ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ''ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ''

Εμφανίσεις: 71

Σε μια μεγάλη ζεστή γιορτή, αφιερωμένη στον Λόγο και στην Τέχνη της μουσικής, κατά κοινή ομολογία, εξελίχθηκε η απονομή των διακρίσεων του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, Διηγήματος και Παραμυθιού, που είχε προκηρύξει το Σωματείο Λόγου και Τέχνης "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" για το 2018, στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα του ξενοδοχείου "ΑΛΚΥΟΝ", στο Βραχάτι Κορινθίας, την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018.

            Οι διακριθέντες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, αλλά και Κορίνθιοι, συναντήθηκαν εδώ, μεταφέροντας το μήνυμα πως η λογοτεχνία αποτελεί σημαντικό στήριγμα κι ελπίδα των χαλεπών καιρών, που ζούμε.

            Η Πρόεδρος, στην εισήγησή της, αναφέρθηκε σε ένα σύντομο ιστορικό του Σωματείου και ενδεικτικά σε κάποιες εκ των δράσεων του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου η διετής θητεία ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2019, λέγοντας: “Στο πλήθος των δράσεων του Σωματείου, στην πορεία όλων αυτών των χρόνων, την τελευταία διετία, το παρόν διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από τις κυρίες Δήμητρα Μαρινού και Αγγελική Βλάσση και τους κυρίους Αντώνη Παρασύρη και Σπύρο Βουδούρη και την υποφαινόμενη στον ρόλο της Προέδρου, πρόσθεσε τις δικές του, που ήταν πολλές, αλλά ενδεικτικά σας αναφέρω: δυο πανελλήνιους διαγωνισμούς στην ποίηση και στην λογοτεχνία, με μεγάλη απήχηση και συμμετοχή, αφιερώματα όπως στον πατέρα και στην γυναίκα με συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων και λογοτεχνών, παραμυθοβραδιές, ποιητικές βραδιές, εκδρομές σε καταπληκτικές θεατρικές παραστάσεις, συνεργασίες με φορείς και πρόσωπα σε δράσεις με φιλανθρωπικό περιεχόμενο, το 3ο Λογοτεχνικό Απάνθισμα Λογοτεχνίας σε δύο Δήμους, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κορινθίας “Η Πίνδος”, Έκθεση Αγιογραφίας, Φωτογραφίας, Ζωγραφικής και άλλων εικαστικών τεχνών ενταγμένη στις εκδηλώσεις “Παύλεια” της Ιεράς Μητροπόλεως Κορινθίας, μια άκρως επιτυχημένη χοροεσπερίδα με την συμμετοχή πολλών μελών και φίλων.”

            Στη συνέχεια αναφέρθηκε, με σύντομα βιογραφικά σημειώματα, στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, που την αποτελούσαν οι κυρίες Ευαγγελία Ρουμελιώτη -Δαρσινού και Ιφιγένεια Τέκου, συγγραφείς και ο κ. Κώστας Καρούσος, συγγραφέας, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και την εκπροσωπούσε, στην εκδήλωση, η κα Ευαγγελία Ρουμελιώτη -Δαρσινού η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε την υψηλή ποιότητα των διαγωνιζόμενων κειμένων στο διήγημα και στο παραμύθι.

            Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, στον χαιρετισμό του τόνισε πως ο Δήμος στέκει πάντοτε αρωγός σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια και πως τέτοιες εκδηλώσεις είναι αναγκαίες γιατί βοηθούν στην πνευματική ανάταση της κοινωνίας.

            Όλοι οι διακριθέντες, αλλά κι όσοι κλήθηκαν να επιδώσουν τα βραβεία, τους επαίνους και τις εύφημες μνείες, προκάλεσαν, στο κοινό,  ρίγη συγκινήσεως, με τις εκ βάθους καρδίας δηλώσεις τους.

