Η Ντίνα Γιαμπουράνη «καινοτομεί» και σας προσκαλεί!  

Εμφανίσεις: 14

Φυσική , Αστρονομία και Οικονομία έρχονται να «υπηρετήσουν» την ικανότητα της Ντίνας Γιαμπουράνη , μιας γυναίκας με πολυσχιδή καλλιτεχνική δράση που κοσμεί την Κορινθία , να δημιουργεί και να εκπλήσσει!  

Αυτή τη φορά "μας πηγαίνει θέατρο" για μια παράσταση καινοτόμα η οποία φυσικά «έχει την υπογραφή της» και έρχεται να «ανέβει» τη στιγμή που η ανθρωπότητα τιμά την παγκόσμια ημέρα της Δημιουργικότητας και της καινοτομίας .

 

Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν, λοιπόν στο Θέατρο Αλκμήνη με την πρώτη από τις τρεις παραστάσεις να έχει ήδη ανέβει…

Οι δυο που έπονται , στις 28 Απριλίου και 5 Μαΐου μας δίνουν την δυνατότητα να δούμε στο σανίδι από τη θεατρική ομάδα «Μεταμόρφωση» την διαχρονική σχέση Επιστήμης και Τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα καθώς επίσης και τον σημαντικό ρόλο και τονίζει την αξία της επιχειρηματικότητας.

Η Ντίνα Γιαμπουράνη Προσεγγίζει με μια καινούργια οπτική τα σοβαρά ζητήματα της ζωής και της καθημερινότητας και μας ταξιδεύει από τον πλανήτη Γη στα άστρα και από την καθημερινότητα στους γαλαξίες .

Στη διάθεση του Κορινθιακού κοινού βρίσκονται 20 διπλές προσκλήσεις για τις δυο παραστάσεις που απομένουν αρκεί να επικοινωνήσουν με την Rap Media στο τηλέφωνο 2741600888 Ή στα social media (Rap media, moriasnews.gr) . Παράλληλα υπάρχει  και δυνατότητα μετακίνησης προς και από το θέατρο. Για την παράσταση του Σαββάτου θα ξεκινήσει από το Κιάτο λεωφορείο σε συνεργασία με το Τουριστικό  γραφείο Lia's Travel . Το κόστος μεταφοράς και θεάτρου είναι 22 € , εφόσον όμως διαθέτετε μια από τις δωρεάν διπλές προσκλήσεις το κόστος αυτό μεταβάλλεται. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 2742 020555

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

 

Το έργο πραγματεύεται τις διαχρονικές αξίες της Αγάπης και της Ειρήνης σε σχέση με το πολιτικό -  νομοθετικό πλαίσιο του συστήματος,  μέσα από ένα λογιστικό  γραφείο το οποίο έχει έδρα στον έξω πλανήτη ΑΡΠΑΓΗ στον γαλαξία της Ανδρομέδας.  Οι ήρωες  του  θεατρικού έργου,  είναι  ο Άγγελος  λογιστής , η  Αγάπη υπάλληλος του λογιστικού γραφείου,   ο  Πάρης ,  η Ειρήνη πελάτες  του γραφείου και ένας  τοίχος που δεν έχει μόνο αυτιά αλλά και μιλιά. Ο Άγγελος μαζί με την υπάλληλο, την  Αγάπη,  προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις  του γραφείου,  από σκληρές  νομοθεσίες  που δεν βοηθάνε στην ευημερία,   την ουσιαστική  ανάπτυξη και πρόοδο τους.

 

Η παράσταση συνδυάζει το θέατρο με την χρήση νέων τεχνολογιών, projection mapping - χαρτογραφημένη προβολή, επαυξημένη πραγματικότητα, video mapping. Πραγματοποιείται με την επιστημονική αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών  και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοφιλανδικού Επιμελητήριου για πρώτη φορά  στην ιστορία  λειτουργίας του.  Υποστηριχτής είναι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία.

