Η… «Αύρα, το άλογο Ολυμπιονίκης» καλπάζει στο βιβλιοπωλείο ‘’Κουκίδα’’

Εμφανίσεις: 971

Ακόμα μία παρουσίαση βιβλίου, στο μυθιστόρημα με τίτλο «Αύρα, το άλογο Ολυμπιονίκης», φιλοξενεί το βιβλιοπωλείο ‘’ΚΟΥΚΙΔΑ’’, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί συχνά για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της μάθησης, της μόρφωσης και της διασκέδασης.

Την τιμητική της έχει η… Αύρα, ένα άλογο που μαζί με τον ιδιοκτήτη της συμμετείχαν στο αγώνισμα της ιπποδρομίας εκπροσωπώντας την Κόρινθο. Το αλογάκι τερμάτισε τελικά την κούρσα δίχως τον αναβάτη της, με αποτέλεσμα για πολλά χρόνια αργότερα να συνεχίζουν οι γενιές να την εξυμνούν για της επιμονή και την τόλμη της.
Η ενδιαφέρουσα αυτή υπόθεση για τους μικρούς φίλους των βιβλίων, διαδραματίζεται στην αρχαιότητα και συγκεκριμένα στους 67ους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 512 π.Χ.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, απευθύνεται με την ιστορία της Αύρας, κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Εξειδικευμένος στο είδος του και με αξιόλογο παρελθόν, αφού ο συγγραφέας του παιδικού βιβλίου εδώ και πολλά χρόνια γράφει παιδικά μυθιστορήματα, κάποια εκ των οποίων διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους.

Η αφήγηση του συγγραφέως θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στις 12:00 το μεσημέρι στο Βιβλιοπωλείο ‘’ΚΟΥΚΙΔΑ’’, με ελεύθερη είσοδο.

Εύα Νιργιανάκη