Ένα 4ήμερο αφιερωμένο στην Πανευρωπαική Ημέρα Μουσικής (φωτορεπορτάζ)

Εμφανίσεις: 420

Την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής τίμησαν μ'ένα 4ημερο πλούσιων εκδηλώσεων οι Ομάδες Ενεργοποίησης Συλλογικότητας , ο Δήμος Βέλου – Βόχας και η "ΑΝΕΛΙΞΗ" στις 15,16 και 17 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Αγίου Φανουρίου στο Βέλο από το τμήμα του Κέντρου Νεολαίας. Η Rap media βρέθηκε και κάλυψε τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις. Σήμερα σας παρουσιάζει ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ ενώ θ' ακολουθήσει και video

Την επομένη, Σάββατο 16 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας λαϊκή βραδιά με τους "ΔΙΑΠΑΣΩΝ" προσέφερε όμορφες στιγμές στους παρευρισκομένους.

Το κλειστό Γυμναστήριο φιλοξένησε την Κυριακή εκδήλωση με Latin χορούς  από το τμήμα του Κέντρου Νεολαίας

Ενώ οι εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής θα κλείσουν στις 24 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο με παιδικό θέατρο και χορωδιακή συνάντηση των χορωδιών του συλλόγου Γονέων του σχολείου του Βέλου και των ΚΑΠΗ του δήμου.

Βέβαια, η "ΑΝΕΛΙΞΗ" συνεχίζει τις εκδηλώσεις της σε τρεις ακόμα ημερομηνίες, στις 28 Ιουνίου με βραδιά Rock μουσικής στο Ναυτικό όμιλο στην Παραλία Βραχατίου, στις 2 Ιουλίου με Μουσική βραδιά από τα τμήματα κιθάρας – πιάνου και Φλογέρας στις Κρήνες και στις 4 Ιουλίου με αποχαιρετιστήριο πάρτυ των παιδικών σταθμών στο Ξενοδοχείο ΑΛΚΥΩΝ.

"Μάθε και δράσε" για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος! (video)

Εμφανίσεις: 547

"Μάθε και δράσε" ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα. Την εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Βιβλιοπωλείο Μπιτσάκου και υποστήριξε ο Δήμος Βέλου - Βόχας διοργάνωσε η ομάδα εθελοντισμού και Κοινωνικής δράσης του συλλόγου "Μέγας Αλέξανδρος". Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με θέμα το περιβάλλον, εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής μικρών μαθητών,κληρώθηκαν δώρα ενώ συμβολικά πραγματοποιήθηκε και δενδροφύτευση! 

Δείτε την εκδήλωση

 

Γεύμα από τον ΑΡΗ στους χορηγούς του!

Εμφανίσεις: 500

Γεύμα παρέθεσε  το βράδυ της Τετάρτης η διοίκηση του ΑΡΗ Βοχαικου στους χορηγούς της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 ,θέλοντας έτσι να τους ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθεια τους καθ όλη την διάρκεια της σεζόν.
Η διοίκηση δια στόματος του προέδρου ευχαρίστησε έναν έναν ξεχωριστά όλους τους χορηγούς και ευχήθηκε ότι ή χρόνια που έρχεται να τους βρει πάλι όλους μαζί.

Ένα ταξίδι στους αιώνες με οδηγό τα σκεύη και την μαγειρική! video)

Εμφανίσεις: 624

 Πρωινό Σαββάτου, 19 Μαίου … Το τηλεφώνημα από την Προϊσταμένη της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Παναγιώτα Κασίμη με ενημερώνει πως όλα είναι έτοιμα… Λεπτά αργότερα θα φτάσω στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου εκεί όπου η υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου Μαρία Μέξια με υποδέχεται όπως και την ομάδα που σήμερα θα ταξιδέψει στους αιώνες με οδηγό τα  μαγειρικά σκεύη και τις συνταγές! Ο χώρος σε καθηλώνει… Μεταφέρεσαι νοητά σε όλα εκείνα που ψιθυρίζουν οι πέτρες, τα αγάλματα , η ίδια η ατμόσφαιρα! Γύρω σου άνθρωποι που με τεράστιο ενδιαφέρον περιηγούνται… φωτογραφίζουν! Όλοι τους ξένοι! Δυστυχώς!

