Νέα σύσταση σώματος για το ‘’Σύλλογο Αναβίωσης Νεμέων Αγώνων’’

Εμφανίσεις: 2698

Τα Νέμεα ήταν αθλητικοί αγώνες που διεξάγονταν στην Νεμέα κατά την αρχαιότητα. Οι αγώνες καθιερώθηκαν το 573 π.Χ. προς τιμήν του Δία, ιερό του οποίου υπήρχε στη Νεμέα και λάμβαναν μέρος στο στάδιο μήκους 178 μέτρων και χωρητικότητας 40.000 θεατών. Περιλάμβαναν γυμνικούς και ιππικούς αγώνες και ήταν από τις πιο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις της αρχαίας Ελλάδας.

Το 1974 άρχισε η ανασκαφή του αρχαίου σταδίου της Αρχαίας Νεμέας και ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ Steven G. Miller ήταν εκείνος που ανέδειξε το αρχαίο στάδιο. Η ανασκαφή ολοκληρώθηκε το 1991 και στη συνέχεια οργανώθηκε η αναβίωση των Νεμεων, με τους πρώτους αγώνες που έγιναν το 1996.

Ο ‘’Σύλλογος Αναβίωσης Νεμέων Αγώνων’’ εξέλεξε νέο του Δ.Σ. μετά από αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν για τη νέα σύσταση του σώματος.

Παρακάτω ακολουθεί η ακριβής ανακοίνωση:

Αρχαία Νεμέα, 21 Ιανουαρίου 2019

Ανακοινώνεται ότι, μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων (Σ.Α.Ν.Α.), χθες, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, συνεδρίασαν τα εννέα (9) μέλη που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους και προέβησαν στη σύσταση σώματος.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:

Σπυρίδων Κυριάκος, Πρόεδρος
Μαρία Χρισταρά, Αντιπρόεδρος
Νικόλαος Φενερλής, Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Φλέσσας, Ταμίας
Άγγελος Γάτσινος, Μέλος
Μιχαήλ Δόνας, Μέλος
Δημήτριος Ζώης, Μέλος
Ιωάννης Νάκης, Μέλος
Γεώργιος Νικητάκος, Μέλος

Αναπληρωματικά μέλη:

Αργυρώ Κουρελή
Γεωργία Ρουμπέκα-Γεωργακοπούλου

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.           Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.

Σπυρίδων Κυριάκος              Νικόλαος Φενερλής