            Οι νότες από τις χορδές της κιθάρας του μουσικού Ηλία Δόσκορη, αλλά και οι φωνές της καταπληκτικής χορωδίας του Ν.Π.Δ.Δ. “ΑΝΕΛΙΞΗ” του Δήμου Βέλου Βόχας, υπό την καθοδήγηση της μουσικού Γκρέκας Πετούμενου και τη συνοδεία, στο πιάνο, της μουσικού Έλενας Κουτσιάφτη, έντυσαν υπέροχα τις στιγμές.

            Οι διακριθέντες στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, Διηγήματος και Παραμυθιού, για το 2018, ο οποίος αριθμεί 160 συμμετοχές, από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από Έλληνες της Κύπρου και του εξωτερικού, είναι οι εξής:

 

 ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

1

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ

“ΔΑΚΡΥΑ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ”

1 βραβείο

2

ΚΟΥΡΟΒΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

“Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΑΠ' ΟΛΕΣ”

1 βραβείο

3

ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

“ΑΧ! ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ...”

2 βραβείο

4

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ

“Ο ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ ΣΩΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ”

2 βραβείο

5

ΟΡΦΑΝΑΚΟΥ ΡΑΝΙΑ

“ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ”

3 βραβείο

6

ΑΘΩΣ ΧΑΤΖΗΜΑΤΘΑΙΟΥ

“ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΑΣ”

1ος έπαινος

7

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

“ΣΑΛΑΜ”

1ος έπαινος

8

ΕΛΕΝΗ ΨΕΥΤΕΛΛΗ ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ

“ΤΟ ΑΛΕΠΟΥΔΕΛΙ”

2ος έπαινος

9

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

“ΑΧ, ΠΑΠΠΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΑ”

2ος έπαινος

10

ΔΙΑΚΟΥ ΓΙΩΤΑ

“ΜΙΑ ΣΚΑΛΑ ΜΕ απο-ΓΝΩΣΗ”

3ος έπαινος

11

ΚΟΛΟΛΟΒΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ

“Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ, ΤΟ ΔΡΑΚΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”

3ος έπαινος

12

ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΒΑΣΙΑ

“Η ΖΟΥΓΚΛΑ”

3ος έπαινος

13

ΜΠΑΡΜΑΖΗ ΟΛΓΑ

“ΝΕΡΑΪΑΔΑ”

Εύφημος μνεία

14

ΜΠΑΚΩΛΗ ΜΑΡΙΝΑ

“Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ”

Εύφημος μνεία

15

ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ ΑΡΗΣ

“Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΟΥ”

Εύφημος μνεία

16

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ

“ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ”

 

Εύφημος μνεία

17

ΣΤΡΑΓΓΑ ΕΛΕΝΗ

“ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΟΝΟΥ”

Εύφημος μνεία

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ  ΣΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ

1

ΓΕΡΟΝΤΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ

“ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ”

1 βραβείο

2

ΚΟΨΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

“ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ”

1 βραβείο

3

ΚΑΛΟΥΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

“Η ΜΑΡΙ-ΠΙΕΡ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ”

2 βραβείο

4

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ

“ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΓΟΡΓΟΝΑ”

3 βραβείο

5

ΚΑΚΑΒΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

“Η ΜΑΝΑ”

3 βραβείο

6

ΜΟΣΚΙΟΥ ΛΙΤΣΑ

“ΠΥΡΣΟΣ”

1ος έπαινος

7

ΤΑΜΑΡΑ ΓΚΕΚΤΣΙΑΝ

“ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΑΚΟ”

2ος έπαινος

8

ΕΛΕΝΑ ΚΟΣΜΑ

“ΛΙΒΕΛΟΥΛΕΣ”

2ος έπαινος

9

ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΟΥ

“Η ΘΑΝΑΣΩ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ”

3ος έπαινος

10

ΑΛΚΥΟΝΗ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗ

“ΤΡΙΚΑΝΤΟΣ”

3ος έπαινος

11

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

“ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ”