Οι λίγοι που μετέχουν στην δράση για την οποίαν σήμερα και εγώ είχα την τύχη να βρεθώ εδώ, φιλοξενείται στο αίθριο του Μουσείου! Μια δράση στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων που 3 μουσεία και μια Σχολή η Αμερικανική διοργάνωσαν προκειμένου να τιμήσουν το Διεθνές έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  4 κυρίες, οι κυρίες Κασίμη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, Μέξια από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Κιουρκτσόγλου από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και Τζόουνς από την Αμερικανική Σχολή ενώνουν δυνάμεις και γνώσεις και… τα όσα ακολουθούν είναι πραγματικά μαγευτικά!  Ναι, αυτή είναι η λέξη! Μαγευτικά! Διότι πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις αν όχι μαγευτικό, το γεγονός πως κάθε σκεύος έχει να πει ιστορίες για την καθημερινή ζωή, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την φιλοσοφία, την οικονομική κατάσταση της περιόδου που φτιάχθηκε και των ανθρώπων από τους οποίους χρησιμοποιήθηκε.

Το ταξίδι ήταν… χωρίς συνοχή και ναι! Αυτό είναι θετικό! Οι 4 κυρίες , αναλόγως το σκεύος που είχαν μπροστά τους μεταπηδούσαν σε εποχές κρατώντας το ενδιαφέρον μας αμείωτο για 2 ώρες!Γιατί η ιστορία δεν ήταν μόνο του σκεύους! Ήταν της ζωής που ζούσαν, ζωής που ξεπηδούσε μέσα από τον τρόπο που μαγείρευαν ακόμα ακόμα και από τον τρόπο που διάλεγαν το επιδόρπιο τους, για ν ανακαλύψεις κάπου εκεί και τις ρίζες της καφεμαντίας αλλά και την αγαπημένη συνήθεια για πολλούς του καπνίσματος αμέσως μετά το φαγητό!

Το πέρας της δράσης βρήκε όλους ενθουσιασμένους και πλουσιότερους!!! Ήταν ένα ταξίδι στο χρόνο που όλοι μας κάποια στιγμή πρέπει να απολαύσουμε!

Τα 3 Μουσεία μας δίνουν συχνά την ευκαιρία! Με δράσεις που από κοινού διοργανώνουν μας μυούν σε όλα εκείνα που είναι δίπλα μας αλλά… δυστυχώς παραμένουν άγνωστα! Η Rap Media έχει αφιερώσει μια ολόκληρη εκπομπή σε μια τέτοια δράση  "Στην Κόρινθο του 1930" όπως έχει αφιερώσει εκπομπές τόσο στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου όσο και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Όλοι εσείς που δεν βρεθήκατε το Σάββατο στην Αρχαία Κόρινθο ή την Κυριακή στο Μουσείο της Κορίνθου για την δράση που ολοκλήρωσε το τριήμερο με την κυρία  Σούλα Μπόζη, ερευνήτρια λαογραφίας και συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα τη λαογραφία και τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης,  ή σε κάποια προηγούμενη δράση, έχετε πάντα την ευκαιρία να το πράξετε! Μια μικρή γεύση από τα όσα συνέβησαν το Σάββατο θα σας πείσει, είμαι σίγουρη!

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κ.Κασίμη για την 1η μας αυτή συνεργασία ,την άδεια της καταγραφής της δράσης και το υπέροχο πρωινό «ταξίδι» που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω ανακαλύπτοντας μέσα από σκεύη και τεχνικές, συνήθειες, κουλτούρες και ανθρώπους αλλοτινών εποχών!

 Δείτε το ρεπορτάζ

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΡΗΣ Βοχαικού: Σας ευχαριστούμε!