 

Πριν από κάθε παράσταση, διακεκριμένοι επιστήμονες κάνουν μικρές, ουσιαστικές ομιλίες με θέμα τη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη. Χαρακτηριστικός είναι ο χαιρετισμός  του Δρ. Τάκη Παπαδόπουλου (Καθηγητή Μηχανολογίας και Σχεδιασμού Συστημάτων ΤΕΙ Πειραιά, Εθνικού αντιπροσώπου στο Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Von Karman Institute for Fluid Dynamics στις Βρυξέλλες)  στην παράσταση, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

«Είναι   σημαντικό  στην εποχή που ζούμε που είναι μια νέα αναγέννηση,  να ανακαλύψουμε εμείς οι Έλληνες   την παράδοση την επιστημονική  που είναι συνυφασμένη με την τέχνη.  Αυτή η προσπάθεια, είναι νομίζω   να ξαναφέρει  εδικά στην εποχή   μας ,   να ¨¨ξεσκονίσουμ娨 στο ποιοι είμαστε  και πως στην σημερινή εποχή μπορούμε να ξαναφτιάξουμε μια καινούργια  σύγχρονη και πολύ δυνατή Ελλάδα στηριγμένη στις δίκες μας σκέψεις, όπως ... !  Άλφα  εις την ... όλα αυτά τα νοήματα.  Ναι  ευχηθώ αυτό το έργο να εκδοθεί και όσο περισσότερο κοινό μαθητών να  το δει.»

 

 

 

Άλφα εις την Ν |

Συντελεστές

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

Δραματουργός: Βίκυ Λιακοπούλου

Επιστημονικός συνεργάτης σκηνοθεσίας: Δημήτρης Κακαβάκης

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Νίκος Τουλιάτος, Φωτεινή Παπαδάκη, Σωτήρης Λεπεσιώτης, Γιάννης Χαντέλης, Σωτηρία Χρυσικοπούλου

Ηχογραφημένες Φωνές: Μαρία Μπούρα, Ελένη Μπόκου, Λίζα Αναγνωστοπούλου, Αντρέας Ζυγογιάννης, Νίκος Τουλιάτος.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δόμνα Μπαρούνη, Μερόπη Λαμπροπούλου, Μάρκος Μπούκης

Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Αντωνίου

Σύνθεση Μελωδίας για Λύρα: Νίκος Ξανθούλης

Σκηνοθεσία - Μοντάζ Video Mapping Υλικού - Σχεδιασμός Ήχου: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

Ιδέα Σύλληψης Ενσωμάτωσης Video Mapping: Τάσος Παπαγεωργίου (Pitaso)

Video Mapping Specialists: VMS44 (www.vms44.com)

Σκηνικά: Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος

Σχεδιασμός Φωτισμού: Μανώλης Μπράτσης

Επιμέλεια Ήχου: Βασιλική Μπίσκα, Άλκηστις Καφετζή

Βοηθός Χειριστή Κονσόλας: Μερόπη Λαμπροπούλου, Βασίλης Θελούρας

Εκτέλεση Σκηνικού: Art Makers

Εκτέλεση Ειδικών Κατασκευών: Μάκης Γραβάνης

Τεχνολόγος γραφικών τεχνών: Χριστομάριος Καλπαξής

Στούντιο Ηχογράφησης: Odeon

Make up Artist: Μαρία Νικολακοπούλου

Μοδίστρα: Ευαγγελία Τσιούνη

Γραφιστική Επιμέλεια: Optimistic

Επικοινωνία & Social media: Λιάρου Χριστίνα

Επιστημονικοί Συνεργάτες – Υλικό Βίντεο: Στράτος Θεοδοσίου, Διονύσης Σιμόπουλος

Επιστημονικός Συνεργάτης του Θεατρικού Έργου: Μανώλης Μαραγκάκης

Project Management – Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων – Μάρκετινγκ: Κρίστυ Δημούδη

Βοηθός Οργάνωσης Παράγωγης: Βασιλική Ζαχαριά

Για τα βίντεο χρησιμοποιήθηκε υλικό από την European Space Agency (ESA) και το Διαστημικό Τηλεσκόπιο http://www.spacetelescope.org

 

Για το ΑΦΜ μοιρολόι μελετήθηκε το βιβλίο «Μοιρολόγια της Γορτυνίας» του Απόστολου Γιαννόπουλο

Χορηγός επικοινωνίας είναι η Rap Media, εταιρία παραγωγής και ενημέρωσης, η οποία πάντα στηρίζει προσπάθειες καινοτόμες που προάγουν τον πολιτισμό.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Παραστάσεις: Σάββατο 21, 28 Απριλίου & 5 Μαΐου στις 6:30 μμ.

 

Καθημερινές πρωινά για σχολεία (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο τηλ. του θεάτρου 2103428650, καθώς και στα τηλέφωνα: 6944292596, 6955441206).