Εύφημος μνεία

12

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

“ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΞΟΥΡΙΟΥ”

Εύφημος μνεία

13

ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

“ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ”

Εύφημος μνεία

14

ΜΑΙΡΗ ΜΠΡΙΛΗ

“ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ”

Εύφημος μνεία

            Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πατέρας Τσαμπίκος Πετρόπουλος, εφημέριος της Περαχώρας Κορινθίας, συγγραφέας, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γεώργιος Τσόγκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας, κ. Αννίβας Παπακυριάκος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. “ΑΝΕΛΙΞΗ”, κ. Ανδρέας Σιάχος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του ίδιου Δήμου, κα Μαρία Καλλίρη, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δήμου Βέλου Βόχας, κ. Λεωνίδας Στεργιόπουλος, οι πολιτευτές κα Σοφία Αναγνωσταρά και κ. Αναστάσιος Δαρσινός,  ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, κ. Γιάννης Μπάρτζης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, κα Αντιγόνη Βογιατζή Ζακούρα, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αριστείδης Δουλαβέρας, τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου κα Ευδοξία Κουβακλή -Νάνου και κ. Ιωάννης Β. Καραπανάγος, πολλοί συγγραφείς και λογοτέχνες, φίλοι και μέλη του Σωματείου.

Η παρουσία τόσων πολλών φίλων και μελών μας απέδειξε πως η κοινωνία μας έχει ανάγκη την ποιότητα στη ζωή της!

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου Άσσου ΄΄Η ΡΕΑ΄΄ σας περιμένει να το επισκεφθείτε!

Εμφανίσεις: 40

Ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Άσσου Κορινθίας ‘’Η ΡΕΑ’’, που μετρά πλέον 30 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και τον άνθρωπο, σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει για το 2018!

Οι πόρτες του Συλλόγου θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 16:00μ.μ. – 21:00μ.μ. και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 10:00π.μ. – 22:00μ.μ., στο κτίριο ‘Ολυμπιάδα’ στον Κάτω Άσσο.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε προσιτές τιμές αλλά και το κέρασμα σας περιμένουν να τα τιμήσετε!

Εορταστικό παζάρι του ξενώνα “Ακεσώ” στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Εμφανίσεις: 52

Οι ένοικοι και το προσωπικό του ξενώνα «Ακεσώ» του Γ.Ν.Κορίνθου  με μεγάλη χαρά πραγματοποιούν το εορταστικό παζάρι την  Πέμπτη και Παρασκευή 13 & 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:30π.μ. – 13:30μ.μ. στο ισόγειο του Γ.Ν.Κορίνθου (απέναντι από το κυλικείο).

Η Ψυχική Υγεία είναι υπόθεση όλων μας!

ΟΙ ‘’ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ’’ ΑΠΟΝΕΜΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ!

Εμφανίσεις: 88

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος και Παραμυθιού, που διοργανώνει το Σωματείο Λόγου και Τέχνης "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" για το 2018. Αρωγός σε αυτή τη δράση είναι ο Δήμος Βέλου-Βόχας και το Ν.Π.Δ.Δ. "ΑΝΕΛΙΞΗ".

Οι "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" καλούν όλο τον κόσμο να παραβρεθεί στην ενδιαφέρουσα αυτή γιορτή λόγου και μουσικής, για την απονομή των βραβείων και των τιμητικών διακρίσεων σε όσους έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

Το γεγονός θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο "ΑΛΚΥΩΝ" (Παραλία Βραχατίου) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τα έργα των υποψηφίων για το διήγημα και το παραμύθι, είναι πρωτότυπα, έως 20 δακτυλογραφημένες σελίδες με ελεύθερο θέμα, τα οποία δεν έχουν δημοσιευτεί ή βραβευτεί σε κάποιο άλλο διαγωνισμό. Τα έργα αυτά έχουν σταλεί και σε τέσσερα επιπλέον αντίγραφα τα οποία έχουν ψευδώνυμο, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γραφής, τύπου γραμματοσειράς Times New Roman και μεγέθους 12.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. "ΑΝΕΛΙΞΗ" Δήμου Βέλου Βόχας, υπό τη διεύθυνση της μουσικού Γκρέκας Πετούμενου και ο μουσικός Ηλίας Δόσκορης.

