Ένα 4ήμερο αφιερωμένο στην Πανευρωπαική Ημέρα Μουσικής (φωτορεπορτάζ)

Εμφανίσεις: 1002

Την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής τίμησαν μ'ένα 4ημερο πλούσιων εκδηλώσεων οι Ομάδες Ενεργοποίησης Συλλογικότητας , ο Δήμος Βέλου – Βόχας και η "ΑΝΕΛΙΞΗ" στις 15,16 και 17 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Αγίου Φανουρίου στο Βέλο από το τμήμα του Κέντρου Νεολαίας. Η Rap media βρέθηκε και κάλυψε τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις. Σήμερα σας παρουσιάζει ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ ενώ θ' ακολουθήσει και video

Την επομένη, Σάββατο 16 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας λαϊκή βραδιά με τους "ΔΙΑΠΑΣΩΝ" προσέφερε όμορφες στιγμές στους παρευρισκομένους.

Το κλειστό Γυμναστήριο φιλοξένησε την Κυριακή εκδήλωση με Latin χορούς  από το τμήμα του Κέντρου Νεολαίας

Ενώ οι εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής θα κλείσουν στις 24 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο με παιδικό θέατρο και χορωδιακή συνάντηση των χορωδιών του συλλόγου Γονέων του σχολείου του Βέλου και των ΚΑΠΗ του δήμου.

Βέβαια, η "ΑΝΕΛΙΞΗ" συνεχίζει τις εκδηλώσεις της σε τρεις ακόμα ημερομηνίες, στις 28 Ιουνίου με βραδιά Rock μουσικής στο Ναυτικό όμιλο στην Παραλία Βραχατίου, στις 2 Ιουλίου με Μουσική βραδιά από τα τμήματα κιθάρας – πιάνου και Φλογέρας στις Κρήνες και στις 4 Ιουλίου με αποχαιρετιστήριο πάρτυ των παιδικών σταθμών στο Ξενοδοχείο ΑΛΚΥΩΝ.

Ένα ταξίδι στους αιώνες με οδηγό τα σκεύη και την μαγειρική! video)

Εμφανίσεις: 1233

 Πρωινό Σαββάτου, 19 Μαίου … Το τηλεφώνημα από την Προϊσταμένη της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Παναγιώτα Κασίμη με ενημερώνει πως όλα είναι έτοιμα… Λεπτά αργότερα θα φτάσω στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου εκεί όπου η υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου Μαρία Μέξια με υποδέχεται όπως και την ομάδα που σήμερα θα ταξιδέψει στους αιώνες με οδηγό τα  μαγειρικά σκεύη και τις συνταγές! Ο χώρος σε καθηλώνει… Μεταφέρεσαι νοητά σε όλα εκείνα που ψιθυρίζουν οι πέτρες, τα αγάλματα , η ίδια η ατμόσφαιρα! Γύρω σου άνθρωποι που με τεράστιο ενδιαφέρον περιηγούνται… φωτογραφίζουν! Όλοι τους ξένοι! Δυστυχώς!

Οι λίγοι που μετέχουν στην δράση για την οποίαν σήμερα και εγώ είχα την τύχη να βρεθώ εδώ, φιλοξενείται στο αίθριο του Μουσείου! Μια δράση στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων που 3 μουσεία και μια Σχολή η Αμερικανική διοργάνωσαν προκειμένου να τιμήσουν το Διεθνές έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  4 κυρίες, οι κυρίες Κασίμη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, Μέξια από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Κιουρκτσόγλου από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και Τζόουνς από την Αμερικανική Σχολή ενώνουν δυνάμεις και γνώσεις και… τα όσα ακολουθούν είναι πραγματικά μαγευτικά!  Ναι, αυτή είναι η λέξη! Μαγευτικά! Διότι πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις αν όχι μαγευτικό, το γεγονός πως κάθε σκεύος έχει να πει ιστορίες για την καθημερινή ζωή, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την φιλοσοφία, την οικονομική κατάσταση της περιόδου που φτιάχθηκε και των ανθρώπων από τους οποίους χρησιμοποιήθηκε.

