Σήμερα στις 18:00 η Εναρκτήρια ημερίδα του e Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας (Πρόγραμμα)

Εμφανίσεις: 179

Εναρκτήρια ημερίδα του έργου e - Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας, Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, (1ος όροφος), στις 18:00

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Καθώς και λίγα λόγια για το έργο και τους στόχους του

 

Εναρκτήρια ημερίδα του έργου e - Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας

Εμφανίσεις: 139

Σας προσκαλούμε στην εναρκτήρια ημερίδα του έργου e - Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας, τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, (1ος όροφος), στις 18:00, για την παρουσίαση, τη γνωστοποίηση, τη δημοσιότητα, καθώς και τους στόχους και τη φιλοσοφία που το συναποτελούν.

Το έργο e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθίας Λαογραφίας εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», έχει χρονική διάρκεια 2 χρόνια, με ημερομηνία έναρξης 4/6/2018 και ημερομηνία ολοκλήρωσης 3/6/2020.

Προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας διαδραστικής διαδικτυακής πύλης/portal, με το όνομα e-sisifos.gr, ως μέσο
ανάδειξης και διάχυσης του λαϊκού πολιτισμού της Κορινθίας, που συνδυάζει την τεχνολογία με την αγάπη για τη λαογραφία,τη μουσικοχορευτική παράδοση, την τέχνη και γενικότερα τον πολιτισμό.

Το έργο υλοποιείται από:
-την ΡΑΠ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ο.Ε, ως συντονιστή εταίρο,
-το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και
 -την BEST CYBERNETICS MON.  Ι.Κ.Ε, εταιρεία πληροφορικής.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ''ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ''

Εμφανίσεις: 232

Σε μια μεγάλη ζεστή γιορτή, αφιερωμένη στον Λόγο και στην Τέχνη της μουσικής, κατά κοινή ομολογία, εξελίχθηκε η απονομή των διακρίσεων του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, Διηγήματος και Παραμυθιού, που είχε προκηρύξει το Σωματείο Λόγου και Τέχνης "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" για το 2018, στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα του ξενοδοχείου "ΑΛΚΥΟΝ", στο Βραχάτι Κορινθίας, την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018.

Read more

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου Άσσου ΄΄Η ΡΕΑ΄΄ σας περιμένει να το επισκεφθείτε!

Εμφανίσεις: 201

Ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Άσσου Κορινθίας ‘’Η ΡΕΑ’’, που μετρά πλέον 30 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και τον άνθρωπο, σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει για το 2018!

Read more

Εορταστικό παζάρι του ξενώνα “Ακεσώ” στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Εμφανίσεις: 242

Οι ένοικοι και το προσωπικό του ξενώνα «Ακεσώ» του Γ.Ν.Κορίνθου  με μεγάλη χαρά πραγματοποιούν το εορταστικό παζάρι την  Πέμπτη και Παρασκευή 13 & 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:30π.μ. – 13:30μ.μ. στο ισόγειο του Γ.Ν.Κορίνθου (απέναντι από το κυλικείο).

Read more