Με άπλετη χαρά, σας περιμένουν οι διοργανωτές να δείξετε τη στήριξή σας σε αυτή την αξιόλογη πολιτιστική εκδήλωση!

Εύα Νιργιανάκη

Η Rap Media αρωγός στην πιο ξεχωριστή ημέρα από τις υπόλοιπες 364 του χρόνου!

Εμφανίσεις: 239

Η Rap Media αποκλειστικός χορηγός Επικοινωνίας στην εκδήλωση Σεβασμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα πλαίσια της Εικαστικής Έκθεσης με θέμα: «Η Εικόνα και το Βλέμμα – The Image and the Glance», με πρωτοβουλία της  Μαρίνας Γκόντα Διδάκτωρ Σορβόννης στην Ιστορία τέχνης, για τον εορτασμό της ΙΔΕΑΣ για την καθιέρωση μιας καινούργιας Ημέρας στο πλανήτη μας, την Ημέρα Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στο Συνάνθρωπο!

Με μοχλό την Τέχνη και την υποστήριξη της μεγάλης οικογένειας των Εικαστικών δημιουργών , εορτάστηκε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου για το έτος 2018, η συνέχιση της προσπάθειας υλοποίησης της ΙΔΕΑΣ καθιέρωσης στον πλανήτη μας: 23 Οκτωβρίου Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο, όπως αυτή γεννήθηκε και κατατέθηκε πρώτη φορά επίσημα τον Μάιο του 2004 από την Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη.

Αυτή τη φορά στην πρωτεύουσά μας, Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Πολυχώρο Τέχνης ΤRII ART (Σταθμός Μετρό Συγγρού - ΦΙΞ ) στο Κουκάκι, στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης με θέμα:  «Η Εικόνα και το Βλέμμα - The lmage and the Glance», συμμετείχαν 23 εξαιρετικοί καλλιτέχνες με την Επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Μαρίνας Γκόντα.

Ο φετινός εορτασμός προώθησης και καθιέρωσης της ΙΔΕΑΣ, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με την συνεργασία του Πολυχώρου Τέχνης TRII ART, της Καλλιτεχνικής Ομάδας «Μεταμόρφωση», του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς και της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων Χ.Ο.Ν .

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι:

    Μαρίνα Γκόντα, Επιμελήτρια της Έκθεσης, Δρ. Σορβόννης στην Ιστορία της Τέχνης 
    Κυριακός Μαριδάκης, Αντιπρόεδρος στο Διεθνές Ίδρυμα «Σαλαμίς»
    Αικατερίνη Γλυκού, Αντιπρόεδρος Χ.Ο.Ν

Ο συντονισμός της  Έκθεσης έγινε από την Σοφία Παγώνη - Σκηνοθέτης, Χορογράφος

Πραγματοποιήθηκαν ολιγόλεπτες ομιλίες, με αναφορά στη γέννηση και εξέλιξη της ΙΔΕΑΣ, με όραμα δημιουργίας μιας κοινωνίας στην οποία ο σεβασμός και η προσφορά στον αναξιοπαθούντα Συνάνθρωπο θα είναι αυτονόητη Πράξη.

