ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ, ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΓΗ ΤΟΥΣ!

Εμφανίσεις: 1509

Γράφει η Παυλίνα Μπεχράκη

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ, ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΓΗ ΤΟΥΣ!

ΤΑ ΑΣΒΗΣΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ

ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οι εχθροί, πως ημπορούν να σβήσουνε του Ελληνισμού τα χνάρια, στης Κύπρου μας τη γή, πως ξέρουνε τον τρόπο από παλιά. Τό κάνανε στην Ίβρο, και στη Τένεδο, στη Σμύρνη και στη Πόλη. Διώξανε στήν Καρπασία τους Έλληνες, αλλάξαν της Κερύνειας το όνομα, έκαψαν και βανδάλισαν Μονές, ξεπούλησαν
τα θησαυρίσματά τους. Δέν θέλουνε να ξέρουν τίποτα, για τον λατρευτικό τον ήχο της καμπάνας για τον αρχέγονο Πολιτισμό, την ωραιότητα της γενέθλιας γης της Αφροδίτης. Δέν θέλουνε να ξέρουν ή ξεχνούν, για τη ψυχή του Έλληνα όπου γης, που δεν λυγίζει, και προσμένει, σαν έτοιμος από καιρό, για τον αγώνα, αν του δοθεί, μια διαταγή ωραία, κι ας καμώνονται αυτοί εκεί, π’ άποφασίζουν, ολόγυρα, στο οβάλ τραπέζι για των Λαών τη μοίρα και τη τύχη, και ας μη βλέπουν, του κατακτητή εισβολέα τη σημαία, χαραγμένη με αιμάτινη γραφή, στη ράχη του Πενταδάκτυλου. Και ας καμώνονται πως δεν γνωρίζουν τίποτα, για τους ομαδικούς τους τάφους. Κι’ ας λένε πως αναζητούν, τη λύση μα πιθανώς επιθυμούν τη λήθη…….
{ΠΜπ.] Άπό το εικονιζόμενο βιβλίο μου “ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ” Έκδ.2013

πού ανέβηκε το 2013,στη πλατφόρμα του Πανεπιστημίου της Κύπρου, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα και περιεχόμενο καί παρουσιάστηκε από τη Πρεσβεία της Κύπρου στόν Πνευματικό της χώρο “ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ” στην Αθήνα

Αγαπημένε μου Αναγνώστη
‘Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ που βρήκε τη Κύπρο μας, πρίν σχεδόν 50 χρόνια τα εγκλήματα του εισβολέα κατακτητή, που έμειναν ατιμώρητα, μέχρι σήμερα, χαράκωσαν το χώμα της, και χαρακώνουν μέχρι σήμερα, τη ψυχή τού όπου γης Ελληνισμού. Αποτυπώθηκαν μέσα από τη γραφή Σπουδαίων των Γραμμάτων, Συγγραφέων Ποιητών, και Ζωγράφων, όπως γνωρίζουμε από τα διαβάσματά μας! [Χρονογραφήματα, εικαστικά έργα, ποιητικός Λόγος, φωτογραφικό υλικό], και ρίγησε Η Ανθρωπότητα, για τα κακουργήματα, που αποκαλύπτονται όλα αυτά τα χρόνια. [ομαδικοί Τάφοι, λεηλασίες και καταστροφές, στά κατεχόμενα, ξεπούλημα των θησαυρών, εικόνων, χειρογράφων, τοιχογραφιών] βανδαλισμοί των Μονών, και εκκλησιών, που χρησιμοποιούνται, σαν σταύλοι ζώων, αποθήκες, ταβέρνες.

ΕΙΝΑΙ αυτά, που συμβαίνουν στη κατεχόμενη Ελληνική γή, που πουλιέται, ξεπουλιέται, αντί πινακίου φακής, με τη σφραγίδα και τη βούλα του ψευδοκράτους, στούς δήθεν φίλους…… Καί είναι αυτός ένας πρόσθετος λόγος, που η πραγματοποίηση επιστροφής στη γενέθλια γή στα χωράφια τους, στα σπίτια τους, των αδελφών Κυπρίων, ίσως είναι “όνειρο θερινής νυχτός” όταν μέχρι τούτη την ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες βίλες έχτισαν και χτίζουν οι Άγγλοι …………….

Έρέθισμα γι’ αυτό το δημοσίευμα, είναι μια ενθύμηση, που μου έφερε σήμερα το διαδίκτυο [Αναμνήσεις] από τη παρουσίαση του βιβλίου μου πρίν 9 χρόνια, που είχε σαν ερέθισμα της γραφής του, θέμα περιεχόμενο και τίτλο “Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ” ενός Σπουδαίου Κορίνθιου- Λουτρακιώτη, Ζωγράφου, του Μπάμπη Αγγέλου, ένα έργο μεγάλων διαστάσεων, συγκλονιστικό, με απόδοση των τραγικών στιγμών της εισβολής στο Νησί της Αφροδίτης, που σκορπάει ρίγη συγκίνησης. Τό έργο αυτό που έχω τη τύχη να μου ανήκει, είναι μια διαχρονική μαρτυρία, της συμφοράς, που δεν έχει τέλος μέχρι τούτη την ώρα δια χειρός της Τέχνης, ή οποία έτσι επιτελεί τον ύψιστο προορισμό της πέρα από την αισθητική ευχαρίστηση, να Ιστορεί και τα σημαντικότερα της Εποχής της, και να πληροφορεί τούς επόμενους αυτούς που έρχονται και τους αγέννητους! Νά σηματοδοτεί με την όποια μορφή της, δηλώνοντας παρούσα, καταγράφοντας, με τον δικό της θαυμαστό τρόπο τη πρακτική αλήθεια.

[Παυλίνα Μπεχράκη]
Εικαστικός, Συγγραφέας, Ποιήτρια