Ένα 4ήμερο αφιερωμένο στην Πανευρωπαική Ημέρα Μουσικής (φωτορεπορτάζ)

Εμφανίσεις: 1002

Την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής τίμησαν μ'ένα 4ημερο πλούσιων εκδηλώσεων οι Ομάδες Ενεργοποίησης Συλλογικότητας , ο Δήμος Βέλου – Βόχας και η "ΑΝΕΛΙΞΗ" στις 15,16 και 17 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Αγίου Φανουρίου στο Βέλο από το τμήμα του Κέντρου Νεολαίας. Η Rap media βρέθηκε και κάλυψε τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις. Σήμερα σας παρουσιάζει ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ ενώ θ' ακολουθήσει και video

Την επομένη, Σάββατο 16 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας λαϊκή βραδιά με τους "ΔΙΑΠΑΣΩΝ" προσέφερε όμορφες στιγμές στους παρευρισκομένους.

Το κλειστό Γυμναστήριο φιλοξένησε την Κυριακή εκδήλωση με Latin χορούς  από το τμήμα του Κέντρου Νεολαίας

Ενώ οι εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής θα κλείσουν στις 24 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο με παιδικό θέατρο και χορωδιακή συνάντηση των χορωδιών του συλλόγου Γονέων του σχολείου του Βέλου και των ΚΑΠΗ του δήμου.

Βέβαια, η "ΑΝΕΛΙΞΗ" συνεχίζει τις εκδηλώσεις της σε τρεις ακόμα ημερομηνίες, στις 28 Ιουνίου με βραδιά Rock μουσικής στο Ναυτικό όμιλο στην Παραλία Βραχατίου, στις 2 Ιουλίου με Μουσική βραδιά από τα τμήματα κιθάρας – πιάνου και Φλογέρας στις Κρήνες και στις 4 Ιουλίου με αποχαιρετιστήριο πάρτυ των παιδικών σταθμών στο Ξενοδοχείο ΑΛΚΥΩΝ.

"Μάθε και δράσε" για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος! (video)

Εμφανίσεις: 1133

"Μάθε και δράσε" ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα. Την εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Βιβλιοπωλείο Μπιτσάκου και υποστήριξε ο Δήμος Βέλου - Βόχας διοργάνωσε η ομάδα εθελοντισμού και Κοινωνικής δράσης του συλλόγου "Μέγας Αλέξανδρος". Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με θέμα το περιβάλλον, εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής μικρών μαθητών,κληρώθηκαν δώρα ενώ συμβολικά πραγματοποιήθηκε και δενδροφύτευση! 

Δείτε την εκδήλωση

 

Γεύμα από τον ΑΡΗ στους χορηγούς του!

Εμφανίσεις: 1009

Γεύμα παρέθεσε  το βράδυ της Τετάρτης η διοίκηση του ΑΡΗ Βοχαικου στους χορηγούς της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 ,θέλοντας έτσι να τους ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθεια τους καθ όλη την διάρκεια της σεζόν.
Η διοίκηση δια στόματος του προέδρου ευχαρίστησε έναν έναν ξεχωριστά όλους τους χορηγούς και ευχήθηκε ότι ή χρόνια που έρχεται να τους βρει πάλι όλους μαζί.

Ένα ταξίδι στους αιώνες με οδηγό τα σκεύη και την μαγειρική! video)

Εμφανίσεις: 1233

 Πρωινό Σαββάτου, 19 Μαίου … Το τηλεφώνημα από την Προϊσταμένη της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Παναγιώτα Κασίμη με ενημερώνει πως όλα είναι έτοιμα… Λεπτά αργότερα θα φτάσω στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου εκεί όπου η υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου Μαρία Μέξια με υποδέχεται όπως και την ομάδα που σήμερα θα ταξιδέψει στους αιώνες με οδηγό τα  μαγειρικά σκεύη και τις συνταγές! Ο χώρος σε καθηλώνει… Μεταφέρεσαι νοητά σε όλα εκείνα που ψιθυρίζουν οι πέτρες, τα αγάλματα , η ίδια η ατμόσφαιρα! Γύρω σου άνθρωποι που με τεράστιο ενδιαφέρον περιηγούνται… φωτογραφίζουν! Όλοι τους ξένοι! Δυστυχώς!