Ομιλίες πραγματοποίησαν οι:

    Γιώργος Καρβουντζής , Σκηνοθέτης - Ηθοποιός , Πρόεδρος του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών
    Δημήτρης Αθανασίου, Δάσκαλος - Θεολόγος
    Ειρήνη Παγώνη, Εικαστικός

Στην πρόσκληση της κ. Μαρίνας Γκόντα ανταποκρίθηκαν οι:

   Δημήτρης Παπαγεωργίου , Υποψήφιος Δήμαρχος  Σικυωνίων- Δικηγόρος 
   Γιάννης Σώκος , Δημοσιογράφος Συγγραφέας επικοινωνιολόγος
   Αθανασούλη Έλενα , Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Την έκθεση τίμησε με την παρουσία της και η Sara Saure-Souflas, Ανταποκρίτρια της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης της Φινλανδίας (YLE)

Η οποία τόνισε τα εξής για την όλη πρωτοβουλία της κ. Μαρίνας Γκόντα.
«Ήταν μεγάλη χαρά να βρεθώ στην ομαδική έκθεση “The Image and the Glance” στον Πολυχώρο Τέχνης TRII ART HUB.  Θαύμαζα δυνατά, προσεγμένα και πολλές φορές συγκινητικά έργα εμπνευσμένα από τον κόσμο γύρω μας. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι διαφορετικές τεχνικές και ύλες που είχαν χρησιμοποιηθεί και πως κατάφεραν να συνομιλήσουν τα έργα μεταξύ τους. Δημιούργησαν τελικά μια ενότητα, μια αρμονία στα μάτια του θεατή. H έκθεση προβάλλει μηνύματα για τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, εξάλλου η έκθεση συμπίπτει με την Παγκόσμια μέρα Σεβασμού στη ζωή και προσφοράς στον συνάνθρωπο. Ο καθένας καλλιτέχνης αποτύπωσε στο έργο του την δικιά του ματιά για το πώς αντιλαμβάνεται τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και την δικιά του άποψη για την κατάσταση στον πλανήτη μας. Θα ήταν ωραίο να βλέπαμε και στο μέλλον τέτοιες προσπάθειες στην Αθήνα!».

Αίσθηση ευχάριστη αλλά και βαθύ προβληματισμό , προκάλεσε η παρουσίαση αποσπάσματος από την Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση, του θεατρικού έργου "Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα" της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη, από του ηθοποιούς: Λίζα  Αναγνωστοπούλου - Χρήστο Παναγιωτόπουλο - Γιώτα Παπά και Μαριλένα Σολωμού, σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση θεατρικού αναλογίου που ενσωματώθηκε αριστουργηματικά στον επιβλητικό χώρο.

Η  Rap Media, επέλεξε να στηρίξει την εκδήλωση ως χορηγός επικοινωνίας, ενώνοντας για άλλη μια φορά τις δυνάμεις της μαζί με τους Εικαστικούς Δημιουργούς, στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου, την καθιέρωση της Ημέρας αλλά και την πραγμάτωση όλων όσων πρεσβεύει, στην καθημερινότητά μας. 

Με αυτή την ενέργεια και σε συνδυασμό ότι ήταν και πριν δυο χρόνια  χορηγός επικοινωνίας  στον εορτασμό της 23ης Οκτωβρίου με τον τουριστικό  Διάπλου της  Διώρυγας  της  Κορίνθου,  προσφορά στο θεατρόφιλο κοινό της παράστασης «Μεταμορφώσεις» του Αντώνη Σπίνουλα   από την «Ανώνυμος Εταιρία Διώρυγας Κορίνθου» προς την καλλιτεχνική ομάδα «Μεταμόρφωση» για τον εορτασμό της ΙΔΕΑΣ αυτής. Η Rap Media, συμβάλει ουσιαστικά στην διάδοση αυτής της Ιδέας  που γεννήθηκε από  το 2004,  αποδείχθηκε προφητική  για το σήμερα  και σίγουρα σηματοδοτεί για την  κόσμο μας την έναρξη  ενός καινούργιου Πολιτισμού και κρύβει το όραμα της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ...  για μια καινούρια ποιότητα Ανθρώπου στον πλανήτη μας!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ

Η ΙΔΕΑ αυτή γεννήθηκε μέσα από το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ποταμίτη «Το λουρί του Σωκράτη» το οποίο είχε παρουσιαστεί  στις 16/5/2004 σε πολιτιστική-φιλανθρωπική εκδήλωση στο θέατρο Τζένη Καρέζη η οποία είχε οργανωθεί  από την Παιδική Σκηνή Μουλκίου Κορινθίας (ΔΕΑΠΑΣ), του Δήμου  Σικυωνίων, επί προεδρίας Σταυρούλας Σκαρμούτσου και το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και την Ελληνική Δράση Αφρικής. 