Εμφανίσεις: 262

Πλησιάζοντας στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και καθώς βρισκόμαστε μια στροφή πριν την ολοκλήρωση αυτής, η διοίκηση θέλει να ευχαριστήσει τους δύο μεγάλους χορηγούς RAP GROUP και ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ για την πολύτιμη βοήθεια καθ’ όλη την αγωνιστική σεζόν.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της ομάδας :

ROUGE PARFUMERIES –
ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ -ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ –
ΚΑΒΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ –
ΟΥΖΕΡΙ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΕΒΙΒΑ –
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΕΛΕΤΣΗΣ –
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΙΑΧΟΣ –
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ “ΓΝΩΣΗ” –
ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΔΑΛΗΒΙΓΚΑΣ –
SOUND & LIGHT EQUIPMENT
ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ –
PLAISIO SCHOOL –
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ –
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ “ΟΘΩΝΑΣ” –
ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ –
ΠΙΤΣΑΡΙΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ” –
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ “LEGENDS”

για την συνεχόμενη στήριξη στον σύλλογο μας καθ’ όλη την χρονιά τόσο οικονομικά όσο και σε υπηρεσίες.

Επίσης ευχαριστούμε τον κύριο Παναγιώτη Λύγδα “Ορθοπεδικός Χειρουργός” που ήταν δίπλα στην ομάδα μας αφιλοκερδώς σε κάθε τραυματισμό που είχε κάποιος αθλητής μας.

Ευχαριστούμε τους κ.κ. Τιμολέων Μαυρατζά “Καρδιολόγος” , Ιωάννη Παπαγεωργίου “Οδοντίατρος” και Γεωργία Μπουγά “Ογκολογος” για την παρουσία τους στους εντός έδρας αγώνες με την ιατρική τους ιδιότητα.

Ευχαριστούμε την εταιρία πληροφόρησης RAP MEDIA που ήταν δίπλα μας στην προβολή της ομάδας.

Ευχαριστούμε θερμά τον δήμο ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ και ειδικότερα τον Δήμαρχο κύριο Αννίβα Παπακυριάκο, τον πρόεδρο του Ν.Δ.Π.Π ΑΝΕΛΙΞΗ κύριο Ανδρέα Σιαχο, την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού – Πολιτισμού κυρία Μαρία Καλλίρη και τον δημοτικό σύμβουλο κύριο Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου που είναι υπεύθυνος φωτισμού, για την παραχώρηση του γηπέδου Ζευγολατιού και την διευκόλυνση στις αθλητικές εγκαταστάσεις αυτές τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες της ομάδας και ειδικότερα στους νυχτερινούς αγώνες πρωταθλήματος.

Τέλος η διοίκηση ευχαριστεί όλους τους αθλητές και τον προπονητή της ομάδας μας που όλη την σεζόν έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και τιμώντας στο έπακρο την φανέλα του Αρη Βοχαϊκού.

Συγκίνηση στο φινάλε  της παράστασης ΑΛΦΑ ΕΙΣ ΤΗΝ Ν ΌΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ    ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!

Εμφανίσεις: 565

Στις   5 Μαΐου  ολοκληρώθηκε ο νέος κύκλος  παραστάσεων    του   θεατρικού έργου Άλφα εις την ν  Όταν η ψυχή συναντάει το Σύμπαν  για το Ευρύ  κοινό που  είχαν ξεκινήσει από τις 12 Δεκεμβρίου του 2017 στην Αθήνα.  Όλες  οι παραστάσεις του   θεατρικού έργου,  που δόθηκαν στις δύο θεατρικές σαιζόν 2016 - 2017 , 2017- 2018 με πολύ   αγάπη  από την καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση  της εταιρείας Ελένη Γιαμπουράνη  και Σια ΟΕ  σε  συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών  καταχειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό  τόσο από τους μαθητές σχολείων που είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν όσο και από το ευρύ κοινό.