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Εισιτήρια: 12 ευρώ, 10 ευρώ για συλλόγους και ομαδικά, 8 ευρώ για μαθητές

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, Αθήνα, τηλ: 2103428650

 

 

Metamorfosi page: www.facebook.com/metamorfosi.productioncompany/

 

Video: www.youtube.com/watch?v=p_1nfaNRq44&feature=youtu.be

 

Facebook Event: www.facebook.com/events/226215911457225/

 

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Άλφα εις τη Ν , Όταν η ψυχή συναντάει το σύμπαν"

Εμφανίσεις: 64

Η Rap Media σας πάει Θέατρο στις 21 του Απρίλη!!!! Κερδίστε στέλνοντας μήνυμα στο Facebook του Morias PressMorias News και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις!!!!!! Οι προσκλήσεις αφορούν την παράσταση "Άλφα εις τη Ν, όταν η ψυχή συναντάει το σύμπαν" της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη, παράσταση η οποία φιλοξενείται στην Αθήνα, στο θέατρο Αλκμήνη.

Πρεμιέρα για την Θυσία του Αβραάμ στο Θέατρο "Σταθμός"

Εμφανίσεις: 170

Χορηγός Επικοινωνίας η Rap Media

 

«η θρησκευτική πίστη ως ένα άλμα στο παράλογο» (Κίρκεγκωρ)

Την Παρασκευή 13 Απριλίου κάνει πρεμιέρα το έργο  "Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ"στο θέατρο Σταθμός στην Αθήνα εκεί όπου θα φιλοξενηθεί έως τις 29 Απριλίου. Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Παρασκευή , και Σάββατο  στις 21:15 και Κυριακή στις 18:00. Για την Κυριακή 15 Απριλίου η ώρα παράστασης είναι η 5η απογευματινή διότι θα ακολουθήσει συζήτηση με διακεκριμένο προσκεκλημένο. Η  σκηνοθεσία είναι του Δαμιανού Κωνσταντινίδη. 

 Η Θυσία του Αβραάμ δραματοποιεί το γνωστό επεισόδιο της Παλαιάς Διαθήκης [Γένεσις ΚΒ΄], όπου ο Αβραάμ δέχεται την εντολή από τον Θεό να θυσιάσει τον γιο του Ισαάκ, θυσία που αναιρείται τελευταία στιγμή με θεϊκή παρέμβαση.

Το έργο αυτό της Κρητικής Αναγέννησης (17ος αι.) -ένα ποιητικό κείμενο, με ομοιοκατάληκτο δεκαπεντασύλλαβο στίχο, με γλωσσικές ιδιορρυθμίες λόγω της κρητικής διαλέκτου στην οποία είναι γραμμένο- αποδίδεται από ορισμένους στον Βιτσέντζο Κορνάρο, ανεβαίνει σπάνια και συνήθως αντιμετωπίζεται ως βιβλικό «μυστήριο», ή τελετουργικό δρώμενο. Πρόκειται ωστόσο για κανονικό θεατρικό κείμενο, υπόδειγμα λαϊκής τέχνης και ποίησης, που απηχεί ένα βαθειά ανθρώπινο δράμα, συγκινητικό και άμεσο. Οι χαρακτήρες του, με την ειλικρινή έκφραση του πόνου τους και της απορίας τους μπροστά στην επικείμενη απώλεια του παιδιού τους, με την εσωτερική τους πάλη για να αποδεχθούν τη θυσία που τους ζητάει ο Θεός, παραπέμπουν σε αληθινούς ανθρώπους και όχι σε εγκεφαλικά κατασκευάσματα.

 Ένας εφιάλτης που μοιράζονται από κοινού ο Αβραάμ, η Σάρρα, ο Ισαάκ. Μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας σηκώνει το μαχαίρι για να σκοτώσει τον γιο. Η θυσία του Ισαάκ, ακόμη κι αν τελευταία στιγμή απετράπη με θεϊκή παρέμβαση, συνετελέσθη κατά κάποιον τρόπο. Έγινε, ακόμη κι αν δεν έγινε τω όντι. Γιατί έγινε μέσα στο μυαλό των πρωταγωνιστών του δράματος. Γιατί πίστεψαν ότι θα γίνει και δέχτηκαν να την κάνουν. Γιατί μετά από αυτό δεν μπορούν να είναι ποτέ πια εντελώς οι ίδιοι.