Το ταξίδι ήταν… χωρίς συνοχή και ναι! Αυτό είναι θετικό! Οι 4 κυρίες , αναλόγως το σκεύος που είχαν μπροστά τους μεταπηδούσαν σε εποχές κρατώντας το ενδιαφέρον μας αμείωτο για 2 ώρες!Γιατί η ιστορία δεν ήταν μόνο του σκεύους! Ήταν της ζωής που ζούσαν, ζωής που ξεπηδούσε μέσα από τον τρόπο που μαγείρευαν ακόμα ακόμα και από τον τρόπο που διάλεγαν το επιδόρπιο τους, για ν ανακαλύψεις κάπου εκεί και τις ρίζες της καφεμαντίας αλλά και την αγαπημένη συνήθεια για πολλούς του καπνίσματος αμέσως μετά το φαγητό!

Το πέρας της δράσης βρήκε όλους ενθουσιασμένους και πλουσιότερους!!! Ήταν ένα ταξίδι στο χρόνο που όλοι μας κάποια στιγμή πρέπει να απολαύσουμε!

Τα 3 Μουσεία μας δίνουν συχνά την ευκαιρία! Με δράσεις που από κοινού διοργανώνουν μας μυούν σε όλα εκείνα που είναι δίπλα μας αλλά… δυστυχώς παραμένουν άγνωστα! Η Rap Media έχει αφιερώσει μια ολόκληρη εκπομπή σε μια τέτοια δράση  "Στην Κόρινθο του 1930" όπως έχει αφιερώσει εκπομπές τόσο στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου όσο και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Όλοι εσείς που δεν βρεθήκατε το Σάββατο στην Αρχαία Κόρινθο ή την Κυριακή στο Μουσείο της Κορίνθου για την δράση που ολοκλήρωσε το τριήμερο με την κυρία  Σούλα Μπόζη, ερευνήτρια λαογραφίας και συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα τη λαογραφία και τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης,  ή σε κάποια προηγούμενη δράση, έχετε πάντα την ευκαιρία να το πράξετε! Μια μικρή γεύση από τα όσα συνέβησαν το Σάββατο θα σας πείσει, είμαι σίγουρη!

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κ.Κασίμη για την 1η μας αυτή συνεργασία ,την άδεια της καταγραφής της δράσης και το υπέροχο πρωινό «ταξίδι» που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω ανακαλύπτοντας μέσα από σκεύη και τεχνικές, συνήθειες, κουλτούρες και ανθρώπους αλλοτινών εποχών!

 Δείτε το ρεπορτάζ

Χριστίνα Τσιορωτά

Συγκίνηση στο φινάλε  της παράστασης ΑΛΦΑ ΕΙΣ ΤΗΝ Ν ΌΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ    ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!

Εμφανίσεις: 1071

Στις   5 Μαΐου  ολοκληρώθηκε ο νέος κύκλος  παραστάσεων    του   θεατρικού έργου Άλφα εις την ν  Όταν η ψυχή συναντάει το Σύμπαν  για το Ευρύ  κοινό που  είχαν ξεκινήσει από τις 12 Δεκεμβρίου του 2017 στην Αθήνα.  Όλες  οι παραστάσεις του   θεατρικού έργου,  που δόθηκαν στις δύο θεατρικές σαιζόν 2016 - 2017 , 2017- 2018 με πολύ   αγάπη  από την καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση  της εταιρείας Ελένη Γιαμπουράνη  και Σια ΟΕ  σε  συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών  καταχειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό  τόσο από τους μαθητές σχολείων που είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν όσο και από το ευρύ κοινό.

