“Ερωτευμένοι” Κορίνθιοι

Εμφανίσεις: 2379

Ένα φιλοσοφικό …. Συμπόσιο έλαβε χώρα, το προηγούμενο Σάββατο στις 19 Ιανουαρίου και ώρα 7.μμ, στην αίθουσα <<Μαρία Δημητριάδη>>,  από την ομάδα του Παλαίχθονος Κορίνθου και βασικό ομιλητή τον κ. Κωστελέτο Δημήτριο, με θέμα τον ερωτικό λόγο στον πλατωνικό Φαίδρο.

Μια ενδιαφέρουσα επισκόπηση του Φαίδρου του Πλάτωνος κατά την οποία ο κ. Κωστελέτος Δημήτριος, ανέτρεξε όλο τον φιλοσοφικό λόγο, δίνοντας βάση στα κύρια σημεία, και μας πρόσφερε έτσι την δυνατότητα σε εμάς τους <<συμποσιαστές>> , να έρθουμε σε επαφή με την Σωκρατική διδασκαλία.

Με αφετηρία έναν ανοίκειο τόπο, αυτόν στις όχθες του Ιλυσσού, κάτω από την σκιά ενός πλατανιού, ο Φαίδρος και ο Σωκράτης  συνομιλούν για τον έρωτα, την ρητορική με αφορμή ένα γράμμα του Λυσία.

  Ο χώρος ήταν κατάμεστος και το κοινό παρακολουθούσε τον λόγο μεταξύ των δύο ομιλητών του Φαίδρου , δια στόματος κ. Κωστελέτου Δημήτρη. Η ευγλωττία και η ροή λόγου του, μας έκαναν ιδιαίτερη ευχάριστη την πρόσληψη του έργου.

Στο τέλος δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουμε σκέψεις και ερωτήματα που <<γεννήθηκαν>> από την ομιλία , <<υπακούοντας>>  στις αρχές της Σωκρατικής διαλεκτικής με σκοπό την εύρεση της αλήθειας.

 Ευχαριστώ πολύ την κ. Αποστόλου Δήμητρα, υπεύθυνη εκδηλώσεων του Παλαίχθονος για την πρόσκληση και την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

Έρωτας είναι το καθρέφτισμα του εαυτού μας στον άλλον.

<<Ο εραστής δίνει την φιλία του, όπως ο λύκος στα αρνιά για να χορτάσει την πείνα του>>- Σωκράτης

Καψάλη Δέσποινα

Φιλόλογος-Αρθρογράφoς Rap Media