Οι λίγοι που μετέχουν στην δράση για την οποίαν σήμερα και εγώ είχα την τύχη να βρεθώ εδώ, φιλοξενείται στο αίθριο του Μουσείου! Μια δράση στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων που 3 μουσεία και μια Σχολή η Αμερικανική διοργάνωσαν προκειμένου να τιμήσουν το Διεθνές έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  4 κυρίες, οι κυρίες Κασίμη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, Μέξια από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Κιουρκτσόγλου από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και Τζόουνς από την Αμερικανική Σχολή ενώνουν δυνάμεις και γνώσεις και… τα όσα ακολουθούν είναι πραγματικά μαγευτικά!  Ναι, αυτή είναι η λέξη! Μαγευτικά! Διότι πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις αν όχι μαγευτικό, το γεγονός πως κάθε σκεύος έχει να πει ιστορίες για την καθημερινή ζωή, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την φιλοσοφία, την οικονομική κατάσταση της περιόδου που φτιάχθηκε και των ανθρώπων από τους οποίους χρησιμοποιήθηκε.

Το ταξίδι ήταν… χωρίς συνοχή και ναι! Αυτό είναι θετικό! Οι 4 κυρίες , αναλόγως το σκεύος που είχαν μπροστά τους μεταπηδούσαν σε εποχές κρατώντας το ενδιαφέρον μας αμείωτο για 2 ώρες!Γιατί η ιστορία δεν ήταν μόνο του σκεύους! Ήταν της ζωής που ζούσαν, ζωής που ξεπηδούσε μέσα από τον τρόπο που μαγείρευαν ακόμα ακόμα και από τον τρόπο που διάλεγαν το επιδόρπιο τους, για ν ανακαλύψεις κάπου εκεί και τις ρίζες της καφεμαντίας αλλά και την αγαπημένη συνήθεια για πολλούς του καπνίσματος αμέσως μετά το φαγητό!

Το πέρας της δράσης βρήκε όλους ενθουσιασμένους και πλουσιότερους!!! Ήταν ένα ταξίδι στο χρόνο που όλοι μας κάποια στιγμή πρέπει να απολαύσουμε!

Τα 3 Μουσεία μας δίνουν συχνά την ευκαιρία! Με δράσεις που από κοινού διοργανώνουν μας μυούν σε όλα εκείνα που είναι δίπλα μας αλλά… δυστυχώς παραμένουν άγνωστα! Η Rap Media έχει αφιερώσει μια ολόκληρη εκπομπή σε μια τέτοια δράση  "Στην Κόρινθο του 1930" όπως έχει αφιερώσει εκπομπές τόσο στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου όσο και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Όλοι εσείς που δεν βρεθήκατε το Σάββατο στην Αρχαία Κόρινθο ή την Κυριακή στο Μουσείο της Κορίνθου για την δράση που ολοκλήρωσε το τριήμερο με την κυρία  Σούλα Μπόζη, ερευνήτρια λαογραφίας και συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα τη λαογραφία και τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης,  ή σε κάποια προηγούμενη δράση, έχετε πάντα την ευκαιρία να το πράξετε! Μια μικρή γεύση από τα όσα συνέβησαν το Σάββατο θα σας πείσει, είμαι σίγουρη!

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κ.Κασίμη για την 1η μας αυτή συνεργασία ,την άδεια της καταγραφής της δράσης και το υπέροχο πρωινό «ταξίδι» που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω ανακαλύπτοντας μέσα από σκεύη και τεχνικές, συνήθειες, κουλτούρες και ανθρώπους αλλοτινών εποχών!

 Δείτε το ρεπορτάζ

Χριστίνα Τσιορωτά

Συγκίνηση στο φινάλε  της παράστασης ΑΛΦΑ ΕΙΣ ΤΗΝ Ν ΌΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ    ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!

Εμφανίσεις: 1071

Στις   5 Μαΐου  ολοκληρώθηκε ο νέος κύκλος  παραστάσεων    του   θεατρικού έργου Άλφα εις την ν  Όταν η ψυχή συναντάει το Σύμπαν  για το Ευρύ  κοινό που  είχαν ξεκινήσει από τις 12 Δεκεμβρίου του 2017 στην Αθήνα.  Όλες  οι παραστάσεις του   θεατρικού έργου,  που δόθηκαν στις δύο θεατρικές σαιζόν 2016 - 2017 , 2017- 2018 με πολύ   αγάπη  από την καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση  της εταιρείας Ελένη Γιαμπουράνη  και Σια ΟΕ  σε  συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών  καταχειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό  τόσο από τους μαθητές σχολείων που είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν όσο και από το ευρύ κοινό.

