλε κάδου

7. Εφόσον δείτε λανθασμένη χρήση του μπλε κάδου από απορριμματοφόρο απευθυνθείτε στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου στον οποίο αναφέρεστε

8. Ότι ΔΕΝ ανακυκλώνεται μέσω μπλε κάδου, απορρίπτεται στους κοινούς κάδους σκουπιδιών

9. Δεν ανάβετε φωτιά για να κάψετε σκουπίδια – ακόμα κι αγριόχορτα, πούσια κλπ επ ουδενί!!

10. Τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό όπως τα θέτει η πολιτεία. Μάσκες, γάντια και self tests πρέπει να κλείνονται ερμητικά σε σακούλες σκουπιδιών και να πετάγονται στους κοινούς κάδους.

Προστατεύουμε το Περιβάλλον ♻ Ανακυκλώνουμε Υπεύθυνα τις συσκευασίες μας στους μπλε κάδους

 

“Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου”: Ένα ισχυρό σύνθημα, μια νέα εκστρατεία | www.herrco.gr

Hits: 518

Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου!”

Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε χθες στην πλατεία Συντάγματος η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Αθήνας για την ανακύκλωση συσκευασιών στους Μπλε Κάδους και Κώδωνες.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΑΑ κ. Μιχάλης Οικονομάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκαν εκεί, παρέα με μικρούς και μεγάλους, συζητώντας και ενημερώνοντας το κοινό για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών μέσα από σειρά ψυχαγωγικών δράσεων.

Με σύστημα και μεθοδικότητα συνεχίζουμε το έργο μας για την ανακύκλωση συσκευασιών. Γιατί οι μικρές και καθημερινές συνήθειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά για κάτι μεγαλύτερο. Ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας!

Μάθε περισσότερα για το έργο της ΕΕΑΑ στο site μας www.herrco.gr

Προστατεύουμε το Περιβάλλον ♻ Ανακυκλώνουμε

Υπεύθυνα τις συσκευασίες μας στους μπλε κάδους

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων: Μαθητική δράση με τίτλο «Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης!»

Hits: 1017

Ο <strong>Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων</strong>, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας υλοποιεί τη <strong>μαθητική δράση</strong> με τίτλο «<strong>Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης</strong>!», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, αναδεικνύοντας οικολογικές πρακτικές για τον περιορισμό των επιπτώσεων των πλαστικών μίας χρήσης.

Στη δράση που εξελίσσεται από τον Μάρτιο, συμμετείχαν 9 ομάδες μαθητών των γυμνασίων του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, οι <strong>μαθητές</strong> έστειλαν φωτογραφικό υλικό, είτε με είδη πολλαπλών χρήσεων, είτε με πρακτικές που έχουν αντικαταστήσει τα προς κατάργηση υλικά. Με αυτόν τον τρόπο, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, ενώ ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος και τη σπουδαιότητα της επανάχρησης των υλικών.

Το σύνολο των φωτογραφιών των μαθητών έχουν αναρτηθεί στην ειδική σελίδα «Σχολεία» της δημοτικής πλατφόρμας <strong>ανακύκλωσης</strong>, όπου τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους.

Συγκεκριμένα:

Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει έως και 3 εικόνες
Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει μόνο 1 φορά

Στο τέλος της <strong>δράσης</strong> όλες οι συμμετοχές θα λάβουν έπαινο συμμετοχής.

Καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα που λαμβάνουν μέρος στη Σχολική Δράση <strong>Ανακύκλωσης</strong>.

Τα έργα θα προβάλλονται στην πλατφόρμα έως την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων: Ανακυκλώνεις και κερδίζεις δώρα

Hits: 1116

Ο <strong>Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων</strong>, προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο <strong>ανακύκλωσης</strong>, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές - Green Missions».

Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα. Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «<strong>Πράσινη Αποστολή</strong>» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών!

<strong>Green Mission</strong>: Βάζουμε τέλος στη σπατάλη τροφίμων!

Λάβε μέρος και μπες στην κλήρωση για έναν μοντέρνο ανοξείδωτο Θερμό:

www.followgreen.gr/loutraki/Mission/Single/2927

Η αποστολή στοχεύει να προτρέψει τον χρήστη να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, ώστε να υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με έρευνες, τα τρόφιμα των ελληνικών νοικοκυριών, που καταλήγουν στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων είναι, κυρίως, εκείνα που καταναλώνονται καθημερινά, όπως:

 φρούτα και λαχανικά καταλήγουν στα απορρίμματα, γιατί χαλούν στα ράφια της κουζίνας και του ψυγείου, πριν ακόμη καταναλωθούν,
 γάλα και γιαούρτι, καθώς επέρχεται η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους,
 ψωμί ως αποφάγια,
 κρέας και ψάρια, καταλήγουν και αυτά στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων, αφού πρώτα έχουν μαγειρευτεί ως αποφάγια.