Στα δύο χρόνια παρουσίασης του  πρωτοποριακού  αυτού έργου,  οι θεατές είχαν επίσης μια μοναδική ευκαιρία   να  παρακολουθήσουν  σημαντικές ομιλίες  που γινόντουσαν  πριν την  έναρξη των   παραστάσεων    από καταξιωμένους Έλληνες Επιστήμονες  διαφορετικών ειδικοτήτων.  Οι ομιλίες  ήταν   πάνω σε  θέματα που  θίγει το θεατρικό έργο ,  ή σχετικά με τους συμβολισμούς που γίνονται στο έργο με νόμους  Φυσικής και   με τα άστρα  χαρίζοντας μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία στο σύνολο της.

Στην τελευταία παράσταση που δόθηκε 5 Μαΐου για πρώτη φορά η ομάδα Μεταμόρφωση,   έδωσε τον λόγο σε ένα Μαθητή   του Αμερικανικού Κολλεγίου  της Άγιας Παρασκευής   τον Οδυσσέα.  Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι η καλλιτεχνική διευθύντρια της    ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ  και σκηνοθέτης του έργου , Κων/να Γιαμπουράνη   τόνισε ότι αυτό το  έκανε  η  Ομάδα Μεταμόρφωση,   μετά την έρευνα που έκανε η  Γνώμη  Πολιτών στους  μαθητές Γυμνασίου  και Λυκείου Βραχατίου  και έδωσε τον λόγο στα νέα παιδιά  και είναι πολύ σημαντικό να  βλέπουμε την οπτική των παιδιών  μέσα από μια καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο  μικρός  Οδυσσέας γεμάτο  θάρρος ανεβαίνει στη σκηνή κρατώντας το κείμενο του  έτοιμος να εκφωνήσει τον λόγο του,   απέναντι στο κατάμεστο θέατρο που με μεγάλη προσοχή περίμενε να τον ακούσει .  Μετά το θερμό   χειροκρότημα του κοινού το οποίο εισέπραξε ο μαθητής,  ξεκίνησε η θεατρική παράσταση και αμέσως μετά την υπόκλιση  των ηθοποιών, Φωτεινή Παπαδάκη, Σωτηρία Χρυσικοπούλου, Γιάννης Χαντέλης, Σωτήρης Λεπεσιώτης,  την όλη παράσταση  έκλεισε η  κ.  Παναγιώτα Μπλέτα, Συγγραφέας / Διανοήτρια  ( Συγγραφέας του  βιβλίου   «Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ) ,   η οποία στην κυριολεξία απογείωσε το  όλο  καλλιτεχνικό  εγχείρημα αλλά και προβλημάτισε   με την συγκλονιστική  της τοποθέτηση  που  προκάλεσε  μια θύελλα χειροκροτημάτων!  Η κάμερα  κατέγραφε τις αντιδράσεις  του  κοινού... κατέγραψε αρκετούς να  σκουπίζουν τα δάκρυα τους.

 

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο μικρός Οδυσσέας!  

Ονομάζομαι Οδυσσέας Λεφας , είμαι μαθητής στο Αμερικανικό  Κολλέγιο στην Αγία Παρασκευή  και θέλω να σας πω ,  πως ήρθα σε επαφή με το έργο για το οποίο δεν είχα ακούσει ποτέ. Με έφερε για πρώτη φορά σε επαφή η μητέρα μου. Δεύτερη φορά το παρακολούθησα με δική  μου πρωτοβουλία διότι μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον!     Το έργο που θα παρακολουθήσουμε έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την καινοτόμα τεχνολογία projection mapping ώστε να μας κινεί το ενδιαφέρον εκπλήσσοντας μας.

Μας εισάγει δηλαδή στη θαυμαστή νέα τεχνολογική περίοδο του θεάτρου στην οποία η τεχνολογία είναι ισορροπημένη με την κλασσικότητα του θεάτρου με φυσικό τρόπο.

Πέρα από τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της παράστασης θέλω να σας μεταφέρω ότι  εκτός από τα φώτα παίζει και με τα συναισθήματα των θεατών καθώς είναι προκλητικά κωμικό σχετικά με την τραγικότητα της κατάστασης στην οποία ζουν οι χαρακτήρες του έργου.

