Την Δευτέρα ξεκινάμε και λέμε.. «ΣΤΑΣΟΥ ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ»!

Εμφανίσεις: 116

Την Δευτέρα ξεκινάμε και λέμε.. «ΣΤΑΣΟΥ ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ»!

Καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 – 14:00, η Εύα Νιργιανάκη και ο Θωμάς Κεφοκέρης μέσα από τη συχνότητα του Eco Radio 87,9 θα σχολιάζουν και θα σατιρίζουν όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Το «ΣΤΑΣΟΥ ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ», πρόκειται για μια μεσημεριανή χιουμοριστική ραδιοφωνική εκπομπή στο ανανεωμένο ραδιόφωνο της Κορινθίας.

Εννοείται θα.. την ΑΚΟΥΣΕΙΣ!

Γη του Πέλοπα: Η Δημοτική Αγορά που «δίχασε» την Κόρινθο (video)

Εμφανίσεις: 1152

Κύπρου και Περιάνδρου γωνία! Κάνουμε στάση και ξεκινούμε την καταγραφή… Γιατί μπορεί η δημοτική αγορά της Κορίνθου να έκλεισε πριν από περίπου 10 χρόνια, άνοιξε ωστόσο για την πόλη τότε ένα τεράστιο ζήτημα!

Να γκρεμιστεί και στη θέση της να ανεγερθεί ένα νέο κτιριακό συγκρότημα ή μήπως όχι;

Να επαναλειτουργήσει διατηρώντας τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της και αν ναι με ποιον τρόπο;

 

Η συζήτηση 10 χρόνια τώρα έχει κλείσει μέσα της προτάσεις, ιδέες, εκδηλώσεις (θυμηθείτε την τριήμερη γιορτή της Κίνησης Πολιτών στον χώρο για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Κορίνθου, θυμηθείτε την Κρουστοπανήγυρις , θυμηθείτε εκθέσεις καλλιτεχνών), αλλά και ενστάσεις και αντιπαραθέσεις! Αυτό το κουβάρι θα ξετυλίξουμε σήμερα πιάνοντας το νήμα από… το τέλος! Από την απόφαση δηλαδή του Δημοτικού συμβουλίου της Κορίνθου για την αναζήτηση ενός ιδιώτη επενδυτή.

Η Rap Media, «Γη του Πέλοπα» και η Χριστίνα Τσιορωτά φιλοξενούν τους τοπικούς άρχοντες , τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ Βασίλη Νανόπουλο (Συμμαχία Πολιτών), Παναγιώτη Ψηλογιαννόπουλο (Πρωτοβουλία), Τιμολέοντα Πιέτρη (Κόρινθος 2014-2019) , τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Σταυρέλη ο οποίος προσφάτως κατέθεσε πρόταση για διαφορετική πηγή χρηματοδότησης αλλά και τους φορείς των εμπόρων της Κορίνθου κ.κ Βασίλη Γεώργαρη (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου) και Μαρίνα Ταουξίδη (Πρόεδρος ΟΕΒΕ)

Παράλληλα καταγράφουμε την εικόνα της αγοράς… Την εγκατάλειψη, την φθορά, την παρακμή!

 

Δείτε την εκπομπή

 

Αποκαλύψεις στην εκπομπή "Ου Παντός - Ο νόμος για τα αδέσποτα ΔΕΝ εφαρμόζεται! (video)

Εμφανίσεις: 1150

Τα αδέσποτα είναι το θέμα της εκπομπής ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ (την οποία θα δείτε σύντομα μέσα από το Moriasnews και τη Rapmedia) και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα που υφίσταται ολοένα και εντονότερο κυρίως στις αστικές περιοχές. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, οι πολίτες ή αδιαφορούν, ή αφήνουν τα κατοικίδιά τους στο δρόμο επειδή δεν μπορούν πλέον να τα συντηρήσουν. Οι Δήμοι κατηγορούνται από τους φιλόζωους και τις οργανώσεις ότι δεν δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο θέμα και αδιαφορούν επιδεκτικά, χωρίς να εφαρμόζουν καν τον σχετικό νόμο.
Από την πλευρά τους όμως οι Δήμοι, λένε ότι κάνουν ό,τι μπορούν και προβλέπεται και ότι βγάζουν κάθε χρόνο ένα κονδύλι που έχει να κάνει με τη στείρωση, την αποπαρασίτωση και τη σίτιση των αδέσποτων. Το σίγουρο είναι ότι για το θέμα υπάρχει μια αντιπαράθεση μεταξύ φιλοζωικών οργανώσεων και Δήμων, δύο φορείς που αν δεν «τα βρουν», είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται στον ίδιο ή ακόμα και σε μεγαλύτερο βαθμό.
Οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν τηρούνται, λένε οι φιλόζωοι. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα και κάποιοι που απάνθρωπα και ξεδιάντροπα, προτιμούν να δηλητηριάζουν τα ανυποψίαστα ζώα και έχουν καταγραφεί αρκετά τέτοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια. Βασικό ρόλο στην καλύτερη διευθέτηση αυτού του προβλήματος μπορούν να παίξουν οι ίδιοι οι πολίτες, είτε βοηθώντας εθελοντικά, είτε τηρώντας κατά γράμμα όσα προβλέπονται σχετικά με τα ζώα συντροφιάς.