Στα δύο χρόνια παρουσίασης του  πρωτοποριακού  αυτού έργου,  οι θεατές είχαν επίσης μια μοναδική ευκαιρία   να  παρακολουθήσουν  σημαντικές ομιλίες  που γινόντουσαν  πριν την  έναρξη των   παραστάσεων    από καταξιωμένους Έλληνες Επιστήμονες  διαφορετικών ειδικοτήτων.  Οι ομιλίες  ήταν   πάνω σε  θέματα που  θίγει το θεατρικό έργο ,  ή σχετικά με τους συμβολισμούς που γίνονται στο έργο με νόμους  Φυσικής και   με τα άστρα  χαρίζοντας μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία στο σύνολο της.

Στην τελευταία παράσταση που δόθηκε 5 Μαΐου για πρώτη φορά η ομάδα Μεταμόρφωση,   έδωσε τον λόγο σε ένα Μαθητή   του Αμερικανικού Κολλεγίου  της Άγιας Παρασκευής   τον Οδυσσέα.  Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι η καλλιτεχνική διευθύντρια της    ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ  και σκηνοθέτης του έργου , Κων/να Γιαμπουράνη   τόνισε ότι αυτό το  έκανε  η  Ομάδα Μεταμόρφωση,   μετά την έρευνα που έκανε η  Γνώμη  Πολιτών στους  μαθητές Γυμνασίου  και Λυκείου Βραχατίου  και έδωσε τον λόγο στα νέα παιδιά  και είναι πολύ σημαντικό να  βλέπουμε την οπτική των παιδιών  μέσα από μια καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο  μικρός  Οδυσσέας γεμάτο  θάρρος ανεβαίνει στη σκηνή κρατώντας το κείμενο του  έτοιμος να εκφωνήσει τον λόγο του,   απέναντι στο κατάμεστο θέατρο που με μεγάλη προσοχή περίμενε να τον ακούσει .  Μετά το θερμό   χειροκρότημα του κοινού το οποίο εισέπραξε ο μαθητής,  ξεκίνησε η θεατρική παράσταση και αμέσως μετά την υπόκλιση  των ηθοποιών, Φωτεινή Παπαδάκη, Σωτηρία Χρυσικοπούλου, Γιάννης Χαντέλης, Σωτήρης Λεπεσιώτης,  την όλη παράσταση  έκλεισε η  κ.  Παναγιώτα Μπλέτα, Συγγραφέας / Διανοήτρια  ( Συγγραφέας του  βιβλίου   «Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ) ,   η οποία στην κυριολεξία απογείωσε το  όλο  καλλιτεχνικό  εγχείρημα αλλά και προβλημάτισε   με την συγκλονιστική  της τοποθέτηση  που  προκάλεσε  μια θύελλα χειροκροτημάτων!  Η κάμερα  κατέγραφε τις αντιδράσεις  του  κοινού... κατέγραψε αρκετούς να  σκουπίζουν τα δάκρυα τους.

 

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο μικρός Οδυσσέας!  

Ονομάζομαι Οδυσσέας Λεφας , είμαι μαθητής στο Αμερικανικό  Κολλέγιο στην Αγία Παρασκευή  και θέλω να σας πω ,  πως ήρθα σε επαφή με το έργο για το οποίο δεν είχα ακούσει ποτέ. Με έφερε για πρώτη φορά σε επαφή η μητέρα μου. Δεύτερη φορά το παρακολούθησα με δική  μου πρωτοβουλία διότι μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον!     Το έργο που θα παρακολουθήσουμε έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την καινοτόμα τεχνολογία projection mapping ώστε να μας κινεί το ενδιαφέρον εκπλήσσοντας μας.

Μας εισάγει δηλαδή στη θαυμαστή νέα τεχνολογική περίοδο του θεάτρου στην οποία η τεχνολογία είναι ισορροπημένη με την κλασσικότητα του θεάτρου με φυσικό τρόπο.