Στα δύο χρόνια παρουσίασης του  πρωτοποριακού  αυτού έργου,  οι θεατές είχαν επίσης μια μοναδική ευκαιρία   να  παρακολουθήσουν  σημαντικές ομιλίες  που γινόντουσαν  πριν την  έναρξη των   παραστάσεων    από καταξιωμένους Έλληνες Επιστήμονες  διαφορετικών ειδικοτήτων.  Οι ομιλίες  ήταν   πάνω σε  θέματα που  θίγει το θεατρικό έργο ,  ή σχετικά με τους συμβολισμούς που γίνονται στο έργο με νόμους  Φυσικής και   με τα άστρα  χαρίζοντας μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία στο σύνολο της.

Στην τελευταία παράσταση που δόθηκε 5 Μαΐου για πρώτη φορά η ομάδα Μεταμόρφωση,   έδωσε τον λόγο σε ένα Μαθητή   του Αμερικανικού Κολλεγίου  της Άγιας Παρασκευής   τον Οδυσσέα.  Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι η καλλιτεχνική διευθύντρια της    ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ  και σκηνοθέτης του έργου , Κων/να Γιαμπουράνη   τόνισε ότι αυτό το  έκανε  η  Ομάδα Μεταμόρφωση,   μετά την έρευνα που έκανε η  Γνώμη  Πολιτών στους  μαθητές Γυμνασίου  και Λυκείου Βραχατίου  και έδωσε τον λόγο στα νέα παιδιά  και είναι πολύ σημαντικό να  βλέπουμε την οπτική των παιδιών  μέσα από μια καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο  μικρός  Οδυσσέας γεμάτο  θάρρος ανεβαίνει στη σκηνή κρατώντας το κείμενο του  έτοιμος να εκφωνήσει τον λόγο του,   απέναντι στο κατάμεστο θέατρο που με μεγάλη προσοχή περίμενε να τον ακούσει .  Μετά το θερμό   χειροκρότημα του κοινού το οποίο εισέπραξε ο μαθητής,  ξεκίνησε η θεατρική παράσταση και αμέσως μετά την υπόκλιση  των ηθοποιών, Φωτεινή Παπαδάκη, Σωτηρία Χρυσικοπούλου, Γιάννης Χαντέλης, Σωτήρης Λεπεσιώτης,  την όλη παράσταση  έκλεισε η  κ.  Παναγιώτα Μπλέτα, Συγγραφέας / Διανοήτρια  ( Συγγραφέας του  βιβλίου   «Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ) ,   η οποία στην κυριολεξία απογείωσε το  όλο  καλλιτεχνικό  εγχείρημα αλλά και προβλημάτισε   με την συγκλονιστική  της τοποθέτηση  που  προκάλεσε  μια θύελλα χειροκροτημάτων!  Η κάμερα  κατέγραφε τις αντιδράσεις  του  κοινού... κατέγραψε αρκετούς να  σκουπίζουν τα δάκρυα τους.

 

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο μικρός Οδυσσέας!  

Ονομάζομαι Οδυσσέας Λεφας , είμαι μαθητής στο Αμερικανικό  Κολλέγιο στην Αγία Παρασκευή  και θέλω να σας πω ,  πως ήρθα σε επαφή με το έργο για το οποίο δεν είχα ακούσει ποτέ. Με έφερε για πρώτη φορά σε επαφή η μητέρα μου. Δεύτερη φορά το παρακολούθησα με δική  μου πρωτοβουλία διότι μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον!     Το έργο που θα παρακολουθήσουμε έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την καινοτόμα τεχνολογία projection mapping ώστε να μας κινεί το ενδιαφέρον εκπλήσσοντας μας.

Μας εισάγει δηλαδή στη θαυμαστή νέα τεχνολογική περίοδο του θεάτρου στην οποία η τεχνολογία είναι ισορροπημένη με την κλασσικότητα του θεάτρου με φυσικό τρόπο.

Πέρα από τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της παράστασης θέλω να σας μεταφέρω ότι  εκτός από τα φώτα παίζει και με τα συναισθήματα των θεατών καθώς είναι προκλητικά κωμικό σχετικά με την τραγικότητα της κατάστασης στην οποία ζουν οι χαρακτήρες του έργου.

Ακόμα ειρωνεύεται με έξυπνα λογοπαίγνια και όχι μόνο, τους στόχους των πολιτικών Συστημάτων που όσο και να περνά ο καιρός παραμένουν οι ίδιοι, με διαφορετικά μέσα για την επίτευξή τους.