Ήταν τότε, στο κατάμεστο θέατρο Τζένη Καρέζη που η σκηνοθέτης του έργου Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη, πρότεινε να καθιερωθεί στον πλανήτη μας, μια Ήμερα Πράξης Προσφοράς και Σεβασμού και από την πρώτη στιγμή η Ιδέα αυτή γίνεται πράξη εφόσον τα χρήματα δόθηκαν για το ορφανοτροφείο ΕΛΛΑΣ στην ακτή Ελεφαντοστού. Η Ιδέα αγκαλιάστηκε από την τότε δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Άγγελο Παπαγγελόπουλο και την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του AIDS (UNAIDS) κ. Μέρω Κεσεσίογλου οποία και υποσχέθηκε την προσπάθεια για την καθιέρωση στα Ηνωμένη Έθνη. Μετά από 6 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2011, η «Ελληνική Δράση Αφρικής» στηρίζει την Ιδέα και μαζί με την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών κ. Μέρω Κεσεσίογλου, το προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού με την καλλιτεχνική Ομάδα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» ανέλαβαν  την πρωτοβουλία να καθιερωθεί η 23η Οκτωβρίου κάθε χρόνου ως μια καινούργια Παγκόσμια μέρα Πράξης Σεβασμού στην Ζωή και  Προσφοράς στον Συνάνθρωπο. Συνδιοργανώνουν   ανάλογη πολιτιστική φιλανθρωπική εκδήλωση στην Αθήνα, στην ‘’ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ’’, όπου  παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο του Θωμά Χαλβατζή «Το Μυστικό της Ζωής», από την Παιδική Σκηνή Μουλκίου Κορινθίας και τα έσοδα δόθηκαν στην Ακτή Ελεφαντοστού. Όλοι μαζί  με τα μικρά παιδιά της θεατρικής σκηνής μεταφέρουν την Φλόγα της Προσφοράς,  στην μακρινή Αφρική, συμπληρώνοντας  έτσι  και το όραμα της «Ελληνικής Δράσης Αφρικής» για έναν καλύτερο κόσμο, που με την πολυετή δράση αγωνίζεται να ισχυροποιήσει το παγκόσμιο κίνημα για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Εν συνεχεία, το 2011 η Ομάδα «Μεταμόρφωση» με έδρα το Μούλκι Κορίνθιας  ανταποκρινόμενη  στο κάλεσμα του ΟΗΕ «Σκεφτόμαστε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, δρούμε ΤΟΠΙΚΑ»  προτείνει  η Ημέρα Πράξης Σεβασμού στην Ζωή και Προσφοράς  στο Συνάνθρωπο να καθιερωθεί στον Δήμο Σικυωνίων και οργανώνει στις 23 Οκτωβρίου 2011 φιλανθρωπική εκδήλωση  με το θεατρικό έργο «Νεφέλες» του Αριστοφάνη  σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή. Στις 23 Οκτωβρίου γίνεται ο πρώτος  επίσημος εορτασμός, από το Κέντρο Πολιτιστικών και Ιστορικών Μελετών Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής “ΣΙΚΥΩΝ ΩΔΗ”, με πρωτοβουλία της κ. Μαρίνας Γκόντα-Διδάκτωρος Ιστορίας Τέχνης στην Σορβόννη και διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κιάτου μια εορταστική ημερίδα με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα Πράξης Σεβασμού και Αλληλοβοήθειας στον Συνάνθρωπο».

