ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ''ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ''

Εμφανίσεις: 71

Σε μια μεγάλη ζεστή γιορτή, αφιερωμένη στον Λόγο και στην Τέχνη της μουσικής, κατά κοινή ομολογία, εξελίχθηκε η απονομή των διακρίσεων του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, Διηγήματος και Παραμυθιού, που είχε προκηρύξει το Σωματείο Λόγου και Τέχνης "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" για το 2018, στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα του ξενοδοχείου "ΑΛΚΥΟΝ", στο Βραχάτι Κορινθίας, την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018.

            Οι διακριθέντες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, αλλά και Κορίνθιοι, συναντήθηκαν εδώ, μεταφέροντας το μήνυμα πως η λογοτεχνία αποτελεί σημαντικό στήριγμα κι ελπίδα των χαλεπών καιρών, που ζούμε.

            Η Πρόεδρος, στην εισήγησή της, αναφέρθηκε σε ένα σύντομο ιστορικό του Σωματείου και ενδεικτικά σε κάποιες εκ των δράσεων του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου η διετής θητεία ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2019, λέγοντας: “Στο πλήθος των δράσεων του Σωματείου, στην πορεία όλων αυτών των χρόνων, την τελευταία διετία, το παρόν διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από τις κυρίες Δήμητρα Μαρινού και Αγγελική Βλάσση και τους κυρίους Αντώνη Παρασύρη και Σπύρο Βουδούρη και την υποφαινόμενη στον ρόλο της Προέδρου, πρόσθεσε τις δικές του, που ήταν πολλές, αλλά ενδεικτικά σας αναφέρω: δυο πανελλήνιους διαγωνισμούς στην ποίηση και στην λογοτεχνία, με μεγάλη απήχηση και συμμετοχή, αφιερώματα όπως στον πατέρα και στην γυναίκα με συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων και λογοτεχνών, παραμυθοβραδιές, ποιητικές βραδιές, εκδρομές σε καταπληκτικές θεατρικές παραστάσεις, συνεργασίες με φορείς και πρόσωπα σε δράσεις με φιλανθρωπικό περιεχόμενο, το 3ο Λογοτεχνικό Απάνθισμα Λογοτεχνίας σε δύο Δήμους, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κορινθίας “Η Πίνδος”, Έκθεση Αγιογραφίας, Φωτογραφίας, Ζωγραφικής και άλλων εικαστικών τεχνών ενταγμένη στις εκδηλώσεις “Παύλεια” της Ιεράς Μητροπόλεως Κορινθίας, μια άκρως επιτυχημένη χοροεσπερίδα με την συμμετοχή πολλών μελών και φίλων.”

            Στη συνέχεια αναφέρθηκε, με σύντομα βιογραφικά σημειώματα, στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, που την αποτελούσαν οι κυρίες Ευαγγελία Ρουμελιώτη -Δαρσινού και Ιφιγένεια Τέκου, συγγραφείς και ο κ. Κώστας Καρούσος, συγγραφέας, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και την εκπροσωπούσε, στην εκδήλωση, η κα Ευαγγελία Ρουμελιώτη -Δαρσινού η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε την υψηλή ποιότητα των διαγωνιζόμενων κειμένων στο διήγημα και στο παραμύθι.

            Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, στον χαιρετισμό του τόνισε πως ο Δήμος στέκει πάντοτε αρωγός σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια και πως τέτοιες εκδηλώσεις είναι αναγκαίες γιατί βοηθούν στην πνευματική ανάταση της κοινωνίας.

            Όλοι οι διακριθέντες, αλλά κι όσοι κλήθηκαν να επιδώσουν τα βραβεία, τους επαίνους και τις εύφημες μνείες, προκάλεσαν, στο κοινό,  ρίγη συγκινήσεως, με τις εκ βάθους καρδίας δηλώσεις τους.