Πέρα από τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της παράστασης θέλω να σας μεταφέρω ότι  εκτός από τα φώτα παίζει και με τα συναισθήματα των θεατών καθώς είναι προκλητικά κωμικό σχετικά με την τραγικότητα της κατάστασης στην οποία ζουν οι χαρακτήρες του έργου.

Ακόμα ειρωνεύεται με έξυπνα λογοπαίγνια και όχι μόνο, τους στόχους των πολιτικών Συστημάτων που όσο και να περνά ο καιρός παραμένουν οι ίδιοι, με διαφορετικά μέσα για την επίτευξή τους.

Το μόνο που θα σώζει αιώνια τους ανθρώπους είναι η αγάπη και η δύναμη ψυχής.  Δύναμη ψυχής Άλφα εις την  Ν!

 

Τι είπε η συγγραφέας του Βιβλίου   «Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ) ,  Παναγιώτα Μπλέτα   που προκάλεσε θύελλα χειροκροτημάτων στην θεατρική παράσταση Άλφα εις την Ν Όταν η ψυχή συναντάει το σύμπαν;  

 

Το θεατρικό έργο «Όταν η Ψυχή συναντά το Σύμπαν» -«Α εις την ν» αποτελεί μια δουλειά υψηλών αξιώσεων γιατί καταπιάνεται με τη σύγχρονη προβληματική οικονομική πραγματικότητα.

Προχωρημένο τεχνοτροπικά, επιχειρεί να αφυπνίσει τον κόσμο μέσα από την επιστήμη, συγκεκριμένα την Αστροφυσική.

Αναλύει διεξοδικά πώς στον κόσμο της ελεύθερης αγοράς οι αριθμοί αντικατέστησαν τους ανθρώπους.

Πώς τα νομίσματα έπαψαν να αντιπροσωπεύουν τον αντιπραγματισμό μεταξύ των ανθρώπων.

Πώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα εξαύλωσε τις τοπικές οικονομίες και τις μετάτρεψε σε φούσκες.

Πώς τα έθνη υποτάχθηκαν στην παγκόσμια κυριαρχία, που άρχισε να χτίζει αποικίες και σε άλλους πλανήτες.

Πώς η Δημοκρατία καταστάθηκε τραβεστί τυραννία, επιβάλλοντας ακόμη και στην ειρήνη να αριθμοκρατείται.

Μέσα από ευφάνταστους διαλόγους και ευρηματικές διακυμάνσεις μεταξύ της κωμωδίας και του δράματος επιτυγχάνει να ισορροπήσει το μυαλό του θεατή στο κυρίως μήνυμα , στην αποσύνθεση της σύγχρονης πολιτικής νοοτροπίας που μετάτρεψε τη σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων σε σχέσεις ανάμεσα σε πράγματα. Έτσι απομακρύνθηκε ο άνθρωπος από την διαχείριση της παραγωγής του, την τοπική επιχειρηματικότητα δηλαδή, αυτή στην οποία στηρίζονται όλες οι τοπικές οικονομίες και κοινωνίες για να προάγουν την ανάπτυξη και την ευημερία των λαών και όχι την ευημερία των αριθμών. Έτσι αναγκάστηκε να πουλά την εργασία του μαζικά, φθηνά και χωρίς προυποθέσεις. Τα πρωτοποριακά αστροφυσικά εφέ που συνοδεύουν τους ηθοποιούς δίνουν την αίσθηση της μεγεθυντικής αποκάλυψης.

Και ποια είναι αυτή… ότι σε κανέναν πλανήτη δεν μπορεί να υπάρξει ζωή εάν οι λαοί δεν κατοικούν στην Δημοκρατία και εάν η οικονομία δεν ηλεκτροδοτεί αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Δημοκρατία, αντί να ηλεκτροδοτεί την όποια απάνθρωπη εξουσία.Συγχαρητήρια στην σπουδαία συγγραφέα Ντίνα Γιαμπουράνη, σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, την Μαθηματική Εταιρία και σε όλους τους φορείς που στηρίζουν αυτή τη θεατρική δράση.