Το μόνο που θα σώζει αιώνια τους ανθρώπους είναι η αγάπη και η δύναμη ψυχής.  Δύναμη ψυχής Άλφα εις την  Ν!

 

Τι είπε η συγγραφέας του Βιβλίου   «Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ) ,  Παναγιώτα Μπλέτα   που προκάλεσε θύελλα χειροκροτημάτων στην θεατρική παράσταση Άλφα εις την Ν Όταν η ψυχή συναντάει το σύμπαν;  

 

Το θεατρικό έργο «Όταν η Ψυχή συναντά το Σύμπαν» -«Α εις την ν» αποτελεί μια δουλειά υψηλών αξιώσεων γιατί καταπιάνεται με τη σύγχρονη προβληματική οικονομική πραγματικότητα.

Προχωρημένο τεχνοτροπικά, επιχειρεί να αφυπνίσει τον κόσμο μέσα από την επιστήμη, συγκεκριμένα την Αστροφυσική.

Αναλύει διεξοδικά πώς στον κόσμο της ελεύθερης αγοράς οι αριθμοί αντικατέστησαν τους ανθρώπους.

Πώς τα νομίσματα έπαψαν να αντιπροσωπεύουν τον αντιπραγματισμό μεταξύ των ανθρώπων.

Πώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα εξαύλωσε τις τοπικές οικονομίες και τις μετάτρεψε σε φούσκες.

Πώς τα έθνη υποτάχθηκαν στην παγκόσμια κυριαρχία, που άρχισε να χτίζει αποικίες και σε άλλους πλανήτες.

Πώς η Δημοκρατία καταστάθηκε τραβεστί τυραννία, επιβάλλοντας ακόμη και στην ειρήνη να αριθμοκρατείται.

Μέσα από ευφάνταστους διαλόγους και ευρηματικές διακυμάνσεις μεταξύ της κωμωδίας και του δράματος επιτυγχάνει να ισορροπήσει το μυαλό του θεατή στο κυρίως μήνυμα , στην αποσύνθεση της σύγχρονης πολιτικής νοοτροπίας που μετάτρεψε τη σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων σε σχέσεις ανάμεσα σε πράγματα. Έτσι απομακρύνθηκε ο άνθρωπος από την διαχείριση της παραγωγής του, την τοπική επιχειρηματικότητα δηλαδή, αυτή στην οποία στηρίζονται όλες οι τοπικές οικονομίες και κοινωνίες για να προάγουν την ανάπτυξη και την ευημερία των λαών και όχι την ευημερία των αριθμών. Έτσι αναγκάστηκε να πουλά την εργασία του μαζικά, φθηνά και χωρίς προυποθέσεις. Τα πρωτοποριακά αστροφυσικά εφέ που συνοδεύουν τους ηθοποιούς δίνουν την αίσθηση της μεγεθυντικής αποκάλυψης.

Και ποια είναι αυτή… ότι σε κανέναν πλανήτη δεν μπορεί να υπάρξει ζωή εάν οι λαοί δεν κατοικούν στην Δημοκρατία και εάν η οικονομία δεν ηλεκτροδοτεί αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Δημοκρατία, αντί να ηλεκτροδοτεί την όποια απάνθρωπη εξουσία.Συγχαρητήρια στην σπουδαία συγγραφέα Ντίνα Γιαμπουράνη, σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, την Μαθηματική Εταιρία και σε όλους τους φορείς που στηρίζουν αυτή τη θεατρική δράση.

 

Παναγιώτα Μπλέτα -Συγγραφέας/Διανοήτρια

Email: bletas.p1@gmail.com

  

Μια…ριζοσπαστική ιδέα ανθρωπιάς γεννήθηκε στη Σικυώνα!

Εμφανίσεις: 1014

Ήταν   16 Μάιου του 2004 όταν η  Κων/να   Γιαμπουράνη,    ανταποκρίθηκε σε   επίσημη πρόσκληση του  Προξενείου της  Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα   προκειμένου να  δοθεί   στο  θέατρο Τζένη Καρέζη,  μια  μεγάλη  πολιτιστική  εκδήλωση   αλληλεγγύης   για τα   παιδιά της  Αφρικής,  με την  θεατρική παράσταση  «Το  Λουρί του Σωκράτη»   του Δημήτρη  Ποταμίτη  από την   παιδική σκηνή Μουλκίου  της  Δημοτικής  Επιχείρησης  Ανάπτυξης Πολιτισμού και  Άθλησης  ( ΔΕΑΠΑΣ)  του Δήμου Σικυωνίων.