<strong>Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων</strong>

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση

Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Σεμινάριο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων: «Η Κορινθιακή σταφίδα στα Προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη»

Hits: 1194

Το <strong>Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Σικυωνίων</strong>, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να οργανώσει διήμερο Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό <strong>Σεμινάριο</strong>, για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Πελοποννήσου &amp; Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Το επιμορφωτικό <strong>σεμινάριο</strong> θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 14-4-2021 από 17.30 έως 20.30 και την Παρασκευή 16-4-2021, από 18.00 έως 20.30, θα είναι σύγχρονο από απόσταση, με τίτλο:

<strong>«Η Κορινθιακή Σταφίδα στα Προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη»</strong>

Το επιμορφωτικό <strong>σεμινάριο</strong> συνδιοργανώνεται με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (MIO-ECSDE), το Διεθνές Δίκτυο MEdIES, τα Κ.Π.Ε. Καλαμάτας, Καστρίου, Κλειτορίας-Ακράτας, Κρεστένων, Μεσολογγίου, Μολάων, Νέας Κίου και την Έδρα /Δίκτυο UNESCO-ΕΚΠΑ &quot;Διαχείριση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και σε συνεργασία με τις/τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων/Πολιτιστικών Θεμάτων των Δ/σεων Α/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κορινθίας και Β/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας, Αχαΐας, Κορινθίας.

Στόχοι του επιμορφωτικού <strong>σεμιναρίου</strong> είναι οι εκπαιδευόμενοι να:

 Κατανοήσουν τις «αξίες» αυτού του τοπικού προϊόντος, της <strong>κορινθιακής σταφίδας</strong>, το οποίο συνιστά  ένα από τα κυριότερα εθνικά, ιστορικά και παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδας.

 Προσεγγίσουν διεπιστημονικά και διαθεματικά την <strong>κορινθιακή σταφίδα</strong>, καθώς η διαδικασία παραγωγής και κατανάλωσής της σχετίζεται με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό των περιοχών παραγωγής αλλά και ευρύτερα και να επισημάνουν τον ρόλο ενός τοπικού προϊόντος στην αειφορική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

 Διερευνήσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του θέματος στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την <strong>Αειφορία</strong> (Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Σταδιοδρομίας).

 Συνδέσουν τη μαύρη <strong>κορινθιακή σταφίδα</strong> με την καθημερινότητά μας και να την  τοποθετήσουν στην καθημερινή διατροφή.

 Αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με συνεργατική μεθοδολογία. <strong>Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων</strong>

Επιπλέον, το επιμορφωτικό σεμινάριο στοχεύει στη δημιουργία και αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή. Το επιμορφωτικό σεμινάριο συνδέεται θεματολογικά και θα υποστηρίξει την επανασύσταση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Άμπελος…. Ελλ-Οίνων αγαθόν» του Κ.Π.Ε. <strong>Σικυωνίων</strong>, καθώς η  κορινθιακή σταφίδα σχετίζεται άμεσα με την καλλιέργεια της αμπέλου.

Ο τρόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου (σύγχρονο από απόσταση) μέσω διαδικτύου επιλέχθηκε λόγω των τρεχουσών συνθηκών της πανδημίας του COVID-19, αλλά και για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.  Η πλατφόρμα υλοποίησης του <strong>σεμιναρίου</strong>, για τους εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς και τις δύο ημέρες είναι το Zoom, ενώ τη δεύτερη ημέρα η υλοποίηση των παράλληλων εργαστηρίων, με τη δυνατότητα χωρισμού σε ομάδες, θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex.

Επίσης, για την πρώτη μέρα θα υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης στο κανάλι του Κ.Π.Ε. <strong>Σικυωνίων</strong> στο Youtube, στο σύνδεσμο 

και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν, εκτός από τους εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή, εκπαιδευτικοί της χώρας και ευρύτερα οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν: ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κύριος Γεώργιος Βούτσινος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κύριος Οικονομόπουλος Δημήτριος και ο Δήμαρχος Σικυωνίων κύριος Σπύρος Σταματόπουλος.

<a href="https://moriasnews.gr/wp-content/uploads/2021/04/Invitation-Stafida-KPE-Sikionion-2021_2.jpg"><img src="https://moriasnews.gr/wp-content/uploads/2021/04/Invitation-Stafida-KPE-Sikionion-2021_2-300x204.jpg" alt="" width="300" height="204" class="alignnone size-medium wp-image-133560" /></a>

 

Εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Ζήρεια-Τοποθέτηση Δικτύου Προστασίας Ζήρειας

Hits: 681

Σε ανησυχίες και φόβους για δυσοίωνες επιπτώσεις στην οικονομία, στο περιβάλλον, στην γεωργία και την κτηνοτροφία εμμένει το Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας με αφορμή την έκδοση άδειας για την μαζική εγκατάσταση 21 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή της Μικρής Ζήρειας.

            Το Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας προειδοποιεί για δυσοίωνες επιπτώσεις καθώς τονίζεται ο κίνδυνος για πλημύρες και καταστροφές. Ζητούν την βοήθεια και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Κορινθίας στον αγώνα τους με σκοπό την μη έκδοση άδειας για αυτήν την ενέργεια.

            Αναμφισβήτητα οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπορούν να αποτελέσουν πόλο για τοπική ανάπτυξη με την προώθηση επενδύσεων καθώς και πυρήνα οικονομικής αναζωογόνησης περιοχών. Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα? Ποια θα είναι η αντίδραση της Κορινθίας μπροστά σε αυτήν την προοπτική εξέλιξης του τόπου μας?