            Οι νότες από τις χορδές της κιθάρας του μουσικού Ηλία Δόσκορη, αλλά και οι φωνές της καταπληκτικής χορωδίας του Ν.Π.Δ.Δ. “ΑΝΕΛΙΞΗ” του Δήμου Βέλου Βόχας, υπό την καθοδήγηση της μουσικού Γκρέκας Πετούμενου και τη συνοδεία, στο πιάνο, της μουσικού Έλενας Κουτσιάφτη, έντυσαν υπέροχα τις στιγμές.

            Οι διακριθέντες στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, Διηγήματος και Παραμυθιού, για το 2018, ο οποίος αριθμεί 160 συμμετοχές, από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από Έλληνες της Κύπρου και του εξωτερικού, είναι οι εξής:

 

 ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

1

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ

“ΔΑΚΡΥΑ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ”

1 βραβείο

2

ΚΟΥΡΟΒΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

“Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΑΠ' ΟΛΕΣ”

1 βραβείο

3

ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

“ΑΧ! ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ...”

2 βραβείο

4

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ

“Ο ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ ΣΩΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ”

2 βραβείο

5

ΟΡΦΑΝΑΚΟΥ ΡΑΝΙΑ

“ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ”

3 βραβείο

6

ΑΘΩΣ ΧΑΤΖΗΜΑΤΘΑΙΟΥ

“ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΑΣ”

1ος έπαινος

7

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

“ΣΑΛΑΜ”

1ος έπαινος

8

ΕΛΕΝΗ ΨΕΥΤΕΛΛΗ ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ

“ΤΟ ΑΛΕΠΟΥΔΕΛΙ”

2ος έπαινος

9

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

“ΑΧ, ΠΑΠΠΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΑ”

2ος έπαινος

10

ΔΙΑΚΟΥ ΓΙΩΤΑ

“ΜΙΑ ΣΚΑΛΑ ΜΕ απο-ΓΝΩΣΗ”

3ος έπαινος

11

ΚΟΛΟΛΟΒΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ

“Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ, ΤΟ ΔΡΑΚΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”

3ος έπαινος

12

ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΒΑΣΙΑ

“Η ΖΟΥΓΚΛΑ”

3ος έπαινος

13

ΜΠΑΡΜΑΖΗ ΟΛΓΑ

“ΝΕΡΑΪΑΔΑ”

Εύφημος μνεία

14

ΜΠΑΚΩΛΗ ΜΑΡΙΝΑ

“Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ”

Εύφημος μνεία

15

ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ ΑΡΗΣ

“Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΟΥ”

Εύφημος μνεία

16

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ

“ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ”

 

Εύφημος μνεία

17

ΣΤΡΑΓΓΑ ΕΛΕΝΗ

“ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΟΝΟΥ”

Εύφημος μνεία

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ  ΣΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ

1

ΓΕΡΟΝΤΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ

“ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ”

1 βραβείο

2

ΚΟΨΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

“ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ”

1 βραβείο

3

ΚΑΛΟΥΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

“Η ΜΑΡΙ-ΠΙΕΡ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ”

2 βραβείο

4

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ

“ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΓΟΡΓΟΝΑ”

3 βραβείο

5

ΚΑΚΑΒΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

“Η ΜΑΝΑ”

3 βραβείο

6

ΜΟΣΚΙΟΥ ΛΙΤΣΑ

“ΠΥΡΣΟΣ”

1ος έπαινος

7

ΤΑΜΑΡΑ ΓΚΕΚΤΣΙΑΝ

“ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΑΚΟ”

2ος έπαινος

8

ΕΛΕΝΑ ΚΟΣΜΑ

“ΛΙΒΕΛΟΥΛΕΣ”

2ος έπαινος

9

ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΟΥ

“Η ΘΑΝΑΣΩ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ”

3ος έπαινος

10

ΑΛΚΥΟΝΗ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗ

“ΤΡΙΚΑΝΤΟΣ”

3ος έπαινος

11

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

“ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ”

Εύφημος μνεία

12

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

“ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΞΟΥΡΙΟΥ”

Εύφημος μνεία

13

ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

“ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ”

Εύφημος μνεία

14

ΜΑΙΡΗ ΜΠΡΙΛΗ

“ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ”