 

Παναγιώτα Μπλέτα -Συγγραφέας/Διανοήτρια

Email: bletas.p1@gmail.com

  

Μια…ριζοσπαστική ιδέα ανθρωπιάς γεννήθηκε στη Σικυώνα!

Εμφανίσεις: 1013

Ήταν   16 Μάιου του 2004 όταν η  Κων/να   Γιαμπουράνη,    ανταποκρίθηκε σε   επίσημη πρόσκληση του  Προξενείου της  Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα   προκειμένου να  δοθεί   στο  θέατρο Τζένη Καρέζη,  μια  μεγάλη  πολιτιστική  εκδήλωση   αλληλεγγύης   για τα   παιδιά της  Αφρικής,  με την  θεατρική παράσταση  «Το  Λουρί του Σωκράτη»   του Δημήτρη  Ποταμίτη  από την   παιδική σκηνή Μουλκίου  της  Δημοτικής  Επιχείρησης  Ανάπτυξης Πολιτισμού και  Άθλησης  ( ΔΕΑΠΑΣ)  του Δήμου Σικυωνίων.

Η παράσταση γίνεται είδηση σε πολλές εφημερίδες οι οποίες και την φιλοξενούν

Μετά το τέλος    της  όλης  φιλανθρωπικής  εκδήλωσης,   αναλαμβάνει  πρωτοβουλία και προτείνει να καθιερωθεί στον πλανήτη  μας , μια καινούργια  Ήμερα  που θα σηματοδοτεί  ένα  καινούργιο  σύστημα αξιών για όλο τον πλανήτη ΓΗ.   Την ονομάζει ” ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  ΠΡΑΞΗΣ   ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ όπου θα γιορτάζει  για πρώτη φορά ο Σεβασμός   στην  ΖΩΗ  και  η προσφορά στην συνάνθρωπο   θα γίνεται   Πράξη  από  τον  Ανθρωπο που έχει, που   μπορεί, που  πάνω από όλα θα  θέλει να προφέρει στον ΑΛΛΟΝ  και στην  κοινωνία.

Η ΙΔΕΑ έγινε Πράξη από την ίδια Ήμερα που γεννήθηκε 16 Μαΐου 2004 ,   εφόσον τα έσοδα της εκδήλωσης  δόθηκαν  στην  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΦΡΙΚΗΣ   για  την αποπεράτωση του Ορφανοτροφείου   με το όνομα   ΕΛΛΑΣ  στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Την   Δυναμική της  ΙΔΕΑΣ  καθώς επίσης πόσο ¨¨μπροστά¨¨   ήταν  για την Εποχή  της,   αντιλήφτηκε αμέσως  τόσο ο  Δήμαρχος   κ.    Άγγελος  Παππαγγελόπουλος  όσο   και η   πρόεδρος της  ΔΕΑΠΑΣ Κ. Σταυρούλα Σκαρμούτζου και  μετά από σημαντικές προσπάθειες 8 χρόνων που έγιναν για την συνέχιση και διάδοση της ΙΔΕΑΣ ,  υπογράφτηκε σχετικό πρωτόκολλο  συνεργασίας  με  τον  Δήμο Κορινθίων, το προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα, την Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση, την Ελληνική Δράση Αφρικής, την Σικυώνια Σκηνή και την Νέα παιδική σκηνή Μουλκίου.

 

Η Τελετή υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2012 στον  Δήμο  Σικυωνίων.

Η  Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του Aids (UNAIDS) Μέρω Κεσεσίογλου, στις 16 Μάιου  αγκάλιασε την ΙΔΕΑ  και δεσμεύτηκε, στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο Τζένη Καρέζη, να την προωθήσει ως θεσμό τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο (Ηνωμένα Έθνη) λέγοντας:  « Η προώθηση αυτής της ΙΔΕΑΣ είναι όχι μόνο η επιστροφή και η αναζήτηση των στέρεων βάσεων στις αξίες του  αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, αλλά και η απόδειξη ότι και οι Νεοέλληνες, σαν άξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων, εξακολουθούν να πιστεύουν και να διαδίδουν το ελληνικό πνεύμα και τις πανανθρώπινες αξίες της χώρας που τις γέννησε».

Η Πρόξενος προσφέρει δώρα στα παιδιά της θεατρικής σκηνής Μουλκίου

Πριν από 2 χρόνια ,στα Ίσθμια, «η Ημέρα Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο» τιμήθηκε με τον τουριστικό Διάπλου της Διώρυγας . Ήταν μια προσφορά στο θεατρόφιλο κοινό της καλλιτεχνικής ομάδας «Μεταμόρφωσης»  και της οποίας μέγας χορηγός ήταν η Ανώνυμος Εταιρία Διώρυγας Κορίνθου. Η «Ημέρα» έχει καθιερωθεί και στο δήμο Κορινθίων από το 2012 με πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του δήμου και των : Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως Η.Ε. Μέρω Κεσεσίογλου, Προξενείο Ακτής Ελεφαντοστού, Ελληνική Δράση Αφρικής, Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωσης, Σικυώνια Σκηνή και Παιδική Σκηνή Μουλκίου. Η Rap Media, ως χορηγός επικοινωνίας, κατέγραψε την ιδιαίτερα σημαντική – για τον συμβολισμό και τις παρουσίες της – εκδήλωση, για να μεταφέρει με το δικό της τρόπο στο ευρύ κοινό το μήνυμα που οι διοργανωτές θέλουν να εκπέμψουν, τον σεβασμό στη ζωή και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

 

Η Ντίνα Γιαμπουράνη «καινοτομεί» και σας προσκαλεί!  

Εμφανίσεις: 1018

Φυσική , Αστρονομία και Οικονομία έρχονται να «υπηρετήσουν» την ικανότητα της Ντίνας Γιαμπουράνη , μιας γυναίκας με πολυσχιδή καλλιτεχνική δράση που κοσμεί την Κορινθία , να δημιουργεί και να εκπλήσσει!  

Αυτή τη φορά "μας πηγαίνει θέατρο" για μια παράσταση καινοτόμα η οποία φυσικά «έχει την υπογραφή της» και έρχεται να «ανέβει» τη στιγμή που η ανθρωπότητα τιμά την παγκόσμια ημέρα της Δημιουργικότητας και της καινοτομίας .

 

Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν, λοιπόν στο Θέατρο Αλκμήνη με την πρώτη από τις τρεις παραστάσεις να έχει ήδη ανέβει…

Οι δυο που έπονται , στις 28 Απριλίου και 5 Μαΐου μας δίνουν την δυνατότητα να δούμε στο σανίδι από τη θεατρική ομάδα «Μεταμόρφωση» την διαχρονική σχέση Επιστήμης και Τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα καθώς επίσης και τον σημαντικό ρόλο και τονίζει την αξία της επιχειρηματικότητας.

Η Ντίνα Γιαμπουράνη Προσεγγίζει με μια καινούργια οπτική τα σοβαρά ζητήματα της ζωής και της καθημερινότητας και μας ταξιδεύει από τον πλανήτη Γη στα άστρα και από την καθημερινότητα στους γαλαξίες .