Η ομάδα «Μεταμόρφωση» στις 3-10-2012 καλεί τον Δήμο Κορινθίων να υποστηρίξει την πρωτοβουλία αυτή. Έτσι, στις 17-11-2012 ο Δήμος Κορινθίων υπογράφει πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Koρινθίων και της παραπάνω ομάδας Πρωτοβουλίας και έτσι συνέβαλε  δυναμικά στην ανάδειξη, τη διάδοση της ‘’ΙΔΕΑΣ’’ και υλοποίηση της «Παγκόσμιας Ημέρας Πράξης Σεβασμού στην Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο» σε τοπικό επίπεδο. Πραγματοποιήθηκε μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση αλληλεγγύης, όπου τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.

 Εικόνα από το θεατρικό έργο:Η Δημοκρατία με το Μάτι του Λυγκέα

  

 

   

                   

               

 
 

Ρεπορτάζ: Εύα Νιργιανάκη

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Εμφανίσεις: 139

Όσο περνούν τα χρόνια, η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα κυριότερα και πιο επικίνδυνα προβλήματα του πλανήτη. Αυτές οι αλλαγές οφείλονται σε φυσικές διαδικασίες αλλά και σε μεγάλο ποσοστό από ανθρώπινες δραστηριότητες με επιπτώσεις στο κλίμα.

Εξαιτίας της υπερκατανάλωσης των προϊόντων του πρωτογενή τομέα, της αλόγιστης υπερκατανάλωσης των φυσικών πόρων αλλά και της αύξησης του πληθυσμού της γης, το φυσικό περιβάλλον έχει υποβαθμιστεί σε ύψιστο βαθμό. Ο συνδυασμός όλων, έχει ως  αποτέλεσμα, να απειλείται η Γη με μια καταστροφική κλιματική αλλαγή.

Το πρόβλημα των ωκεανών και των θαλασσών, δηλαδή των υδάτινων πόρων του πλανήτη, βρίσκεται στο μικροσκόπιο καθώς μέσα από μελέτες, αποδείχτηκες πως οι ωκεανοί απορροφούν 60%, κάθε χρόνο, περισσότερη θερμότητα την τελευταία εικοσαετία.

Δεδομένου αυτού, οι θάλασσες είναι πολύ πιο ευαίσθητες στις εκπομπές των ορυκτών καυσίμων.

Μετά την επιστημονική διαπίστωση, θα πρέπει οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να μειωθούν κατά 25%, ώστε να μην ξεπεράσει η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας, τους δύο βαθμούς Κελσίου.

Κατά την υπερθέρμανση της Γης, οι ωκεανοί απορροφούν περίπου το 90% όλης της έξτρα θερμικής ενέργειας. Επίσης μετά την έρευνα για την περισσότερη απορρόφηση της θερμότητας από τις θάλασσες, προκύπτει το ανησυχητικό αποτέλεσμα, ότι θα υπάρξουν ακόμα πιο λίγες ποσότητες οξυγόνου στο νερό, διαθέσιμες για τους θαλάσσιους οργανισμούς και τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Ενώ θα υπάρξει και μεγαλύτερη άνοδος της στάθμης των υδάτων.

Με την υπερθέρμανση των υδάτων θα ασθενήσουν ζωικοί και φυτικοί πληθυσμοί και πολλοί από αυτούς ίσως αφανιστούν. Θαλάσσια οικοσυστήματα μεταναστεύουν προς τους πόλους και το κρύο αφού δεν έχουν την δυνατότητα να επιζήσουν και να πολλαπλασιαστούν σε ‘’επικίνδυνα’’ νερά.

Οι αυξημένοι ρυθμοί τήξης των παγετώνων και των πάγων στους πόλους συμβάλλουν κι εκείνοι στην αύξηση της στάθμης των υδάτων.