 Στην παράσταση, η ουσιαστική δράση είναι εσωτερική, λαμβάνει χώρα εντός των προσώπων. Παρακολουθούμε στην πραγματικότητα την ψυχολογική εξέλιξή τους, από την έκπληξη και τον σπαραγμό στην πλήρη αποδοχή του αναπόφευκτου. Η όψη είναι σύγχρονη και απλή. Άλλωστε, αν παρατηρήσουμε καλά, ο ποιητής της Θυσίας δεν επιδιώκει καμιά ιστορική αναπαράσταση, αντιθέτως εκσυγχρονίζει κι αυτός, μεταφέρει στον χρόνο του και την κοινωνία του μια παλιά ιστορία…

 

Από το σημείωμα του σκηνοθέτη:

«…Νιώθω μεγάλη συγκίνηση διαβάζοντας αυτό το έργο της κρητικής αναγέννησης, που μερικοί αποδίδουν στον Βιτσέντζο Κορνάρο, στηριζόμενοι σε υφολογικές και λεξιλογικές ομοιότητες με τον Ερωτόκριτο. Αυτή η συγκίνηση, ξέρω πολύ καλά ότι προέρχεται από το καθαρά ανθρώπινο υπόβαθρο των προσώπων του έργου, από τον εσωτερικό σπαραγμό τους…»

 

Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης

Μουσική: Κωστής Βοζίκης

Κίνηση: Ίρις Νικολάου

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Mακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή

Βοηθός σκηνοθέτη: Στεργιάνα Τζέγκα

Βοηθός σκηνογράφου: Αμαλία Θεοδωροπούλου

 

Παίζουν: (με σειρά εμφάνισης)

Μιχαήλ Afolayan  [Άγγελος]

Ιωσήφ Ιωσηφίδης [Αβραάμ]

Δέσποινα Σαραφείδου [Σάρρα]

Στεργιάνα Τζέγκα [Ταμάρ]

Τάσος Τσούκαλης-Δημητριάδης [Σιμπάν]

Δημήτρης Φουρλής [Ισαάκ]

 

Φωτογραφίες : Βαγγέλης Πουλής

Video trailer : Γρηγόρης Πανόπουλος

Artwork : Ήρα Σταματοπούλου

Παραγωγή: ANGELUS NOVUS

Συντονισμός παραγωγής: Goodheart Productions

 

Παραστάσεις: Από 13 έως 29 Απριλίου 2018

Παρασκευή – Σάββατο ώρα 21:15, Κυριακή ώρα 18:00

Την Κυριακή 15 Απριλίου, η παράσταση θα γίνει στις 17:00 και θα ακολουθήσει συζήτηση με διακεκριμένο προσκεκλημένο.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Θέατρο Σταθμός

Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα TK.10437 (20μ. από το σταθμό μετρό Μεταξουργείο)

Εισιτήρια: 15 €, 10 € (φοιτητικό, συνταξιούχων), 5 € (ανέργων, ατέλειες)

Ομαδικό άνω των 10 ατόμων: 10 €

Προπώληση VIVA: Ειδικές τιμές 13 € και 8 € (φοιτητικό, συνταξιούχων, ομαδικό)

Κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου, τηλ: 211.4036.322.

Ώρες ταμείου 6:00μμ - 9:00μμ.

 

Πλήρες ιστορικό της ομάδας ANGELUS NOVUS, φωτογραφίες από τις προηγούμενες παραστάσεις της, έγκριτες κριτικές, στο: www.angelusnovus.gr.

 

Για το ανέβασμα της «Θυσίας του Αβραάμ», η ομάδα ANGELUS NOVUS επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ.

Νέος κύκλος παραστάσεων και νέος χώρος για το θεατρικό «Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν»

Εμφανίσεις: 214

Ακούγεται σαν ψέμα αλλά δεν είναι. Ηχηρά μηνύματα Ειρήνης Αγάπης και Σεβασμού στέλνουν οντότητες εξωγήινης νοημοσύνης προς την Ανθρώπινη κοινότητα της Γης μέσα από το θεατρικό έργο της Κων/νας Γιαμπουράνη « Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν»
Η παράσταση – καινοτομία που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε ένα θεατρικό έργο μέχρι σήμερα, φιλοξενείται, σε έναν νέο κύκλο παραστάσεων και για τρεις μόνο παραστάσεις από το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη.