Στη διάθεση του Κορινθιακού κοινού βρίσκονται 20 διπλές προσκλήσεις για τις δυο παραστάσεις που απομένουν αρκεί να επικοινωνήσουν με την Rap Media στο τηλέφωνο 2741600888 Ή στα social media (Rap media, moriasnews.gr) . Παράλληλα υπάρχει  και δυνατότητα μετακίνησης προς και από το θέατρο. Για την παράσταση του Σαββάτου θα ξεκινήσει από το Κιάτο λεωφορείο σε συνεργασία με το Τουριστικό  γραφείο Lia's Travel . Το κόστος μεταφοράς και θεάτρου είναι 22 € , εφόσον όμως διαθέτετε μια από τις δωρεάν διπλές προσκλήσεις το κόστος αυτό μεταβάλλεται. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 2742 020555

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

 

Το έργο πραγματεύεται τις διαχρονικές αξίες της Αγάπης και της Ειρήνης σε σχέση με το πολιτικό -  νομοθετικό πλαίσιο του συστήματος,  μέσα από ένα λογιστικό  γραφείο το οποίο έχει έδρα στον έξω πλανήτη ΑΡΠΑΓΗ στον γαλαξία της Ανδρομέδας.  Οι ήρωες  του  θεατρικού έργου,  είναι  ο Άγγελος  λογιστής , η  Αγάπη υπάλληλος του λογιστικού γραφείου,   ο  Πάρης ,  η Ειρήνη πελάτες  του γραφείου και ένας  τοίχος που δεν έχει μόνο αυτιά αλλά και μιλιά. Ο Άγγελος μαζί με την υπάλληλο, την  Αγάπη,  προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις  του γραφείου,  από σκληρές  νομοθεσίες  που δεν βοηθάνε στην ευημερία,   την ουσιαστική  ανάπτυξη και πρόοδο τους.

 

Η παράσταση συνδυάζει το θέατρο με την χρήση νέων τεχνολογιών, projection mapping - χαρτογραφημένη προβολή, επαυξημένη πραγματικότητα, video mapping. Πραγματοποιείται με την επιστημονική αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών  και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοφιλανδικού Επιμελητήριου για πρώτη φορά  στην ιστορία  λειτουργίας του.  Υποστηριχτής είναι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία.

 

Πριν από κάθε παράσταση, διακεκριμένοι επιστήμονες κάνουν μικρές, ουσιαστικές ομιλίες με θέμα τη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη. Χαρακτηριστικός είναι ο χαιρετισμός  του Δρ. Τάκη Παπαδόπουλου (Καθηγητή Μηχανολογίας και Σχεδιασμού Συστημάτων ΤΕΙ Πειραιά, Εθνικού αντιπροσώπου στο Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Von Karman Institute for Fluid Dynamics στις Βρυξέλλες)  στην παράσταση, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

«Είναι   σημαντικό  στην εποχή που ζούμε που είναι μια νέα αναγέννηση,  να ανακαλύψουμε εμείς οι Έλληνες   την παράδοση την επιστημονική  που είναι συνυφασμένη με την τέχνη.  Αυτή η προσπάθεια, είναι νομίζω   να ξαναφέρει  εδικά στην εποχή   μας ,   να ¨¨ξεσκονίσουμ娨 στο ποιοι είμαστε  και πως στην σημερινή εποχή μπορούμε να ξαναφτιάξουμε μια καινούργια  σύγχρονη και πολύ δυνατή Ελλάδα στηριγμένη στις δίκες μας σκέψεις, όπως ... !  Άλφα  εις την ... όλα αυτά τα νοήματα.  Ναι  ευχηθώ αυτό το έργο να εκδοθεί και όσο περισσότερο κοινό μαθητών να  το δει.»

