Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Βέλου (Video)

Hits: 1187

Αξιοθαύμαστη η δράση του Δημοτικού σχολείου Βέλου να εκπαιδεύσει με τη βοήθεια ειδικών, μικρούς και μεγάλους, στο πως μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή!

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου, Βιωματικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών – Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή, με κεντρικό ομιλητή τον Τσάπαλο Γεώργιο – Νοσηλευτής, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού αλλά και προσωπικά της Προέδρου κ. Κραβαρίτη Ελένης, για να συμμετάσχει το σχολείο του Βέλου, στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «Kids Save Lives», βρήκε αρωγούς τους μικρούς μαθητές, που με όλη τη θέληση και την προθυμία τους έσπευσαν να μάθουν τον τρόπο για να σώζουν ζωές.

Αρωγός και υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας είναι και ο Δήμος Βέλου Βόχας, με το Δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο να δηλώνει πως θα κάνει ότι μπορεί για να εξοπλιστεί κατάλληλα ο τόπος του με τους ειδικούς εξωτερικούς απινιδωτές.

Στο σεμινάριο παρόντες ήταν και διασώστες από το Ιδιωτικό Πολυϊατρείο Κορίνθου «Medi Center».

Εύα Νιργιανάκη

 

 

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider