Χριστίνα Τσιορωτά

Χριστίνα Τσιορωτά

Δημοσιογράφος

Είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1, δημοσιογραφεί από το 2001 όταν και ολοκλήρωσε τις σπουδές της.

Πρώτος σταθμός, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ SUPER TV όπου και εργάστηκε αδιαλείπτως από το 2001 έως το 2010 και από το 2012 έως το 2016. Ελεύθερο ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις για την ΕΡΤ και τα πανελλαδικής εμβέλειας δίκτυα Mega και Alpha, στα Δελτία Ειδήσεων και τις Ενημερωτικές Εκπομπές, συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας (Λυριτζή - Οικονόμου, Μάνεση - Αυτιά, Σαραντάκο - Δρούγκα, Τσαπανίδου (εποχή ΕΡΤ), μεσημβρινό δίωρο live ενημερωτικό μαγκαζίνο, συνεντεύξεις, εκπομπή περιήγησης, παρουσίαση απογευματινού δελτίου αλλά και η παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Super tv από το 2012 έως το 2016, σκιαγραφούν την τηλεοπτική πορεία 16 χρόνων!

Από νωρίς, το 2002, κάθισε στο «θρανίο» της εφημερίδας. Σπουδαίοι εφημεριδάδες • στη «Χώρα» ο Γιώργος Τράγκας, την «Ενημέρωση Πελοποννήσου» ο Πολύδωρος Δάκογλου, τον «Σύγχρονο Μοριά» ο Νίκος Φλαούνας, τα «Καθημερινά Νέα» ο Βασίλης Καρύδης, την «Πρωινή», τον «Ντελάλη», δίδαξαν πως εν αρχήν ην η εφημερίδα. Πατώντας στα χνάρια τους έφτασε το 2012 στην αρχισυνταξία της καθημερινής εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ, όπου και παρέμεινε έως τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο περιοδικός τύπος, ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της διαδρομής. Σπουδαίο κεφάλαιο οι «Κορινθιακοί Ορίζοντες» του Θεοδόση Κοντόζογλου αλλά και το City24 της Αργολίδας. Διαδικτυακά, η πρώτη ενασχόληση ήρθε το 2010 στο e-korinthos.gr με αρθρογραφία και δελτία ειδήσεων. Αρχές του 2011 ξεκινά η συνεργασία με το ArcadiaPortal.gr, λόγω και της μετοίκησης στην Τρίπολη. Ακολουθούν δύο χρόνια επιτυχούς πορείας στην Αρκαδική πρωτεύουσα - που εκείνη την περίοδο «γνώριζε» την ταχύτητα και αμεσότητα του διαδικτύου - μέσα από ρεπορτάζ που άφησαν σφραγίδα (Βίλλα Τουρκοβασίλη), αρθρογραφία αλλά και σχόλια που ταρακούνησαν τα δημόσια πράγματα μέσα από τον ιστότοπο ogatosblogspot.

Ακολούθησε η συνεργασία με τα Parapolitikaargolida.gr αλλά και το Loutrakiblog.gr, ενώ το 2012 αναλαμβάνει την ανταπόκριση της Κορινθίας για το Ανεξάρτητο Πρακτορείο Ειδήσεων inagreece.gr.

Το καλοκαίρι του 2016 ξεκινά η συνεργασία με το jenny’ s world (soukarat.blogspot.gr) και την καθημερινή στήλη «Ενταύθα». Παράλληλα, παρεμβάσεις, σχόλια και ρεπορτάζ «ανεβαίνουν» στο προσωπικό της blog γίνονται otisimvainei.blogspot.gr το οποίο και διατηρείται έως σήμερα.

Η συνέχεια δίνεται από τον Ιούνιο του 2016, με την Rap Media, με δίωρο καθημερινό ραδιοφωνικό magazino στον Ecoradio 87.9 μαζί με την Τζένη Σουκαρά, και με την τηλεοπτική παραγωγή «Γη του Πέλοπα», μια εκπομπή που αφουγκράζεται και καταγράφει τις ιστορίες της Πελοποννησιακής γης και των ανθρώπων της !

Date

28 February 2017

Tags

Δημοσιογράφοι