 

 

 

Άλφα εις την Ν |

Συντελεστές

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

Δραματουργός: Βίκυ Λιακοπούλου

Επιστημονικός συνεργάτης σκηνοθεσίας: Δημήτρης Κακαβάκης

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Νίκος Τουλιάτος, Φωτεινή Παπαδάκη, Σωτήρης Λεπεσιώτης, Γιάννης Χαντέλης, Σωτηρία Χρυσικοπούλου

Ηχογραφημένες Φωνές: Μαρία Μπούρα, Ελένη Μπόκου, Λίζα Αναγνωστοπούλου, Αντρέας Ζυγογιάννης, Νίκος Τουλιάτος.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δόμνα Μπαρούνη, Μερόπη Λαμπροπούλου, Μάρκος Μπούκης

Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Αντωνίου

Σύνθεση Μελωδίας για Λύρα: Νίκος Ξανθούλης

Σκηνοθεσία - Μοντάζ Video Mapping Υλικού - Σχεδιασμός Ήχου: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

Ιδέα Σύλληψης Ενσωμάτωσης Video Mapping: Τάσος Παπαγεωργίου (Pitaso)

Video Mapping Specialists: VMS44 (www.vms44.com)

Σκηνικά: Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος

Σχεδιασμός Φωτισμού: Μανώλης Μπράτσης

Επιμέλεια Ήχου: Βασιλική Μπίσκα, Άλκηστις Καφετζή

Βοηθός Χειριστή Κονσόλας: Μερόπη Λαμπροπούλου, Βασίλης Θελούρας

Εκτέλεση Σκηνικού: Art Makers

Εκτέλεση Ειδικών Κατασκευών: Μάκης Γραβάνης

Τεχνολόγος γραφικών τεχνών: Χριστομάριος Καλπαξής

Στούντιο Ηχογράφησης: Odeon

Make up Artist: Μαρία Νικολακοπούλου

Μοδίστρα: Ευαγγελία Τσιούνη

Γραφιστική Επιμέλεια: Optimistic

Επικοινωνία & Social media: Λιάρου Χριστίνα

Επιστημονικοί Συνεργάτες – Υλικό Βίντεο: Στράτος Θεοδοσίου, Διονύσης Σιμόπουλος

Επιστημονικός Συνεργάτης του Θεατρικού Έργου: Μανώλης Μαραγκάκης

Project Management – Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων – Μάρκετινγκ: Κρίστυ Δημούδη

Βοηθός Οργάνωσης Παράγωγης: Βασιλική Ζαχαριά

Για τα βίντεο χρησιμοποιήθηκε υλικό από την European Space Agency (ESA) και το Διαστημικό Τηλεσκόπιο http://www.spacetelescope.org

 

Για το ΑΦΜ μοιρολόι μελετήθηκε το βιβλίο «Μοιρολόγια της Γορτυνίας» του Απόστολου Γιαννόπουλο

Χορηγός επικοινωνίας είναι η Rap Media, εταιρία παραγωγής και ενημέρωσης, η οποία πάντα στηρίζει προσπάθειες καινοτόμες που προάγουν τον πολιτισμό.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Παραστάσεις: Σάββατο 21, 28 Απριλίου & 5 Μαΐου στις 6:30 μμ.

 

Καθημερινές πρωινά για σχολεία (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο τηλ. του θεάτρου 2103428650, καθώς και στα τηλέφωνα: 6944292596, 6955441206).

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Εισιτήρια: 12 ευρώ, 10 ευρώ για συλλόγους και ομαδικά, 8 ευρώ για μαθητές

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, Αθήνα, τηλ: 2103428650

 

 

Metamorfosi page: www.facebook.com/metamorfosi.productioncompany/

 

Video: www.youtube.com/watch?v=p_1nfaNRq44&feature=youtu.be

 

Facebook Event: www.facebook.com/events/226215911457225/

 

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Άλφα εις τη Ν , Όταν η ψυχή συναντάει το σύμπαν"

Εμφανίσεις: 1100

Η Rap Media σας πάει Θέατρο στις 21 του Απρίλη!!!! Κερδίστε στέλνοντας μήνυμα στο Facebook του Morias PressMorias News και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις!!!!!! Οι προσκλήσεις αφορούν την παράσταση "Άλφα εις τη Ν, όταν η ψυχή συναντάει το σύμπαν" της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη, παράσταση η οποία φιλοξενείται στην Αθήνα, στο θέατρο Αλκμήνη.