Η παράσταση γίνεται είδηση σε πολλές εφημερίδες οι οποίες και την φιλοξενούν

Μετά το τέλος    της  όλης  φιλανθρωπικής  εκδήλωσης,   αναλαμβάνει  πρωτοβουλία και προτείνει να καθιερωθεί στον πλανήτη  μας , μια καινούργια  Ήμερα  που θα σηματοδοτεί  ένα  καινούργιο  σύστημα αξιών για όλο τον πλανήτη ΓΗ.   Την ονομάζει ” ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  ΠΡΑΞΗΣ   ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ όπου θα γιορτάζει  για πρώτη φορά ο Σεβασμός   στην  ΖΩΗ  και  η προσφορά στην συνάνθρωπο   θα γίνεται   Πράξη  από  τον  Ανθρωπο που έχει, που   μπορεί, που  πάνω από όλα θα  θέλει να προφέρει στον ΑΛΛΟΝ  και στην  κοινωνία.

Η ΙΔΕΑ έγινε Πράξη από την ίδια Ήμερα που γεννήθηκε 16 Μαΐου 2004 ,   εφόσον τα έσοδα της εκδήλωσης  δόθηκαν  στην  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΦΡΙΚΗΣ   για  την αποπεράτωση του Ορφανοτροφείου   με το όνομα   ΕΛΛΑΣ  στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Την   Δυναμική της  ΙΔΕΑΣ  καθώς επίσης πόσο ¨¨μπροστά¨¨   ήταν  για την Εποχή  της,   αντιλήφτηκε αμέσως  τόσο ο  Δήμαρχος   κ.    Άγγελος  Παππαγγελόπουλος  όσο   και η   πρόεδρος της  ΔΕΑΠΑΣ Κ. Σταυρούλα Σκαρμούτζου και  μετά από σημαντικές προσπάθειες 8 χρόνων που έγιναν για την συνέχιση και διάδοση της ΙΔΕΑΣ ,  υπογράφτηκε σχετικό πρωτόκολλο  συνεργασίας  με  τον  Δήμο Κορινθίων, το προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα, την Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση, την Ελληνική Δράση Αφρικής, την Σικυώνια Σκηνή και την Νέα παιδική σκηνή Μουλκίου.

 

Η Τελετή υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2012 στον  Δήμο  Σικυωνίων.

Η  Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του Aids (UNAIDS) Μέρω Κεσεσίογλου, στις 16 Μάιου  αγκάλιασε την ΙΔΕΑ  και δεσμεύτηκε, στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο Τζένη Καρέζη, να την προωθήσει ως θεσμό τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο (Ηνωμένα Έθνη) λέγοντας:  « Η προώθηση αυτής της ΙΔΕΑΣ είναι όχι μόνο η επιστροφή και η αναζήτηση των στέρεων βάσεων στις αξίες του  αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, αλλά και η απόδειξη ότι και οι Νεοέλληνες, σαν άξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων, εξακολουθούν να πιστεύουν και να διαδίδουν το ελληνικό πνεύμα και τις πανανθρώπινες αξίες της χώρας που τις γέννησε».

Η Πρόξενος προσφέρει δώρα στα παιδιά της θεατρικής σκηνής Μουλκίου

Πριν από 2 χρόνια ,στα Ίσθμια, «η Ημέρα Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο» τιμήθηκε με τον τουριστικό Διάπλου της Διώρυγας . Ήταν μια προσφορά στο θεατρόφιλο κοινό της καλλιτεχνικής ομάδας «Μεταμόρφωσης»  και της οποίας μέγας χορηγός ήταν η Ανώνυμος Εταιρία Διώρυγας Κορίνθου. Η «Ημέρα» έχει καθιερωθεί και στο δήμο Κορινθίων από το 2012 με πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του δήμου και των : Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως Η.Ε. Μέρω Κεσεσίογλου, Προξενείο Ακτής Ελεφαντοστού, Ελληνική Δράση Αφρικής, Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωσης, Σικυώνια Σκηνή και Παιδική Σκηνή Μουλκίου. Η Rap Media, ως χορηγός επικοινωνίας, κατέγραψε την ιδιαίτερα σημαντική – για τον συμβολισμό και τις παρουσίες της – εκδήλωση, για να μεταφέρει με το δικό της τρόπο στο ευρύ κοινό το μήνυμα που οι διοργανωτές θέλουν να εκπέμψουν, τον σεβασμό στη ζωή και την προσφορά στον συνάνθρωπο.