Ακόμα ειρωνεύεται με έξυπνα λογοπαίγνια και όχι μόνο, τους στόχους των πολιτικών Συστημάτων που όσο και να περνά ο καιρός παραμένουν οι ίδιοι, με διαφορετικά μέσα για την επίτευξή τους.

Το μόνο που θα σώζει αιώνια τους ανθρώπους είναι η αγάπη και η δύναμη ψυχής.  Δύναμη ψυχής Άλφα εις την  Ν!

 

Τι είπε η συγγραφέας του Βιβλίου   «Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ) ,  Παναγιώτα Μπλέτα   που προκάλεσε θύελλα χειροκροτημάτων στην θεατρική παράσταση Άλφα εις την Ν Όταν η ψυχή συναντάει το σύμπαν;  

 

Το θεατρικό έργο «Όταν η Ψυχή συναντά το Σύμπαν» -«Α εις την ν» αποτελεί μια δουλειά υψηλών αξιώσεων γιατί καταπιάνεται με τη σύγχρονη προβληματική οικονομική πραγματικότητα.

Προχωρημένο τεχνοτροπικά, επιχειρεί να αφυπνίσει τον κόσμο μέσα από την επιστήμη, συγκεκριμένα την Αστροφυσική.

Αναλύει διεξοδικά πώς στον κόσμο της ελεύθερης αγοράς οι αριθμοί αντικατέστησαν τους ανθρώπους.

Πώς τα νομίσματα έπαψαν να αντιπροσωπεύουν τον αντιπραγματισμό μεταξύ των ανθρώπων.

Πώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα εξαύλωσε τις τοπικές οικονομίες και τις μετάτρεψε σε φούσκες.

Πώς τα έθνη υποτάχθηκαν στην παγκόσμια κυριαρχία, που άρχισε να χτίζει αποικίες και σε άλλους πλανήτες.

Πώς η Δημοκρατία καταστάθηκε τραβεστί τυραννία, επιβάλλοντας ακόμη και στην ειρήνη να αριθμοκρατείται.

Μέσα από ευφάνταστους διαλόγους και ευρηματικές διακυμάνσεις μεταξύ της κωμωδίας και του δράματος επιτυγχάνει να ισορροπήσει το μυαλό του θεατή στο κυρίως μήνυμα , στην αποσύνθεση της σύγχρονης πολιτικής νοοτροπίας που μετάτρεψε τη σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων σε σχέσεις ανάμεσα σε πράγματα. Έτσι απομακρύνθηκε ο άνθρωπος από την διαχείριση της παραγωγής του, την τοπική επιχειρηματικότητα δηλαδή, αυτή στην οποία στηρίζονται όλες οι τοπικές οικονομίες και κοινωνίες για να προάγουν την ανάπτυξη και την ευημερία των λαών και όχι την ευημερία των αριθμών. Έτσι αναγκάστηκε να πουλά την εργασία του μαζικά, φθηνά και χωρίς προυποθέσεις. Τα πρωτοποριακά αστροφυσικά εφέ που συνοδεύουν τους ηθοποιούς δίνουν την αίσθηση της μεγεθυντικής αποκάλυψης.

Και ποια είναι αυτή… ότι σε κανέναν πλανήτη δεν μπορεί να υπάρξει ζωή εάν οι λαοί δεν κατοικούν στην Δημοκρατία και εάν η οικονομία δεν ηλεκτροδοτεί αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Δημοκρατία, αντί να ηλεκτροδοτεί την όποια απάνθρωπη εξουσία.Συγχαρητήρια στην σπουδαία συγγραφέα Ντίνα Γιαμπουράνη, σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, την Μαθηματική Εταιρία και σε όλους τους φορείς που στηρίζουν αυτή τη θεατρική δράση.

 

Παναγιώτα Μπλέτα -Συγγραφέας/Διανοήτρια

Email: bletas.p1@gmail.com