 

Δείτε την εκπομπή

Κορινθίων Έργα:Ο Χ. Κασίμης μιλά για την οσμή σκανδάλου στο Φράγμα, τις αγροτικές κινητοποιήσεις και το Σκοπιανό

Εμφανίσεις: 972

Κανείς δεν ζήτησε ενημέρωση από όλους αυτούς που κάνουν δηλώσεις

« Ορισμένα πρόσωπα από τα δημόσια πρόσωπα λένε πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.Οφείλουν να γνωρίζουν πως η χρηματοδότηση του έργου είναι διασφαλισμένη από κοινοτικούς πόρους.Όφειλαν να γνωρίζουν πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ στον ανάδοχο, έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες.Είναι σωστό όταν μιλάμε δημόσια , αφενός να είμαστε ενημερωμένοι και αφετέρου να απευθυνόμαστε στον καθ’ ύλη αρμόδιο που έχει και την ευθύνη , για περισσότερη πληροφόρηση.»

Αυτά είπε στην Τζένη Σουκαρά και στην εκπομπή «Κορινθίων Έργα» ο γγ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Κασίμης ,αναφερόμενος σε όλες αυτές τις δηλώσεις του τελευταίου διαστήματος σχετικά με το πολύπαθο έργο , γεγονός που μας εντυπωσιάζει πώς αυτές γίνονται χωρίς προηγουμένως οι θεσμικοί μας παράγοντες ,οι οποίοι και τις κάνουν, να μην μπαίνουν στον κόπο να ρωτήσουν έναν συμπατριώτη τους που αυτή την στιγμή είναι υπεύθυνος γι αυτό.

Περί σκανδάλου

«Κουβαλάμε από το παρελθόν μια διαφορά την οποία έπρεπε να μετρήσουμε σε ό,τι αφορά το εκτελεσμένο έργο και το οικονομικό αντικείμενο.Το να έχουμε τις επιμετρήσεις ,του ζητήθηκε του εργολάβου, αλλά δεν ανταποκρίθηκε και φθάσαμε το φθινόπωρο του 2017 ,όπου διαπιστώσαμε πως ενώ για ένα διάστημα εκτελούσε κάποιες εργασίες μετά έκανε κοιλιά, τον πιέσαμε, δεσμεύθηκε ότι θα ξαναμπει στο έργο και αυτό δεν έγινε ποτέ».Έτσι τον Νοέμβριο κυρήχθηκε έκπτωτος ο εργολάβος ,έχει κάνει ένσταση και αν θα γίνει αποδεκτή θα συνεχίσει το έργο, αν όχι και καταστεί και τελεσίδικη η έκπτωσή του θα επιμετρηθεί η διαφορά φυσικού και οικονομικού αντικειμένου κα θα του καταλογιστούν οι ποινικές ρήτρες.Οι εγγυητικές του είναι σε ισχυ , επομένως διασφαλίζεται και το δημόσιο συμφέρον.»

Ο κ. Κασίμης αναφέρεται σε πολλές πτυχές του έργου, μίλησε και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, για τα νέα δεδομένα στην αγροτική πολιτική ,αλλά και για το Σκοπιανό που απασχολεί την επικαιρότητα.

Δείτε την εκπομπή

Ου Παντός: 25 χρόνια "Γόρδιος Δεσμός" (video)

Εμφανίσεις: 1247

25 χρονών έγινε το συγκρότημα "ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ" και γιόρτασε τα γενέθλια του αυτά με μια μουσική παράσταση στο θέατρο Περιγιαλίου. Η Rap Media και η εκπομπή "Ου Παντός" με το Γιώργο Ρουμελιώτη κατέγραψαν κομμάτια της παράστασης ενώ συνομίλησαν και με τον ιδρυτή Δημήτρη Νικολάου... 

Δείτε την εκπομπή εδώ

Το "Προσκήνιο" στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου (video)

Εμφανίσεις: 1180

H εκπομπή ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και ο Γιάννης Μπρούτζος βρέθηκαν στο Ευθύμειο κέντρο Κορίνθου , συνομίλησαν με την Πρόεδρο Αργυρώ Νικολοπούλου και τον Κοινωνικό Λειτουργό Χρήστο Κολοκυθά... Πέρασαν δημιουργικό χρόνο με τα ίδια τα παιδιά, άκουσαν ευχές και έψαλλαν κάλαντα!

 

Δείτε την εκπομπή εδώ