Η Ντίνα Γιαμπουράνη «καινοτομεί» και σας προσκαλεί!  

Εμφανίσεις: 12952

Φυσική , Αστρονομία και Οικονομία έρχονται να «υπηρετήσουν» την ικανότητα της Ντίνας Γιαμπουράνη , μιας γυναίκας με πολυσχιδή καλλιτεχνική δράση που κοσμεί την Κορινθία , να δημιουργεί και να εκπλήσσει!  

Αυτή τη φορά "μας πηγαίνει θέατρο" για μια παράσταση καινοτόμα η οποία φυσικά «έχει την υπογραφή της» και έρχεται να «ανέβει» τη στιγμή που η ανθρωπότητα τιμά την παγκόσμια ημέρα της Δημιουργικότητας και της καινοτομίας .

 

Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν, λοιπόν στο Θέατρο Αλκμήνη με την πρώτη από τις τρεις παραστάσεις να έχει ήδη ανέβει…

Οι δυο που έπονται , στις 28 Απριλίου και 5 Μαΐου μας δίνουν την δυνατότητα να δούμε στο σανίδι από τη θεατρική ομάδα «Μεταμόρφωση» την διαχρονική σχέση Επιστήμης και Τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα καθώς επίσης και τον σημαντικό ρόλο και τονίζει την αξία της επιχειρηματικότητας.

Η Ντίνα Γιαμπουράνη Προσεγγίζει με μια καινούργια οπτική τα σοβαρά ζητήματα της ζωής και της καθημερινότητας και μας ταξιδεύει από τον πλανήτη Γη στα άστρα και από την καθημερινότητα στους γαλαξίες .

Στη διάθεση του Κορινθιακού κοινού βρίσκονται 20 διπλές προσκλήσεις για τις δυο παραστάσεις που απομένουν αρκεί να επικοινωνήσουν με την Rap Media στο τηλέφωνο 2741600888 Ή στα social media (Rap media, moriasnews.gr) . Παράλληλα υπάρχει  και δυνατότητα μετακίνησης προς και από το θέατρο. Για την παράσταση του Σαββάτου θα ξεκινήσει από το Κιάτο λεωφορείο σε συνεργασία με το Τουριστικό  γραφείο Lia's Travel . Το κόστος μεταφοράς και θεάτρου είναι 22 € , εφόσον όμως διαθέτετε μια από τις δωρεάν διπλές προσκλήσεις το κόστος αυτό μεταβάλλεται. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 2742 020555

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

 

Το έργο πραγματεύεται τις διαχρονικές αξίες της Αγάπης και της Ειρήνης σε σχέση με το πολιτικό -  νομοθετικό πλαίσιο του συστήματος,  μέσα από ένα λογιστικό  γραφείο το οποίο έχει έδρα στον έξω πλανήτη ΑΡΠΑΓΗ στον γαλαξία της Ανδρομέδας.  Οι ήρωες  του  θεατρικού έργου,  είναι  ο Άγγελος  λογιστής , η  Αγάπη υπάλληλος του λογιστικού γραφείου,   ο  Πάρης ,  η Ειρήνη πελάτες  του γραφείου και ένας  τοίχος που δεν έχει μόνο αυτιά αλλά και μιλιά. Ο Άγγελος μαζί με την υπάλληλο, την  Αγάπη,  προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις  του γραφείου,  από σκληρές  νομοθεσίες  που δεν βοηθάνε στην ευημερία,   την ουσιαστική  ανάπτυξη και πρόοδο τους.

 

Η παράσταση συνδυάζει το θέατρο με την χρήση νέων τεχνολογιών, projection mapping - χαρτογραφημένη προβολή, επαυξημένη πραγματικότητα, video mapping. Πραγματοποιείται με την επιστημονική αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών  και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοφιλανδικού Επιμελητήριου για πρώτη φορά  στην ιστορία  λειτουργίας του.  Υποστηριχτής είναι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία.

 

Πριν από κάθε παράσταση, διακεκριμένοι επιστήμονες κάνουν μικρές, ουσιαστικές ομιλίες με θέμα τη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη. Χαρακτηριστικός είναι ο χαιρετισμός  του Δρ. Τάκη Παπαδόπουλου (Καθηγητή Μηχανολογίας και Σχεδιασμού Συστημάτων ΤΕΙ Πειραιά, Εθνικού αντιπροσώπου στο Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Von Karman Institute for Fluid Dynamics στις Βρυξέλλες)  στην παράσταση, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