Το « Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν» συνδυάζει το θέατρο με την χρήση νέων τεχνολογιών (projection mapping - χαρτογραφημένη προβολή, επαυξημένη πραγματικότητα, video mapping) ,τονίζει την αξία της επιχειρηματικότητας , πραγματοποιείται με την επιστημονική αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοφιλανδικού Επιμελητήριου για πρώτη φορά στην ιστορία λειτουργίας του.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τις επιστήμες της Φυσικής, της Αστρονομίας και της Οικονομίας για μικρούς και μεγάλους και αναδεικνύει με ένα καινοτόμο τρόπο την διαχρονική σχέση Επιστήμης και Τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα καθώς επίσης και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι επιχειρήσεις για την οικονομία. Προσεγγίζει με μια καινούργια οπτική τα σοβαρά ζητήματα της ζωής και της καθημερινότητας και μας ταξιδεύει από τον πλανήτη Γη στα άστρα, από την καθημερινότητα στους γαλαξίες.
Το θεατρικό παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική Ομάδα "Μεταμόρφωση και πριν από κάθε παράσταση, διακεκριμένοι επιστήμονες κάνουν μικρές, ουσιαστικές ομιλίες με θέμα τη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη.

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο αυτό αδιαφορεί για τους κανόνες του κλασικού θεάτρου, καθώς έχει για θέμα μια διαστημική δυστοπία που φέρει όμως τις μνήμες του παλαιού ουτοπικού πλανήτη. Ωστόσο οι ήρωές του φαίνεται να έχουν βαθιά γνώση της γήινης ιστορίας του θεάτρου. Το εξωγήινο μπουλούκι που κατεβαίνει να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στον πλανήτη μας είναι φτιαγμένο από υλικά λαϊκού θεάτρου αλλά και υλικά του αριστοφανικού θεάτρου και της commedia dell’ arte, ενώ δεν θα διστάσει να καταφύγει σε ρομαντικές και μυστικιστικές αντιλήψεις για μια φιλοσοφική θεώρηση των άστρων.

Σε αυτήν την κοσμική ονειροφαντασία θα ανοίξετε τους φιλοσοφικούς σας ορίζοντες για να αναρωτηθείτε: τι είναι το σύμπαν; Τι υπάρχει σε όλους αυτούς τους κόσμους; Ποια είναι η αληθινή θέση μας μέσα σε αυτό το μεγαλειώδες σύμπλεγμα των αστέρων; Και η Αγάπη; Μπορεί η Αγάπη να σώσει τον κόσμο; [Βίκυ Λιακοπούλου, δραματουργός της παράστασης]

Χορηγός επικοινωνίας είναι η Rap Media, εταιρία παραγωγής και ενημέρωσης, η οποία πάντα στηρίζει προσπάθειες καινοτόμες που προάγουν τον πολιτισμό.

 

 

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη
Δραματουργός: Βίκυ Λιακοπούλου
Επιστημονικός συνεργάτης σκηνοθεσίας: Δημήτρης Κακαβάκης
Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Νίκος Τουλιάτος, Φωτεινή Παπαδάκη, Σωτήρης Λεπεσιώτης, Γιάννης Χαντέλης, Σωτηρία Χρυσικοπούλου
Ηχογραφημένες Φωνές: Μαρία Μπούρα, Ελένη Μπόκου, Λίζα Αναγνωστοπούλου, Αντρέας Ζυγογιάννης, Νίκος Τουλιάτος.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μερόπη Λαμπροπούλου
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Αντωνίου
Σύνθεση Μελωδίας για Λύρα: Νίκος Ξανθούλης
Σκηνοθεσία - Μοντάζ Video Mapping Υλικού - Σχεδιασμός Ήχου: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη
Ιδέα Σύλληψης Ενσωμάτωσης Video Mapping: Τάσος Παπαγεωργίου (Pitaso)
Video Mapping Specialists: VMS44 (www.vms44.com)
Σκηνικά: Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Μανώλης Μπράτσης
Επιμέλεια Ήχου: Βασιλική Μπίσκα, Άλκηστις Καφετζή
Βοηθός Χειριστή Κονσόλας: Μερόπη Λαμπροπούλου, Βασίλης Θελούρας, Ράνια Νικολούλη
Εκτέλεση Σκηνικού: Art Makers
Εκτέλεση Ειδικών Κατασκευών: Μάκης Γραβάνης
Τεχνολόγος γραφικών τεχνών: Χριστομάριος Καλπαξής
Στούντιο Ηχογράφησης: Odeon
Make up Artist: Μαρία Νικολακοπούλου
Μοδίστρα: Ευαγγελία Τσιούνη
Γραφιστική Επιμέλεια: Optimistic
Επιστημονικοί Συνεργάτες – Υλικό Βίντεο: Στράτος Θεοδοσίου, Διονύσης Σιμόπουλος
Επιστημονικός Συνεργάτης του Θεατρικού Έργου: Μανώλης Μαραγκάκης
Project Management – Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων – Μάρκετινγκ: Κρίστυ Δημούδη
Βοηθός Οργάνωσης Παράγωγης: Βασιλική Ζαχαριά
Για τα βίντεο χρησιμοποιήθηκε υλικό από την European Space Agency (ESA) και το Διαστημικό Τηλεσκόπιο http://www.spacetelescope.org
Για το ΑΦΜ μοιρολόι μελετήθηκε το βιβλίο «Μοιρολόγια της Γορτυνίας» του Απόστολου Γιαννόπουλου