Εύφημος μνεία

            Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πατέρας Τσαμπίκος Πετρόπουλος, εφημέριος της Περαχώρας Κορινθίας, συγγραφέας, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γεώργιος Τσόγκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας, κ. Αννίβας Παπακυριάκος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. “ΑΝΕΛΙΞΗ”, κ. Ανδρέας Σιάχος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του ίδιου Δήμου, κα Μαρία Καλλίρη, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δήμου Βέλου Βόχας, κ. Λεωνίδας Στεργιόπουλος, οι πολιτευτές κα Σοφία Αναγνωσταρά και κ. Αναστάσιος Δαρσινός,  ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, κ. Γιάννης Μπάρτζης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, κα Αντιγόνη Βογιατζή Ζακούρα, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αριστείδης Δουλαβέρας, τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου κα Ευδοξία Κουβακλή -Νάνου και κ. Ιωάννης Β. Καραπανάγος, πολλοί συγγραφείς και λογοτέχνες, φίλοι και μέλη του Σωματείου.

Η παρουσία τόσων πολλών φίλων και μελών μας απέδειξε πως η κοινωνία μας έχει ανάγκη την ποιότητα στη ζωή της!

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου Άσσου ΄΄Η ΡΕΑ΄΄ σας περιμένει να το επισκεφθείτε!

Εμφανίσεις: 40

Ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Άσσου Κορινθίας ‘’Η ΡΕΑ’’, που μετρά πλέον 30 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και τον άνθρωπο, σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει για το 2018!

Οι πόρτες του Συλλόγου θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 16:00μ.μ. – 21:00μ.μ. και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 10:00π.μ. – 22:00μ.μ., στο κτίριο ‘Ολυμπιάδα’ στον Κάτω Άσσο.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε προσιτές τιμές αλλά και το κέρασμα σας περιμένουν να τα τιμήσετε!

Εορταστικό παζάρι του ξενώνα “Ακεσώ” στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Εμφανίσεις: 52

Οι ένοικοι και το προσωπικό του ξενώνα «Ακεσώ» του Γ.Ν.Κορίνθου  με μεγάλη χαρά πραγματοποιούν το εορταστικό παζάρι την  Πέμπτη και Παρασκευή 13 & 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:30π.μ. – 13:30μ.μ. στο ισόγειο του Γ.Ν.Κορίνθου (απέναντι από το κυλικείο).

Η Ψυχική Υγεία είναι υπόθεση όλων μας!

ΟΙ ‘’ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ’’ ΑΠΟΝΕΜΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ!

Εμφανίσεις: 88

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος και Παραμυθιού, που διοργανώνει το Σωματείο Λόγου και Τέχνης "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" για το 2018. Αρωγός σε αυτή τη δράση είναι ο Δήμος Βέλου-Βόχας και το Ν.Π.Δ.Δ. "ΑΝΕΛΙΞΗ".

Οι "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" καλούν όλο τον κόσμο να παραβρεθεί στην ενδιαφέρουσα αυτή γιορτή λόγου και μουσικής, για την απονομή των βραβείων και των τιμητικών διακρίσεων σε όσους έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

Το γεγονός θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο "ΑΛΚΥΩΝ" (Παραλία Βραχατίου) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τα έργα των υποψηφίων για το διήγημα και το παραμύθι, είναι πρωτότυπα, έως 20 δακτυλογραφημένες σελίδες με ελεύθερο θέμα, τα οποία δεν έχουν δημοσιευτεί ή βραβευτεί σε κάποιο άλλο διαγωνισμό. Τα έργα αυτά έχουν σταλεί και σε τέσσερα επιπλέον αντίγραφα τα οποία έχουν ψευδώνυμο, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γραφής, τύπου γραμματοσειράς Times New Roman και μεγέθους 12.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. "ΑΝΕΛΙΞΗ" Δήμου Βέλου Βόχας, υπό τη διεύθυνση της μουσικού Γκρέκας Πετούμενου και ο μουσικός Ηλίας Δόσκορης.

Με άπλετη χαρά, σας περιμένουν οι διοργανωτές να δείξετε τη στήριξή σας σε αυτή την αξιόλογη πολιτιστική εκδήλωση!

Εύα Νιργιανάκη