«Είναι   σημαντικό  στην εποχή που ζούμε που είναι μια νέα αναγέννηση,  να ανακαλύψουμε εμείς οι Έλληνες   την παράδοση την επιστημονική  που είναι συνυφασμένη με την τέχνη.  Αυτή η προσπάθεια, είναι νομίζω   να ξαναφέρει  εδικά στην εποχή   μας ,   να ¨¨ξεσκονίσουμ娨 στο ποιοι είμαστε  και πως στην σημερινή εποχή μπορούμε να ξαναφτιάξουμε μια καινούργια  σύγχρονη και πολύ δυνατή Ελλάδα στηριγμένη στις δίκες μας σκέψεις, όπως ... !  Άλφα  εις την ... όλα αυτά τα νοήματα.  Ναι  ευχηθώ αυτό το έργο να εκδοθεί και όσο περισσότερο κοινό μαθητών να  το δει.»

 

 

 

Άλφα εις την Ν |

Συντελεστές

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

Δραματουργός: Βίκυ Λιακοπούλου

Επιστημονικός συνεργάτης σκηνοθεσίας: Δημήτρης Κακαβάκης

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Νίκος Τουλιάτος, Φωτεινή Παπαδάκη, Σωτήρης Λεπεσιώτης, Γιάννης Χαντέλης, Σωτηρία Χρυσικοπούλου

Ηχογραφημένες Φωνές: Μαρία Μπούρα, Ελένη Μπόκου, Λίζα Αναγνωστοπούλου, Αντρέας Ζυγογιάννης, Νίκος Τουλιάτος.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δόμνα Μπαρούνη, Μερόπη Λαμπροπούλου, Μάρκος Μπούκης

Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Αντωνίου

Σύνθεση Μελωδίας για Λύρα: Νίκος Ξανθούλης

Σκηνοθεσία - Μοντάζ Video Mapping Υλικού - Σχεδιασμός Ήχου: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

Ιδέα Σύλληψης Ενσωμάτωσης Video Mapping: Τάσος Παπαγεωργίου (Pitaso)

Video Mapping Specialists: VMS44 (www.vms44.com)

Σκηνικά: Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος

Σχεδιασμός Φωτισμού: Μανώλης Μπράτσης

Επιμέλεια Ήχου: Βασιλική Μπίσκα, Άλκηστις Καφετζή

Βοηθός Χειριστή Κονσόλας: Μερόπη Λαμπροπούλου, Βασίλης Θελούρας

Εκτέλεση Σκηνικού: Art Makers

Εκτέλεση Ειδικών Κατασκευών: Μάκης Γραβάνης

Τεχνολόγος γραφικών τεχνών: Χριστομάριος Καλπαξής

Στούντιο Ηχογράφησης: Odeon

Make up Artist: Μαρία Νικολακοπούλου

Μοδίστρα: Ευαγγελία Τσιούνη

Γραφιστική Επιμέλεια: Optimistic

Επικοινωνία & Social media: Λιάρου Χριστίνα

Επιστημονικοί Συνεργάτες – Υλικό Βίντεο: Στράτος Θεοδοσίου, Διονύσης Σιμόπουλος

Επιστημονικός Συνεργάτης του Θεατρικού Έργου: Μανώλης Μαραγκάκης

Project Management – Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων – Μάρκετινγκ: Κρίστυ Δημούδη

Βοηθός Οργάνωσης Παράγωγης: Βασιλική Ζαχαριά

Για τα βίντεο χρησιμοποιήθηκε υλικό από την European Space Agency (ESA) και το Διαστημικό Τηλεσκόπιο http://www.spacetelescope.org

 

Για το ΑΦΜ μοιρολόι μελετήθηκε το βιβλίο «Μοιρολόγια της Γορτυνίας» του Απόστολου Γιαννόπουλο

Χορηγός επικοινωνίας είναι η Rap Media, εταιρία παραγωγής και ενημέρωσης, η οποία πάντα στηρίζει προσπάθειες καινοτόμες που προάγουν τον πολιτισμό.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Παραστάσεις: Σάββατο 21, 28 Απριλίου & 5 Μαΐου στις 6:30 μμ.

 

Καθημερινές πρωινά για σχολεία (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο τηλ. του θεάτρου 2103428650, καθώς και στα τηλέφωνα: 6944292596, 6955441206).

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Εισιτήρια: 12 ευρώ, 10 ευρώ για συλλόγους και ομαδικά, 8 ευρώ για μαθητές

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, Αθήνα, τηλ: 2103428650

 

 

Metamorfosi page: www.facebook.com/metamorfosi.productioncompany/

 

Video: www.youtube.com/watch?v=p_1nfaNRq44&feature=youtu.be

 

Facebook Event: www.facebook.com/events/226215911457225/