«Εν δυνάμει» του Θεόδωρου Μαραγκού

Εμφανίσεις: 113

Το έργο «Εν Δυνάμει» μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια ξεχωριστή παραγωγή, με περιεχόμενο κοινωνικού χαρακτήρα, σε συνδυασμό με δράση και περίσσιο χιούμορ!

Το σενάριο και η σκηνοθεσία του έργου είναι από τον καταξιωμένο σκιτσογράφο και σκηνοθέτη κινηματογράφου και τηλεόρασης Θεόδωρο Μαραγκό. Το σημείο αναφοράς, κατά κύριο λόγο, στις ταινίες του, είναι η καθημερινή ζωή ‘’λαϊκών’’ ανθρώπων.

Στο «Εν Δυνάμει» οι ήρωες είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που για να διαχειριστούν τα προβλήματα, βάζουν το μυαλό τους να πάρει στροφές και ενεργοποιούν τις ψυχικές δυνάμεις που ανακαλύπτουν ότι έχουν, αλλά παράλληλα βρίσκονται και αντιμέτωποι με την μάστιγα της οικονομικής κρίσης.

Βρίσκονται σε μια προσπάθεια μέσω διαφόρων τρόπων, να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της καθημερινότητας, στις ψεύτικες υποσχέσεις αλλά και να προασπίσουν το θεσμό των ανθρωπίνων σχέσεων.

Τα γυρίσματα τις ταινίας έχουν γίνει στην Κινέτα, στα Μέγαρα, στους Αγίους Θεοδώρους, στον Ισθμό της Κορίνθου και την Αθήνα.

Η κινηματογραφική προβολή θα είναι στην Αίθουσα Νέας Διάπλασης στο Μπολάτι, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:00.

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ.

Εύα Νιργιανάκη

 

          

Βραδιά Rock Μουσικής από τα τμήματα του Κέντρου Νεολαίας & Πολιτισμού Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΝΕΛΙΞΗ»

Εμφανίσεις: 116

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Διαδρομές Πολιτισμού 2018» του Δήμου Βέλου – Βόχας θα παρακολουθήσετε τη βραδιά Rock μουσικής από τα τμήματα του Κέντρου Νεολαίας & Πολιτισμού Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΝΕΛΙΞΗ»

Ημερομηνία βιντεοσκόπησης: 28 Ιουνίου 2018

Τόπος: «Ναυτικός Όμιλος», Παραλία Βραχατίου

 

 

Μπαλέτο & Latin από το Κέντρο Νεολαίας και Πολιτισμού Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΝΕΛΙΞΗ»

Εμφανίσεις: 127

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Διαδρομές Πολιτισμού 2018» του Δήμου Βέλου – Βόχας θα παρακολουθήσετε τα τμήματα κλασσικού και μοντέρνου χορού του Κέντρου Νεολαίας & Πολιτισμού Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΝΕΛΙΞΗ»

Χορογραφίες – Μουσική: Πιτσούνη Βασιλική, Χριστοδούλου Έλενα

Ημερομηνία βιντεοσκόπησης: 17 Ιουνίου 2018

Τόπος: Κλειστό Γυμναστήριο, Βέλο

Παραδοσιακοί χοροί από το Κέντρο Νεολαίας & Πολιτισμού Ν.Π.Δ.Δ. ΑΝΕΛΙΞΗ

Εμφανίσεις: 136

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Διαδρομές Πολιτισμού 2018» του Δήμου Βέλου – Βόχας θα παρακολουθήσετε παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Κέντρου Νεολαίας & Πολιτισμού Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΝΕΛΙΞΗ».

Χοροδιδάσκαλος: Γιώργος Γαλάνης

Ημερομηνία βιντεοσκόπησης: 15 Ιουνίου 2018

Τόπος: Πλατεία Αγίου Φανουρίου, Βέλο

«Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης» επισκέπτεται την Κόρινθο

Εμφανίσεις: 98

Το βιβλίο της με τίτλο «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης», έρχεται να παρουσιάσει η καταξιωμένη τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ, ένα αριστούργημα γραμμένο με περίσσιο χιούμορ αλλά κυρίως με μια ιδιαίτερη τρυφερότητα αφού πρόκειται για το πρώτο αυτοβιογραφικό της βιβλίο.

Σε αυτή την εξομολόγηση εκ βαθέων, η γνωστή ερμηνεύτρια, αφηγείται γεγονότα από τα παιδικά της χρόνια στο νησί της Σαντορίνης και την δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που βίωσε, καταφέρνοντας, με την αγάπη και την γιατρειά του πολέμου που δέχτηκε σαν παιδί, να βγει ‘’ηρωίδα’’ από τα απομεινάρια του πολέμου.

Βάζει επίσης τον αναγνώστη σε σκέψεις, για το ποιο είναι το μέλλον των παιδιών που βιώνουν τον πόλεμο στην ζωή τους.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα λάβει χώρα στον Συναυλιακό Χώρο Κορίνθου «Μαρία Δημητριάδη» την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Παιδική Χορωδία Κορίνθου, ενώ ομιλία για το βιβλίο θα εκφωνήσει η φιλόλογος Σοφία Σκάζα.

Εύα Νιργιανάκη

Ώρα να γνωρίσουμε τον… «Θείο Βάνια»

Εμφανίσεις: 112

Ο «Θείος Βάνια» επισκέπτεται την Κορινθία με την προοπτική να αναδείξει αυτό το κλασσικό αριστούργημα θεατρικής τέχνης, του Άντον Τσέχωφ με την σκηνοθετική ματιά του Τάκη Τσαρσιταλίδη.

Παραστάσεις είχαν πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιοχές του νομού καθ’ όλη την περίοδο του καλοκαιριού, ενώ έχει φιλοξενηθεί και στο Loutraki Festival, γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

Την παραγωγή του θεατρικού έργου έχει αναλάβει η επαγγελματική ομάδα «ΘΕΑΤΡΟσεΦΟΡΜΑ». Μια νεοσύστατη ομάδα με μέλλον, αφού έχει στο δυναμικό της επαγγελματίες καλλιτέχνες όλων των τεχνών και βλέψη να επεκταθούν σε όσο το δυνατόν σε περισσότερα μέρη μπορούν.

Το έργο πρόκειται για μια περίπλοκη ιλαροτραγωδία ανεκπλήρωτων ερώτων, αφοσίωσης στην αγροτική ζωή και επαρχιακής ανίας, όπου οι εξαίρετα πλασμένοι από τον Τσέχωφ χαρακτήρες δημιουργούν από μόνοι τους την έντονη εσωτερική δράση.

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπολατίου.

Είσοδος: 8 ευρώ

Τηλ. Πληροφοριών και Κρατήσεων: 6945871808 & 6977880471

Εύα Νιργιανάκη