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Παραστάσεις: Σάββατο 21, 28 Απριλίου & 5 Μαΐου στις 6:30 μμ.
Καθημερινές πρωινά για σχολεία (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο τηλ. του θεάτρου 2103428650, καθώς και στα τηλέφωνα: 6944292596, 6955441206).

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 12 ευρώ, 10 ευρώ για συλλόγους και ομαδικά, 8 ευρώ για μαθητές
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, Αθήνα, τηλ: 2103428650

Σελίδα Καλλιτεχνικής Ομάδας "Μεταμόρφωση"

Παγκόσμια μέρα Θεάτρου και…σας πάμε Θέατρο! (video)

Εμφανίσεις: 394

Στο Θέατρο είναι αφιερωμένη η 27η του Μάρτη, μια ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας η οποία καθιερώθηκε το 1961 μετά από πρωτοβουλία του Διεθνούς ινστιτούτου Θεάτρου. Θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις διοργανώνονται και παρουσιάζονται την ημέρα αυτή! Στο «μονοπάτι» αυτό βαδίζοντας σας παρουσιάζουμε την σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου Κορινθίων με το Γιώργο Τζαβάρα και μια πλειάδα ηθοποιών  αλλά και στο Θέατρο Περιγιαλίου μέσα από τον φακό των εκπομπών της Rap Media «Γη του Πέλοπα» με την Χριστίνα Τσιορωτά  και «Ού Παντός» με τον Γιώργο Ρουμελιώτη.

Γη του Πέλοπα "Εραστές της Τέχνης" Θεατρικό Εργαστήρι Κορίνθου

Ου Παντός "Θέατρο Περιγιαλίου: 20 χρόνια Δημιουργίας"

Ιούνιος 1827, Στρατηγείο Βόχας… Ο Γέρος του Μοριά γράφει…

Εμφανίσεις: 360

«Και ο πλέον αναίσθητος Έλλην έφθασε τέλος πάντων να καταλάβη, ότι από τας διχονοίας και ιδιοτελείας κινδυνεύομεν να χαθώμεν, και ήδη είμεθα εις το χείλος του κρημνού, κανείς δεν αγνοεί τους αιτίους ή τα αίτια, αλλά καθένας από ημάς δικαιολογών τον εαυτόν του, αθωώνεται και επιταχύνει ανοήτως ομού με τον ιδικόν του και της Πατρίδος τον όλεθρον….»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ιούνιος 1827.

Είναι ένα μικρό απόσπασμα από τα όσα ο Γέρος του Μοριά έγραφε το διάστημα που η περιοχή της Βόχας ήταν το στρατηγείο του σ ένα σύνολο επιστολών 10! Τμήματα αυτών θ αναγνωστούν στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώνουν  ο Δήμος Βέλου-Βόχας και το ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» δήμου Βέλου-Βόχας με την πολύτιμη βοήθεια της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Όσοι βρεθούν στην αίθουσα Κουτρουμπή, στη Γράνα Ζευγολατιού, το ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 στις 19:00 το απόγευμα θα έχουν παράλληλα με την ανάγνωση των επιστολών την μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά τμήμα της φορεσιάς του Θεόδωρη Κολοκοτρώνη.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται ομιλία με θέμα «Το 1821 μέσα από την Ελληνική ποίηση» από την φιλόλογο κ.Μέλπω Παπαδοπούλου καθώς επίσης και απόδοση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων: «Μέγας Αλέξανδρος» Βραχατίου, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας και «Νέα Γενιά» Κοκκωνίου.

«Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσουμε όλοι μαζί τον αγώνα των προγόνων μας πού πότισε με αίμα και θέριεψε με θυσίες το δέντρο της λευτεριάς στον τόπο μας» αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές