9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ» 2018

Εμφανίσεις: 728

Το καθιερωμένο φθινοπωρινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ» ανοίγει τις πύλες του, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ταξιδεύοντας το κοινό στον κόσμο της έβδομης τέχνης. Δημιουργεί μια διαπολιτισμική γέφυρα με την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο κινηματογράφος ή αλλιώς το σινεμά, παρουσιάστηκε σαν μια νέα τεχνική καταγραφής της κίνησης και οπτικοποίησής της. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέσο ευαισθητοποίησης των ανθρώπων, συνάμα και σαν κάποια μορφή θεραπείας ενώ παράλληλα θεωρείται από τους πλέον εξελισσόμενους καλλιτεχνικούς κλάδους στη σύγχρονη εποχή.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΓΕΦΥΡΕΣ», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Ναυπλιέων, θα πραγματοποιήσει κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και σεμινάριο/masterclass με θέμα ΄΄Η Τεχνική της Υποκριτικής από το Γύρισμα στο Μοντάζ’’ σε επιλεγμένους χώρους τέχνης.

Τρεις πόλεις θα γίνουν το κέντρο συζήτησης και υποδοχής του φεστιβάλ, Κόρινθος, Αθήνα και Ναύπλιο δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους κινηματογραφιστές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και να δείξουν το έργο τους στο ελληνικό κοινό.

Κόρινθος (Cineplex Floisvos 4-10/10)
Αθήνα (Ταινιοθήκη Ελλάδος 8-10/10)
Ναύπλιο (Θέατρο Τριανόν 11-13/10)

Στο κλείσιμο του φεστιβάλ θα απονεμηθούν τα βραβεία ‘’Πήγασος’’ αλλά και ένα ειδικό βραβείο σε ταινία γυναίκας σκηνοθέτη ή/και παραγωγού.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://piff.cineartfestival.eu/en/festival/program/

Εύα Νιργιανάκη