«ΑΘΛΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ» 5ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Θέρμαι Λουτράκι– Ναός Ακραίας Ήρας Περαχώρας» 2018

Hits: 1873

Πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια η οργανωτική επιτροπή «Άθλος & Ενέργεια», έβαλε σε εφαρμογή μια δράση –τον Ημιμαραθώνιο- για την εξυγίανση σώματος και πνεύματος.

Ήταν ουσιαστικά κάτι το νέο για την Κορινθία, αφού έδωσε πνοή, στο ποια είναι η αξία της άθλησης στην καθημερινή ζωή. Παράλληλα προβάλλονται τα ιστορικά μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι του νομού και δίνει στους δρομείς την ευκαιρία να απολαύσουν όμορφες διαδρομές κοντά στην φύση.

Στοχεύοντας στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», ο Ημιμαραθώνιος είναι ένα ‘’κίνητρο’’ για τους νέους -και όχι μόνο- να ανακαλύψουν τα οφέλη της άθλησης.

Ο 5ος Ημιμαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, με ώρα έναρξης 9:30 π.μ.

Με τον αγώνα αυτό, δίνεται η ευκαιρία σε δρομικούς αθλητές να ακολουθήσουν μια ιδιαίτερη πορεία, αλλά και σε όλο τον κόσμο να ασκηθεί και να ευχαριστηθεί την διαδρομή.

Αναλυτικά οι διαδρομές:

Ο 5ος Ημιμαραθώνιος δρόμος σύζευξης αρχαιολογικών  χώρων  «Θέρμαι –   Ναός Ακραίας Ήρας» είναι  αγώνας ασφάλτου απόστασης 21,100 χιλιομέτρων που ξεκινάει από το Λουτράκι, ανηφορίζει, με συνεχή ανάβαση 4 χλμ.  και 200 μέτρων υψομετρικής διαφοράς, περνάει μέσα από την Περαχώρα για να καταλήξει στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Ήρας στο Ηραίον Περαχώρας.

Ο 3ος Γύρος της Λίμνης Βουλιαγμένης απευθύνεται σε κάθε άτομο ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου με σχετικά καλή φυσική κατάσταση, έχει μήκος 5.300 μέτρα και  οι αθλητές αφού διατρέξουν περιμετρικά την λίμνη Βουλιαγμένη (Περαχώρας) καταλήγουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου.

Ο 4ος Ηραίος δρόμος 800μ είναι μια γιορτή για  τα παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών που ευελπιστούμε να γίνει η αφετηρία  των μελλοντικών δρομέων.

Με πρωτοβουλία:
1.του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου (Π.Ε.Μ.Σ.) Περαχώρας
2. της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας
3. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας
4. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Λίμνης Ηραίου
5. του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου Συλλόγου Περαχώρας
6.του Αθλητικού Συλλόγου Περαχώρας
και φυσικών προσώπων – δημοτών Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://athlosenergeia.wordpress.com/

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937363330

Εύα Νιργιανάκη